تاریخ خبر :94/05/28
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه همواره سازمان امور مالیاتی تمرکز ویژه ای بر واحدهای تولیدی کوچک و متوسط داشته و به دلیل دفاتر مالی مهر و موم شده، صنایع را موشکافانه تر مورد بررسی قرار می دهد، گفت: در حالی که مالیات اخذشده از واحدهای خدماتی، صنفی و تجاری علی الرأس و بیشتر توافقی است.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، "آرمان خالقی" با بیان این مطلب افزود: امروزه مجاب کردن بانکها برای بررسی طرحهای توجیهی و ارائه تسهیلات کار دشواری است که این امر برای صنایع کوچک به مراتب سختتر خواهد بود، چراکه بانکها اعتماد بیشتری به طرحهای بزرگ دارند و ریسکپذیری ایندسته از طرحها را کمتر میدانند.
وی عنوان کرد:از سوی دیگر اختصاص یک رقم بزرگ به یک طرح به مراتب راحتتر از آن است که این رقم بزرگ شکسته شود و به چندین طرح اختصاص یابد. بنابراین انگیزه بانکها برای اعطای تسهیلات به واحدهای بزرگ بیشتر است. حتی فراتر از واحدهای بزرگ، بانکها نیز بیشتر راغب هستند که تسهیلات خود را در اختیار واحدهای تجاری و واردکنندگان قرار دهند تا واحدهای تولیدی، چراکه زمان بازگشت سرمایه در تجارت سریعتر از بخش تولید است و این موضوع باعث میشود بانکها تمایلی به همکاری با واحدهای تولیدی کوچک و متوسط از خود نشان ندهند. رأس دیگر این مثلث، موضوع مالیات و قوانین مقررات است.
خالقی با اشاره به اینکه همواره سازمان امور مالیاتی تمرکز ویژهای بر واحدهای تولیدی کوچک و متوسط داشته و به دلیل دفاتر مالی مهر و موم شده، صنایع را موشکافانهتر مورد بررسی قرار میدهد، تصریح کرد: در حالی که مالیات اخذشده از واحدهای خدماتی، صنفی و تجاری علیالرأس و بیشتر توافقی است. در قانون کار نیز صنایع کوچک و متوسط مشکلات بیشتری نسبت به صنایع بزرگ و واحدهای تجاری دارند و نوع برخوردی که با آنها میشود، شدیدتر است. بنابراین برای مستقر شدن واحد صنعتی کوچک و متوسط در شهرک صنعتی باید مزایا و مشوقهایی در نظر گرفت تا قیمت تمامشده زیرساختها برای سرمایهگذاران به حداقل ممکن برسد.
وی در پایان یادآور شد:این روزها صنایع درگیر مشکلات بسیاری بوده که بیشتر این مشکلات در دستهبندیهای کوچک، متوسط و بزرگ مشترک هستند، اما ۳ مشکل عمده وجود دارد که همچون یک مثلث صنایع کوچک و متوسط را به دور خود احاطه کرده است. در ۳ رأس این مثلث «تامین مالی»، «قوانین و مالیات» و «زیرساختها» وجود دارد.