Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

تاریخ خبر :94/06/08

نایب‌رئیس اتاق ایران و چین گفت: دولت به جای اختصاص ارز مبادله‌ای به بازرگانان تعرفه رسمی واردات کالاها از جمله پوشاک را واقعی‌تر کند تا تولید هم در بازار رقابتی فعالیت کرده و در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد.
 
 طی چند روز اخیر دولت طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که برخی کالاها از جمله منسوجات شامل البسه از کالاهای گروه اولویت 10 به اولویت 9 تغییر یافته و ارز مبادله‌ای به وارد کننده این کالا اختصاص می‌یابد، چرا که پوشاک جزء عمده کالاهایی است که در کنار تلفن همراه و لوازم آرایشی و بهداشتی به صورت گسترده به کشور قاچاق می‌شود.
مجیدرضا حریری رئیس سابق کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران، در این باره به خبرنگار فارس گفت: با توجه به سود و عوارض بالایی که برای واردات محصولات نساجی وجود دارد و تعرفه‌ که بین 40 تا 70 درصد از واردات رسمی این کالا دریافت می‌شود، وارد کننده با نرخ دلار آزاد ترجیح می‌دهد، تا از مبادی قاچاق که با  هزینه‌ای کمتر از 30 درصد برایش است، کالا را وارد کند.
وی تخصیص ارز ارزان‌ قیمت را به واردات منسوجات از جمله پوشاک را عاملی دانست که تنها رانت و سود آن به جیب عده‌ای خاص می‌رود، در صورتی که دولت اگر بنا دارد تا حمایتی را از برخی کالاها انجام دهد، باید یارانه را به مصرف کننده و در خط پایانی تخصیص دهند، نه آنکه در مبدا واردات و به تاجر بدهد.
حریری همچنین تصریح کرد: هیچ وقت نظارتی روی قیمت تمام شده کالاهایی که مواد اولیه آنها به کارخانجات می‌رود و چه کالاهایی ساخته شده نبوده، در حالی که تفاوت قیمت ارز بانک مرکزی و بازار آزاد 14 تا 15 درصد است.
به گفته این فعال اقتصادی اختصاص ارز مبادله‌ای به کالاهای وارداتی کار چندان درستی نیست و در نهایت دولت می‌تواند به کالاهای اساسی مانند گندم و روغن یارانه بدهد.

1
تاریخ: یکشنبه 8 شهریور 1394