Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

تاریخ خبر : 94/06/08

بعد از لغو تحریم‌ها، با ساماندهی فروشگاه‌هایی که در ایران با استفاده از نام برندهای معتبر پوشاک دنیا، اقدام به‌فروش اجناس خود می‌کنند، انتظار می‌رود که صنعت نساجی ایران نیز وضعیت بهتری نسبت به قبل پیدا کند.
به گزارش بازار خبر، به گفته فعالان صنعت نساجی، اکنون سال‌هاست که این صنعت، از حضور البسه قاچاق در بازار رنج می‌برد. از نگاه آنها، اجناس ارزان کشورهای آسیای شرقی بازار را قرق کرده‌اند و جایی برای تولید داخل باقی نمانده است.
نتیجه‌ این وضعیت این شده که صنعت نساجی ایران از نگاه برخی در آستانه ورشکستگی‌ قرار گرفته و هر روز فروشگاه‌های ریز و درشتی در سطح شهر سبز می‌شوند که با نام برندهای معتبر خارجی اقدام به فروش اجناس بی‌کیفیت چینی و ارزان قیمت خود می‌کنند.
نبودن نمایندگی رسمی برندهای معتبر بین‌المللی در ایران و کوتاه بودن دست برندهای خارجی از نظارت بر واحدهایی که نام این برندها را یدک می‌کشند، همچنین قاچاق آسان پوشاک به ایران از عواملی است که فروشگاه‌های بزرگی در سطح شهرهای بزرگ ایران تاسیس شده‌اند که با نام برندهای بین‌المللی اقدام به‌فروش اجناسی می‌کنند که مشخص نیست واقعا متعلق به آن برندهای بین‌المللی مطرح شده باشند یا خیر.
نتیجه این وضعیت این شده که عده‌ای از فعالان اقتصادی در توصیف وضعیت بازار پوشاک ایران از اصطلاح «بازار آشفته»، استفاده می کنند و معتقدند ادامه این وضعیت علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن تجارت رسمی پوشاک ایران، صنعت نساجی کشور را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.
با این همه، با لغو تحریم‌ها و وجود احتمالاتی برای امکان بازگشایی نمایندگی‌های پوشاک در ایران، انتظار می‌رود کمی وضعیت بازار پوشاک در ایران سامان یابد.
در این راستا، سعید حسین‌زاده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی و پوشاک درگفت‌و گو با اقتصادنیوز، اظهار کرد: برندهای بدون مجوز اکنون سال‌هاست که بازار پوشاک ما را تسخیر کرده‌اند ولی درباره اینکه این اجناس اصل بوده‌اند یا خیر باید مراجع ذی‌صلاح اظهار نظر می‌کردند که در سال‌های گذشته نیز در این زمینه نظارت‌های کافی صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد که از میان فروشگاه‌های بسیاری که با نام برندهای مختلف در سرتاسر شهر فعالیت می‌کنند فقط سه برند نمایندگی واقعی هستند و مابقی فقط با تابلوی برندهای مطرح شده فعالیت می‌کنند، سوال اینجاست که این فروشگاه‌ها چطور می‌‌توانند تابلوهای برندهای مطرح را بر سر در خود نصب کنند؟
او افزود: چندی پیش تصمیم گرفته شد که به وضعیت این نمایندگی‌ها رسیدگی و از آنها خواسته شود که جلوی فعالیت نمایندگی واقعی برندهای خارجی را بگیرند. بعد از این ماجرا، عده‌ای اقدام به آوردن نامه‌هایی کردند که از شرکت‌هایی مانند زارا، ماسیمودوتی و... گرفته بودند و این مثلا نمایندگی داشتن این واحدها را نشان می‌دهد. در صورتی که به نظر من چنین اقداماتی فایده ندارد و این واحدها باید نام خود را به عنوان یک نمایندگی ثبت کنند تا مشخص شود که واقعا نمایندگی دارند.
حسین‌زاده همچنین اظهار کرد: باید سریعا ساماندهی صورت بگیرد، و تابلوهای واحدهای صنفی که اقدام به ثبت نام خود نمی‌کنند، پایین آورده شود. تا مشتریان بتوانند کالای فیک را با اسم کالای اصل خریداری نکند.
او افزود: سال گذشته قریب به پنج میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور شده است که اگر بازار کالاهای بی‌کیفیت این اجناس در دست تولید کننده داخلی بود، وضعیت تولید ما بهبود می‌یافت.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی و پوشاک، همچنین گفت: ما معتقدیم اگر نمایندگی‌های رسمی سامان یابند، ما دچار مشکل نخواهیم شد. چون کالاهایی که این برندها ارایه می‌دهند مشتریان خود را دارند و قیمت‌هایشان به‌قدری بالاست که نمی‌توانند به عنوان مانع‌های جدی کار ما تلقی شوند. حتی با حضور این برندها می‌توانیم با آنها رقابت کرده و انگیزه‌ای برای تولید محصول بهتر برایمان ایجاد شود.
 او یادآور شد: شما به وضعیت ترکیه توجه کنید. برندهای مطرح پوشاک دنیا در ترکیه نمایندگی دارند ولی نتوانستند به صنعت نساجی ترکیه لطمه وارد کنند. چون واردات به این کشور به صورت ضابطه‌مند انجام شده است.
وی همچنین گفت: متاسفانه اقدامات ما در راستای ساماندهی فروشگاه‌های برند در کشور بسیار لاک‌پشتی بوده است . در حالی که باید اقدامات سریع صورت بگیرد و واحدهایی که اقدام به‌فروش اجناس فیک به نام اجناس اصل می کنند از زدن تابلوهای برندهای مطرح محروم شوند، در این صورت است که ما می توانیم وضعیت تولید و فروش لباس ایرانی را سامان دهیم.

تاریخ: یکشنبه 8 شهریور 1394