Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

یک کارشناس امور اقتصادی با اشاره به اینکه تعادل میان منابع و مصارف باید وجود داشته باشد گفت: عدم تقارن اطلاعات میان بانک‌ها و متقاضیان تسهیلات باید برطرف شود و به تولیدکنندگانی تسهیلات اعطا شود که شرایط لازم را داشته باشند.

دکتر موسی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان کشور (ایسنا)، به بررسی راهکارهای جهت‌دهی منابع بانکی به سمت تولید پرداخت.

احمدی گفت : تامین منابع مالی مورد نیاز به عنوان یکی از مشکلات و مسائل همیشگی برای مدیران شرکت‌های تولیدی و خدماتی محسوب می‌شود. در این میان، شرکت‌ها در تمامی مراحل چه در مرحله ارزیابی طرح‌های توسعه و چه تولید، از منابع مالی بانک‌ها برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند. این موضوع در اقتصادهایی مثل اقتصاد ایران که بانک‌محور است از اهمیت بیش‌تری برخوردار است. به همین منظور اقتصادهای بانک‌محور از سیاست‌ها و خط‌مشی‌ها و ایجاد سازوکارهایی در زمینه اطمینان‌بخشی از هدایت صحیح منابع بانک‌ها به سمت تولید استفاده می‌کنند.

وی ضمن اشاره به لزوم برطرف کردن عدم تقارن اطلاعات میان بانک‌ها و متقاضیان تسهیلات بیان کرد: بانک‌ها لازم است با استفاده از سازوکارها، منابع اطلاعاتی و کسب اطلاعات لازم، از دو مساله اطمینان حاصل کنند. یکی این‌که تسهیلات را به متقاضیانی که از شرایط لازم در زمینه‌های توانایی مالی و تمایل به بازپرداخت اقساط برخوردارند اعطا کنند و دیگر این‌که مطمئن شوند متقاضیان، تسهیلات دریافتی را در زمینه تولید بکار می‌بندند. هرچه بازگشت منابع مالی اعطایی صحیح‌تر صورت پذیرد ، با ایجاد تعادل میان منابع و مصارف، بانک‌ها می‌توانند تسهیلات بیشتری را از این محل پرداخت کنند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: موسسات اعتباردهنده از شیوه‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند که متقاضیان، تسهیلات دریافتی را در زمینه مورد درخواست استفاده می‌کنند. مثلاً مبلغ تسهیلات را در چندین مرحله و بنا به پیشرفت کار ارائه می‌دهند و یا در مراحل مختلف از میزان پیشرفت پروژه بازدید به عمل می‌آورند. با این وجود ممکن است مواردی پیش آید که تسهیلات دریافتی در زمینه‌ غیر از تولید و سوداگری استفاده شود. برای اجتناب از این موضوع می‌بایست از سازوکارهای لازم در زمینه شفافیت اطلاعات استفاده شود تا با یکپارچگی اطلاعات زمینه تصمیم‌گیری صحیح در زمینه تسهیلات‌دهی و استفاده صحیح از آن فراهم شود.

احمدی در پایان سخنان خود اظهار کرد: بانک‌ها در اقتصادهای مختلف دنیا بیشتر متولی اعطای تسهیلات به اشخاص و بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند و تامین مالی شرکت‌های بزرگ اغلب از طریق بازار سرمایه صورت می‌پذیرد. در کشور ما بانک‌ها به عنوان اصلی‌ترین منبع تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی محسوب می‌شوند و شرکت‌های بزرگ برای دریافت تسهیلات کلان نیز به بانک مراجعه می‌کنند. بنابراین به منظور برطرف‌شدن موضوع لازم است زمینه‌های لازم برای ارائه ابزارهای اسلامی در بازار سرمایه فراهم شود.

1
تاریخ: سه شنبه 28 مرداد 1393