Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران از احتمال تصویب نرخ بینابین برای تسویه معوقات تسهیلات ارزی در شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: اعضای شورای پول و اعتبار به این نکته دقت کنند که باید سرمایه گذاری و تولید را مورد حمایت قرار داد، چرا که نوسانات نرخ ارز در سال 91 هزینه‌ای معادل 35 هزار میلیارد تومان برای دولت در پی داشت.

مسعود گل‌شیرازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به یک بام و دو هوا بودن وضعیت تسویه تسهیلات ارزی که برخی تولید‌کنندگان یا صادرکنندگان با توجه به تغییر نرخ ارز  از سال 91 همچنان برای تسویه با بانک‌ها دچار مشکل هستند، گفت: شورای پول و اعتبار طی دو هفته اخیر تصمیم گرفت، این تسهیلات بر اساس نرخ ارز مبادله‌ای تسویه شود که در همان جلسه با اعتراض وزیر صنعت روبه‌رو شد و قرار شد، تا این هفته موضوع در جلسه مجدداً مورد بررسی قرار گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد، اعضای شورای پول و اعتبار به این نکته دقت کنند که باید سرمایه گذاری و تولید را مورد حمایت قرار داد، چرا که نوسانات نرخ ارز در سال 91 هزینه‌ای معادل 35 هزار میلیارد تومان برای دولت در پی داشت. در عین حال بند 24 لایحه حمایت از تولید به این نکته اشاره می‌کند که تولید هنگام نوسانات ناشی از نرخ ارز در تمام زمینه‌ باید مورد حمایت قرار گیرد، ولی تنها حوزه‌ای که روی زمین مانده سرمایه‌گذاری و تولید است.

احتمال تصویب نرخ بینابین برای تسویه معوقات تسهیلات ارزی

گل‌ شیرازی تصریح کرد: انتظار داریم تا حداقل رفتاری که در حوزه‌های وارداتی و ورودی کالاهای لوکس هنگام تغییر نرخ ارز اتفاق افتاد و مبنای محاسبه نرخ روز گشایش اعتبار اسنادی قرار گرفت، نیز برای تولید‌کنندگان محقق شود، هر چند که شنیده می‌شود، در نهایت برای تسویه تسهیلات ارزی نرخ بینابین را مد نظر دارند.

وی در پاسخ به اینکه چقدر از سیاست‌ها طی سال جاری در راستای اقتصاد مقاومتی به ویژه برای سرمایه در گردش تولید محقق شده، گفت: هر جا که حکومت مستقیم وارد شده اتفاقاتی افتاده است، اما در حوزه حمایت از تولید مانند تأمین سرمایه در گردش چیزی محقق یا اجرایی نشده است و اگر به این قائل باشیم که تقویت اقتصاد مقاومتی به تولید و ایجاد اشتغال وابسته است، باید آن را حمایت کنیم.

 رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه در لایحه حمایت از تولید ایجاد حساب ویژه‌ای برای تأمین 60 درصد از سرمایه فروش تولید‌کنندگان در بانک‌ها پیشنهاد شده، افزود: اگر این اتفاق بیفتد، قطعا با افزایش تولید، عرضه کالا و کاهش قیمت مواجه خواهیم بود.

 

تاریخ: یکشنبه 2 آذر 1393