Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

تاریخ خبر : 94/06/09

موج- دبيرکل کانون عالي انجمن‌هاي صنفي کارفرمايي ايران گفت: رکود بسيار شديدي در صنايع نساجي و خوراکي‌ها شروع شده که بخش عمده اي از اين رکود ناشي از کم شدن قدرت خريد مردم است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد مروج حسيني در نشست خبري صنايع نساجي با بيان اين که قدرت خريد مردم عمدتاً حقوق بگيران نسبت به سال‌هاي 90 تا 92 چهل درصد کاهش يافته است افزود: چنان قدرت خريد مردم پائين آمده که توان خريد اجناس بنجل و ارزان قيمت چيني را هم از انها سلب کرده است.
وي به رشد اقتصادي کشور اشاره کرد و گفت: رشد اقتصادي در سال گذشته مرهون رشد برخي صنايع مثل نفت، گاز، پتروشيمي و صنايع خودروسازي بوده است در حالي که امسال خودروسازي رشدي نداشته و توليد افزايش نيافته است.
مروج افزود: بر اساس تعريف بانک مرکزي درصورت تداوم رشد اقتصادي در 3 دوره متوالي سه ماهه ما با رشد مواجه ايم،‌ رشد اقتصادي ما در سه ماهه اول و دوم سال گذشته 3.8 درصد، در سه ماهه سوم 3.1 درصد بود که بانک مرکزي اعلام کرد ولي رشد اقتصادي سه ماهه چهارم را که حدود 1 درصد بود اعلام نکرد.
وي گفت: در حال حاضر علاوه بر صنعت نساجي برخي از صنايع ديگر از جمله صنايع فولادسازي و صنايع سيمان ما متوقف شده و يا با رکود توليد مواجه‌اند.
مروج افزود: براي خروج از تورم و رکود لازم است که تقاضا تحريک شود هر چند بر اين باورم که علاوه بر اقداماتي که دولت براي کاهش رکود انجام داده، کاهش قدرت خريد يا عدم اقبال مردم براي خريد باعث کاهش تورم شده است.
وي گفت: اگر نرخ تورم دلار و تورم داخلي را از هم کسر و مابه التفاوت ان را به قيمت دلار اضافه کنيم شاهد حذف قاچاق و در مقابل رشد توليد و صادرات خواهيم بود.
مروج با انتقاد از نظام بانکي در تأمين نقدينگي موردنياز توليد افزود: سازمان مديريت صنعتي سالانه اقدام به معرفي يکصد شرکت برتر مي‌کند که 15 شرکت برتر از اين تعداد را بانک‌ها تشکيل مي‌دهند.
وي گفت: بانک سپه از مشهورترين برج سازها و سازندگان مسکن و هايپر مارکت ها است و مادامي که بانک سود را در ساختمان سازي مي‌بيند توجهي به صنايع نمي‌کند و وقتي براي تسهيلات به بانک‌ها مراجعه مي‌کنيم مي گويند نساجي ورشکسته است، کجا صنعت نساجي ورشکسته است.
مروج همچنين اشاره اي هم به موضوع قاچاق منسوجات کرد و افزود: تا به حال ما فکر مي‌کرديم که پارچه را با قاطر قاچاق مي‌کنند ولي بايد اعلام کنم که با کانتينر هم مي آورند.
وي گفت:در سال 1353 توليد پنبه در کشور 270 هزار تن بود که بخشي از ان را صادر مي‌کرديم ولي امروز اين رقم به 52 هزار تن کاهش يافته است و وقتي مي گويم وضعيت اين گونه است مي گويند اين تشويش اذهان عمومي است.
مروج افزود: ما مشکلات زيادي در حوزه کشاورزي و تأمين پنبه داريم مثلاً افت کشي که به بوته پنبه زده شده بود به خاطر اين که تاريخ مصرفان گذشته بود خود اين افت کش تبديل به خوراک افت شد و محصول را از بين برد.
وي گفت: صنعت نساجي از معدود صنايعي است که همه ان خصوصي است ولي آنچه که با عنوان خصوصي سازي انجام شد تنها 6 درصد مجموع واگذاري‌ها به بخش خصوصي واگذار شده است.
مروج همچنين به اشتغال زا بودن صنعت نساجي هم اشاره کرد و گفت: سرمايه لازم براي ايجاد هر شغل در نساجي بين 30 تا 35 ميليون تومان است در حالي که اين سهم براي ايجاد اشتغال در صنعت پتروشيمي 914 هزار دلار است.
وي گفت: برخلاف کمکي که به صنعت خودرو مي‌شود و پول باداورده به ان پرداخت مي‌شود، صادرات صنعت نساجي از خودروسازي بيشتر است .

 

تاریخ: دوشنبه 9 شهریور 1394