بهمن وکیلی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که گفته میشود، حدود یک میلیارد تومان به سرمایه این بانک برای ارائه تسهیلات به صادرکنندگان اختصاص مییابد، گفت: هنوز برای افزایش سرمایه اتفاقی نیفتاده است، ولی موضوع را دنبال میکنیم و امیدواریم هرچه زودتر محقق شود، چرا که برای ارائه تسهیلات به صادرکنندگان منابع چندانی نداریم و هزینه تمام شده پول برای ما بالا رفته است.
وی در پاسخ به اینکه صادرکنندگان از نرخ سود تسهیلات این بانک گلایه داشته و در یکسان سازی نرخ سود بانکها که از سوی بانک مرکزی اعلام شد، ظاهراً تسهیلات 22 تا 25 درصد ارائه میکنید، پاسخ داد: انتظار صادرکنندگان برای دریافت تسهیلات ارزانتر منطقی است، اما این به شرطی است که بانک توسعه صادرات منابع ارزان قیمتی در اختیار داشته باشد. تا سال گذشته بانک مرکزی مبلغی را در این بانک سپردهگذاری میکرد، ولی پس از آن برای جلوگیری از تورم این رقم به صفر رسید و از آنجایی که برای سپردهگیری با مردم سر و کار نداریم، هزینه تامین پول ما به 23 تا 24 درصد رسیده است.
وکیلی تصریح کرد: با تمام این موانع همواره سعی کردهایم، پایینترین نرخ سود اعلامی از سوی بانک مرکزی را از مشتری بگیریم، به عنوان مثال نرخ عقود مبادلهای اکنون 22 درصد اعلام شده، ولی ما برای صادرکنندگان نمونه با توجه به شرایط مشتری، اعتبار و سقف تسهیلات رقم بین 16 تا 22 درصد را محاسبه میکنیم که به طور متوسط به 19 درصد میرسد.
خبرنگار فارس از مدیرعامل بانک توسعه صادرات پرسید، مگر فلسفه فعالیت این بانک ارائه تسهیلات ارزان قیمت به صادرکننده برای کمک به گردش نقدینگی نیست، چه فکری در این راستا کردهاید؟ که وکیلی پاسخ داد: در همه جای دنیا یک یا دو درصد بالای نرخ تورم برای نرخ سود تسهیلات در نظر گرفته میشود، در حالی که در کشور ما نرخ تورم 25 درصد به بالاست، ما نرخ سود را کمتر از این رقم در نظر گرفتهایم که در هیچ کجای دنیا این گونه نیست.
وکیلی تصریح کرد: دولت باید منابع ارزان قیمتی را در اختیار بانک توسعه صادرات قرار دهد، چرا که ما به دنبال سودآوری یا کار بنگاهداری نیستیم، اما پیشنهاد هم دادهایم، تا بانک مرکزی از محل صندوق توسعه ملی مبلغی را به عنوان جایزه صادراتی سپرده گذاری کند، تا بتوانیم تسهیلاتی با نرخ سود پایین و 5 تا 6 درصد کمتر از نرخ جاری را به صادرکنندگان ارائه کنیم