مدیر کل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه واردات پارچه بیش از نیاز کشور است، گفت: سالانه 80 هزار تن پارچه از طریق مناطق آزاد وارد می شود و 50 هزارتن نیز واردات رسمی صورت میگیرد و حدود 80 هزار تن هم واردات غیر رسمی است که می طلبد که دولت حمایت خاص از صنعت نساجی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، گلناز نصرالهی اظهار کرد: در زمینه ساماندهی مد و لباس خیلی از ارگانها دخیل هستند و برای وزارت صنعت، معدن و تجارت تعریف های خاصی شده است.
وی افزود: حمایت از کارخانههای تولید پارچه با الیاف طبیعی و تولید پارچه چادر مشکی و حمایت از طراحانی که روی مدهای ایرانی و اسلامی کار می کنند و برقراری ارتباط بین طراحان و کارخانجات تولیدی از جمله اقداماتی است که انجام میدهیم.
نصرالهی با تاکید بر لزوم حمایت از صنعت نساجی کشورگفت: در مقاطع مختلف حمایتهای خاص کردهایم و حمایتهای ما شامل حمایتهای تعرفه ای، تامین سرمایه در گردش و پیگیری مشکلات تک تک این واحدها بوده است.
وی در زمینه ساماندهی مد و لباس ایرانی افزود: در طراحی مد و لباس الان انجمن طراحان ایجاد شده و با واحدهای تولیدی ما در طراحی پارچه و طراحی مانتوها ارتباط دارند و همکاری می کنند و تلاش کردیم کارخانهها را به استفاده از این طراحان تشویق کنیم.
به گفته نصرالهی در حال حاضر بسیاری از کارخانهها از وجود طراحان در طراحی پارچه و نیز واحدهای دوزندگی استفاده می کنند و رقابتی که در صنعت نساجی است کارخانهها را راغب کرده که از طراحان برای بالا بردن کیفیت استفاده کنند.
مدیر کل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در زمینه مد و لباس عمده بحث به دوزندگیها برمی گردد و جزو اولویتهای وزارتخانه نیز هست. در سال گذشته مصوبهای از دولت گرفتیم که بسیاری از دوزندگی ها که در محدوده شهرهای بزرگ و فاقد پروانه صنعتی هستند ساماندهی شوند و مجوزهای صنعتی بگیرند.
وی ادامه داد: این کارخانهها مجوزهای صنفی داشتند و به دلیل اینکه اغلب در حاشیه 120 کیلومتری تهران بودند نمیتوانستیم به آنها مجوزهای صنعتی بدهیم اما سال گذشته دولت مجوزی داد که ظرف یکسال کلیه واحدهای دوزندگی جزو صنایع پاک محسوب شوند و به وزارتخانه ازطریق سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان تهران اجازه داده شد که بررسی کنند و مجوزهای صنعتی این بنگاهها را صادر کنند.
نصرالهی یادآور شد: این واحدها سال ها منتظر بودند که جزو صنایع پاک به حساب بیایند و در شعاع 120 کیلومتری فعالیت کنند.
وی اظهار کرد: این مصوبه می تواند در ارتباط این واحدها با وزارتخانه و برخورداری از خدمات مفید باشد. ضمن اینکه می توانند با مراکز مد که اغلب در مرکز شهرهاست در ارتباط باشند و ارتباطاتشان با اتحادیه ها و تشکلها نیز بیشتر شود و در جریان رقابتهای صنعت نساجی قرار میگیرند.
نصرالهی از تدوین نقشه راه کوتاه مدت و میان مدت صنعت نساجی با نظر تشکلها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: کشورهای رقیب ما در مد و طراحی بیشتر کارکرده اند در چند سال اخیر ما به علت بسته بودن بازارهایمان اهمیتی که به صنعت مد و نساجی باید می دادیم ندادیم و در این زمان ها همه رقبا کار کردند و ما کمی زمان را از دست دادیم.
وی تاکید کرد: باید جلسات با طراحان بیشتر شود و الان تمام اقداماتی که برای افزایش کیفیت و تسهیل فضای کسب و کار در این صنعت انجام می شود. همچنین اقداماتی در رابطه با حمایتهای تعرفه ای، مدیریت معقول واردات و اقداماتی که در نهایت تسهیل فضای کسب و کار را به دنبال دارد و پایین آوردن قیمت تمام شده و بالا بردن کیفی محصولات را برای رقابت پذیری این صنعت انجام می دهیم.
به نقل از شاتا، ارتباط دادن طراحان با کارخانجات تولید و بالا بردن کیفیت تولیدات نساجی در درون بنگاهها از دیگر مواردی بود که نصرالهی در بحث حمایت از صنعت نساجی به آن اشاره کرد و افزود: تسهیل بازسازی و نوسازی صنعت نساجی اقداماتی است که برای رقابت پذیری بنگاهها انجام می دهیم ضمن اینکه برخی اقدامات در درون بنگاهها انجام می شود که ماحصل همه این ها کمک به رقابت پذیری صنعت نساجی است چراکه فضای رقابتی در صنعت نساجی به علت آسان بودن ورود این کالاها به کشور تنگ تر و شدید تر است.