Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک  آمار قاچاق پوشاک به کشور را دوبرابر آمار ارایه‌شده از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت یعنی 4میلیارد دلار و به‌صورت سازمان‌یافته اعلام کرد و افزود: این در حالی است که آمار پوشاک واردشده در کشور مطابق با آمار گمرک ایران تنها 4میلیون دلار است.
محمود نبوی با بیان اینکه پوشاک قاچاق بیشتر از چین و ترکیه به کشور صورت می‌گیرد، افزود: واقعا نمی‌دانیم عرضه این مقدار قاچاق به فروشگاه‌های کشور از چه طریقی صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه درحال‌حاضر 100 واحد صنعتی و 15‌هزار واحد صنفی در صنعت پوشاک کشور فعالیت دارند، به گردش سالانه 7میلیارد دلاری این صنعت در کشورمان اشاره کرد و گفت: صنعت پوشاک کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های صنعت نساجی متاسفانه طی چند سال اخیر مورد بازسازی و نوسازی واقع نشده است.
نبوی یکی از مشکلات صنعت نساجی را بی‌توجهی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سرمایه‌گذاری مناسب در این بخش دانست و گفت: در‌حالی‌که بسیاری از کالاهای مصرفی در کشور ازجمله خودرو و سیمان جزو کالاهای استراتژیک دسته‌بندی شده‌اند و از صندوق توسعه ملی برای نوسازی آنها بودجه در نظر گرفته می‌شود صنعت پوشاک از این دسته‌بندی فارغ است.
وی با بیان اینکه 50درصد بازار لباس کشور به پوشاک زنانه اختصاص دارد، عدم توانایی تولیدکنندگان این بخش در عرضه و نمایش محصولات تولیدی را از دیگر مشکلات این صنعت عنوان کرد و گفت: از عرضه و نمایش انواع پوشاک تولیدی توسط واحدهای صنعتی در فروشگاه‌های کشور جلوگیری می‌شود، در‌حالی‌که همین پوشاک از سوی یک‌سری شرکت‌های به‌ظاهر با برندهای خارجی در کشور به نمایش گذاشته می‌شود و این نوعی سیاست یک‌بام و دو‌ هوا در صنعت پوشاک است. وی عدم توانایی تولیدکنندگان داخلی در اجاره فروشگاه‌های عرضه پوشاک را ازجمله مشکلات این صنف عنوان کرد و گفت: درحالی‌که پوشاک خارجی با درصد بالایی سود در فروشگاه‌های کشور عرضه و به فروش می‌رود، تولیدکنندگان پوشاک داخلی تنها مجاز به فروش اجناس خود با 15 تا 20درصد سود هستند که به هیچ عنوان کفاف هزینه‌های تولید و همچنین مخارج آنها را نمی‌دهد.
 تکنولوژی موجود در شأن صنعت نیست
در همین حال رییس پژوهشکده مواد و فناوری‌های پیشرفته در نساجی دانشگاه امیرکبیر در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: وضعیت فعلی صنعت نساجی به‌لحاظ تکنولوژی تولید و فرآیندهای کیفی رضایتبخش نیست.
علی‌اکبر مراتی افزود: با تکنولوژی و ماشین‌آلات موجود در کشور امکان پیشرفت این صنعت محدود است و در شأن صنعت نساجی نیست.
وی با بیان اینکه صنعت نساجی از پتانسیل ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدی برخوردار است، افزود: در شاخه فرش و پوشاک قوی هستیم اما در زمینه ریسندگی و بافندگی و تولید الیاف به‌دلیل ضعف تکنولوژی و مدیریت ضعیف هستیم.
مراتی گفت: بعد از مذاکرات انجام‌شده درخصوص لغو تحریم‌ها، شرکت‌های زیادی تمایل به سرمایه‌گذاری در ایران پیدا کرده‌اند و صنعت نساجی از پتانسیل خوبی در این خصوص برخوردار است. وی با اشاره به اینکه مدیریت در سطح کلان و حمایت‌های دولتی ضعیف است، گفت: 95درصد از فعالان این بخش را تولیدکنندگان بخش خصوصی تشکیل می‌دهند و باید در حوزه سیاست‌گذاری مورد حمایت قرار گیرند. به‌گفته مراتی، برای پیشرفت صنعت نساجی در حوزه صادرات باید از تکنولوژی و دانش فنی برخوردار شود و دانش فنی را می‌توان از داخل کشور تامین کرد زیرا هزینه سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش به ارتقای کیفیت و ارایه محصولات جدید در بازار کمک خواهد کرد. وی گفت: پژوهشکده مواد و فناوری‌های پیشرفته در نساجی دانشگاه امیرکبیر در حال تدوین سند راهبردی توسعه صنعت پوشاک کشور است که براساس آن حمایت‌های دولتی از این بخش تقویت خواهد شد.
رییس پژوهشکده مواد و فناوری‌های پیشرفته در نساجی دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: صنعت نساجی به‌عنوان تنها صنعتی است که در‌حال‌حاضر از مزیت نسبی در صادرات برخوردار و از ظرفیت‌های لازم برای توسعه کشور برخوردار است.
  ضعف طراحی در صنعت نساجی
در همین حال حمید نیک‌طبع دبیر کارگروه صنعت مد و لباس یکی از معضلات این صنعت را فرسودگی ماشین‌آلات و قدیمی‌بودن آنها دانست.
نیک‌طبع افزود: بهتر است صنعتگران ایرانی از تکنولوژی آلمانی استفاده کنند چرا‌که تولیدکنندگان چینی نیز از ماشین‌آلات آلمانی در صنعت نساجی استفاده می‌کنند.
وی طراحی در صنعت نساجی کشورمان را ضعیف دانست و گفت: این مساله هجوم محصولات خارجی به کشور را به‌دنبال داشت از این‌رو باید این حلقه مفقوده را به صنعت نساجی کشور متصل کنیم. نیک‌طبع با بیان اینکه در‌حال‌حاضر بهترین نخ و پارچه در کشور تولید می‌شود، افزود: عرضه‌کنندگان لباس‌های روز یا مزون‌داران که بهترین لباس‌ها را برای عرضه به خانم‌ها استفاده می‌کنند، هم‌اکنون با صنعت پوشاک متصل نیستند.
وی با بیان اینکه باید در راستای صنعتی و مدرنیته کردن هرچه بیشتر صنعت پوشاک کشور قدم ‌برداریم، تصریح کرد: صنعت نساجی کشور از مشکل برند رنج می‌برد. در‌حال‌حاضر برخی پارچه‌های تولیدی ایران با برند خارجی مانند ترکیه در بازار فروش عرضه می‌شود این در حالی است که قوی‌ترین صنعت کشورمان پس از نفت، صنعت نساجی است.


تاریخ: یکشنبه 13 اردیبهشت 1394