Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

از آنجا که تجهیزات و ماشین‌آلات یکی از بخش‌های مهم صنعت نساجی است، فرسودگی ماشین‌آلات از مهم‌ترین مشکلات این صنعت به‌شمار می‌رود.
ضرورت نوسازی تجهیزات نساجی هر ۴ سال
در همین زمینه گلناز نصراللهی، مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو باصمت با بیان اینکه به دستور مهندس نعمت‌زاده و پس از برآوردهای انجام‌شده و رایزنی با چند بانک، تسهیلاتی برای نوسازی ماشین‌آلات صنعت نساجی اختصاص یافته است، گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید خود از واحدهای صنعتی شهر کاشان دستور دادند تا گزارشی از میزان نیاز صنعت نساجی به نوسازی ماشین‌آلات تهیه شود و پس از آن براساس برآوردهای انجام‌شده، رایزنی با چند بانک انجام شد تا از محل صندوق توسعه ملی تسهیلاتی به نوسازی ماشین‌آلات صنایع نساجی اختصاص یابد.


وی با بیان اینکه نیاز است تا هر ۳، ۴ سال واحدهای نساجی اقدام به بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات خود کنند، تصریح کرد: تمامی بخش‌های نساجی نیاز به نوسازی دارند اما به‌طور قطع بخش‌های بافندگی و ریسندگی، نیاز بیشتری به بازسازی ماشین‌آلات خود خواهند داشت. 
نصراللهی درباره حضور شرکت‌های خارجی برای مذاکره با تولیدکنندگان داخلی صنعت نساجی نیز گفت: با بهبود فضای بین‌المللی و زمزمه‌هایی مبنی بر لغو تحریم‌ها، شرکت‌های خارجی خواستار همکاری برای تجهیز صنایع نساجی کشور به ماشین‌آلات روز دنیا بوده‌اند که در این زمینه با بخش خصوصی در ارتباط بوده و گفت‌وگوهایی نیز انجام شده است.


ورود سازندگان تجهیزات آلمانی و فرانسوی به ایران 
در همین حال مهدی رییس‌زاده، دبیر انجمن صنایع نساجی در گفت‌وگو با صمت درباره وضعیت ماشین‌آلات نساجی و نوسازی آنها اظهار کرد: در طول سال‌های اخیر صنایع نساجی به دلیل اعمال تحریم‌ها از نوسازی ماشین آلات خود دور مانده است، با این حال از آنجا که بخش قابل توجهی از صنعت نساجی به‌وسیله بخش خصوصی اداره می‌شود، سعی شده از فناوری‌های روز دنیا در این صنعت استفاده شود. رییس‌زاده با اشاره به بهبود فضای بین‌المللی در یک سال اخیر گفت: از سال گذشته و با قوت گرفتن نتایج مثبت مذاکرات هسته‌ای و به نتیجه رسیدن توافق مقدماتی از ابتدای امسال، شاهد استقبال سازندگان ماشین‌آلات، تجهیزات و کالاهای سرمایه‌ای از کشورهای مختلف برای همکاری با ایران بوده‌ایم. وی افزود: در همین زمینه چندی پیش گروهی از شرکت‌های آلمانی برای مذاکرات با تولیدکنندگان نساجی به ایران سفر کردند.

همچنین در چند روز گذشته اتحادیه تولیدکنندگان ماشین‌آلات نساجی فرانسوی با سفر به شهرهای مختلف ایران مذاکرات در زمینه تجهیز صنایع نساجی به ماشین‌آلات روز را با شرکت‌های داخلی آغاز کرده‌اند. دبیر انجمن صنایع نساجی با تاکید بر اینکه این موضوع نشان‌دهنده آن است که با نهایی شدن توافق‌ها، آمادگی کامل برای تعامل در تجهیز صنایع نساجی وجود دارد، تصریح کرد: در طول دوران تحریم با وجود همه مشکلات، تولیدکنندگان داخلی تلاش خود را برای نوسازی ماشین‌آلات انجام دادند اما این موضوع مستلزم صرف هزینه‌های بسیاری بود که به طور قطع با لغو تحریم‌ها شاهد عرضه محصولات از سوی شرکت‌های مختلف دنیا به ایران خواهیم بود. رییس‌زاده با بیان اینکه اولویت همکاری با شرکت‌هایی است که در زمان تحریم، ایران را تنها نگذاشته‌اند، اظهار کرد: ایران آماده تعامل با کشورهای مختلف است اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت کشورهایی که در زمان تحریم صنایع ایران را تنها نگذاشتند، پس از تحریم‌ها نیز برای تعامل با ایران در اولویت خواهند بود.

تاریخ: دوشنبه 1 تیر 1394