Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی از فعالیت ۱۶۰ کارگاه پارچه بافی در سطح استان خبر داد و گفت: بیبش از ۷ میلیون ریال درآمد از محل پارچه بافی عاید هنرمندان صنایع دستی استان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، امیر انوری مقدم پیش از ظهر امروز در چهارمین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در زمینه طرح توسعه بازار و ایجاد فرصت های شغلی جدید و ارتقاء کمی و کیفی کارگاه های پارچه بافی استان اظهار کرد: صنایع دستی سنتی در خراسان جنوبی از قدمت و جایگاه خوبی برخوردار هستند.

وی بیان کرد: در حال حاضر تعداد 240 بافنده رسمی در سطح کارگاه های پارچه بافی استان فعالیت دارند.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته از حدود 12000 میلیون ریال فروش محصولات صنایع دستی بیش از 7000 میلیون ریال درآمد خالص عاید هنرمندان و صنعتگران این رشته شده است.

انوری مقدم بیان کرد: در حال حاضر180 دار فلزی استاندارد در سطح کارگاه های پارچه بافی استان توزیع شده است.

وی با اشاره به میزان تولید پارچه در استان تصریح کرد: در حال حاضر سالیانه بیش از 12 هزار متر مربع پارچه در سطح استان تولید می شود.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی حفظ اصالت و هویت فرهنگی منطقه و توسعه و رونق فعالیت های صنایع دستی، جلوگیری از مفاسد اجتماعی، ایجاد فرصت های اشتغال پایدار و غنی سازی اوقات فراغت جوانان، اشتغالزایی بانوان و کمک به اقتصاد خانواده و تاثیرگذاری مستقیم در توسعه صنعت گردشگری را از مهمترین اهداف طرح توسعه بازار و ایجاد فرصت های شغلی جدید و ارتقاء کمی و کیفی کارگاه های پارچه بافی در استان دانست.

انوری مقدم حمایت از توسعه شبکه ها و کارگاه های تولیدی در قالب مشاغل پشتیبان با حمایت های صندوق مهر امام رضا(ع)، برگزاری کارگاه های آموزش مهارت بافت برای 1550 نفر با همکاری سازمان های مرتبط از جمله کمیته امداد، برگزاری دوره تربیت مربی در مرکز استان به تعداد 50 نفر و مطالعات امکان سنجی خوشه تولیدی پارچه بافی سنتی با همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان را از جمله ماموریت های سیاست گذاری شده برای اجرای طرح ارتقاء کمی و کیفی کارگاه های پارچه بافی در استان بیان کرد.

وی کاهش نرخ بیکاری از 8.4 درصد در سال 90 به 7.4 درصد در سال 95 را یکی از اهداف کلی طرح توسعه بازار و ایجاد فرصت های شغلی جدید و ارتقای کمی و کیفی کارگاه های پارچه بافی استان عنوان اظهار کرد: افزایش واحدهای تولیدی از  243 نفر- کارگاه به 1800 نفر کارگاه ازدیگر اهداف این طرح است.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: رشته پارچه بافی پس از قالی و قالی بافی پردرآمدترین صنایع دستی استان است که نیازمند حمایت و کمک مسئولان است.

1
تاریخ: سه شنبه 1 مهر 1393