Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

اتفاقاتی که طی سالهای گذشته در اقتصاد ایران رخ داد جزو موارد کم نظیرو فاقد نسخه آماده در علم اقتصاد است.

رکود اقتصادی و حتی رکود تورمی در علم اقتصاد از مباحث شناخته شده برای اغلب کشورها از شرق آسیا تا اروپا و امریکا بوده و راهکارهای علمی و عملی خروج از این بحران ها در علوم حوزه های اقتصادی به وفور یافت می شود و قابل دسترسی است، لیکن اتفاقاتی که طی سالهای گذشته در اقتصاد ایران رخ داد از موارد کم نظیرو فاقد نسخه آماده در علم اقتصاد است.

علی دیلمقانیان، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ارومیه، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد حمایت از تولید ملی، اظهار داشت:در کنار مدیریت ناکارآمد و نبود استراتژی توسعه صنعتی در برنامه های کلان اقتصادی که عامل حیاتی در رشد اقتصادی یک کشور و ایجاد حاشیه امن برای سرمایه گذاری و اشتغال محسوب می شود، عوامل دیگری نظیر عدم ثبات قوانین و صدور بخشنامه های خلق الساعه و مشکلات نظام تأمین مالی، مالیاتی، بیمه ای و کار از یک سو و خطاهای نا بخشودنی در سیاست های خارجی و روابط بین الملل از سوی دیگرباعث ایجاد دست آویزهای بیشتر برای تشدید تحریم های بین المللی شدند تا بستر رشد تورم، رکود و به طبع آن بیکاری رقم زده شود.

در بسته خروج از ركود توجه قابل ملاحظه ای به تولید نشده است

وی ادامه داد: در این میان پوپولیستی ترین شعار سالهای اخیر، شعار حمایت از تولید بوده که این مهم همواره وعده لاینفک دولت ها به مردم بوده ولی به دلیل نبود برنامه ای جامع برای حمایت واقعی و عملی همچنان این موضوع ابتر مانده چرا که وعده های رنگارنگ  حمایت از تولید به دلیل نداشتن ضمانت اجرائی و اساسا" نبود عزم جدی، هرگز جامع عمل به خود نپوشیده است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: طی ماههای گذشته دولت نیز بسته ای تحت عنوان خروج غیر تورمی از رکود آماده و بخشهایی را رأساً آغاز و بخشهایی را تحت قالب لایحه ای تقدیم مجلس شورای اسلامی كرد است اما به طور مشخص توجه قابل ملاحظه ای به تولید در این بسته نشده است.

حمایت از تولید با اصلاح  قوانین مالیاتی بخش صنعت و معدن

وی تصریح كرد: از الزامات حمایت از تولید، اصلاح  قوانین مالیاتی بخش صنعت و معدن در شرایط بحران رکود و تعیین تکلیف بدهی تولید کنندگان به بانکها است که اغلب به دلایل خارج از اراده مدیر بنگاه بوجود آمده است. همچنین تسهیل هزینه های بیمه ای به جهت پایین آوردن قیمت تمام شده تولید و مهمتر آن حل سریع مناقشات بین المللی به منظور تسهیل مراودات پولی با کشورهای مبدأ و مقصد برای تأمین مواد اولیه تولید و نیز صادرات و همینطور مبادلات پولی از دیگر مواردی است كه باید به آن توجه شود.

دیلمقانیان تصریح كرد:سوال مهم از دولت ومجلس شورای اسلامی این است که دولت به تعهد خود در قبال صنعت تا چه میزان پایبند بوده است؟ نمونه آشکار این بی تعهدی دولت و مجلس به وعده ها و قوانین مصوب، تخصیص سهم سی درصدی از منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها به تولید بوده که نه تنها به آن عمل نشده بلکه امروز طرح و بررسی موضوع نیز از دستور کار خارج شده است!

1
تاریخ: سه شنبه 18 شهریور 1393