مدیرکل دفتر پوشاک و نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت بر این موضوع است که بحث بازسازی و نوسازی و توسعه صنعت نساجی با جدیت پیگیری شود. بنابراین تمام صنعتگرانی که در این رابطه آمادگی دارند میتوانند طرحهای بازسازی و نوسازی خود را تهیه و به وزارتخانه ارائه دهند.
به گزارش خبرنگار ایسنا در اصفهان، گلناز نصراللهی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نساجی (مواد اولیه، ماشین آلات و خدمات وابسته) در محل نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمارها 4.8 درصد سهم هزینه پوشاک در خانوار میشود و سهم بازار پوشاک در کشور حدود 11 میلیارد دلار است. در صورتی که سهم خانوار به 6.8 درصد که در چند سال گذشته وجود داشته، بازگردد، سهم بازار پوشاک بالغ بر 20 میلیارد دلار خواهد شد.
وی به قاچاق پوشاک اشاره کرد و افزود: در حال پیشبرد طرح مبارزه با قاچاق کالاهای نساجی با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا هستیم که در سه مرحله عملیاتی خواهد شد. مرحله نخست اولویت دادن به تولید و برداشتن موانع تولید محصولات نساجی، مرحله دوم اقدامات مربوط به کنترل مبادی ورود محصولات قاچاق و مرحله سوم، فعالیتهای فرهنگی در این خصوص است.
مدیرکل دفتر پوشاک و نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قرار شده است که وزارتخانه کار ایجاد ارتباط بین صنعتگران نساجی و سازمانهای امور مالیاتی و واحدهای بانکی اقداماتی را انجام دهد که جلساتی در این خصوص برگزار شده است.
نصراللهی اضافه کرد: در راستای پیگیری بحث بازسازی و نوسازی و توسعه صنعت نساجی تمام صنعتگرانی که در این رابطه آمادگی دارند میتوانند طرحهای خود را تهیه و به وزارتخانه ارائه دهند. وزارتخانه نیز تسهیلات ارزی از محل صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای این موضوع در نظر گرفته است که به صنعتگران و واحدهای صنعتی دارای طرح و برنامه ارائه خواهد کرد.
وی به رقابت پذیری صنعت نساجی اشاره کرد و افزود: برای رقابت پذیری صنعت نساجی اقداماتی انجام گرفته است که از جمله آن میتوان به یکسان سازی تعرفه های ورودی و واردات پارچه از شکل کیلویی به شکل متری اشاره کرد. چنین اقداماتی باعث شده که واردات نخ و پارچه حدود 20 درصد کاهش یابند.
مدیرکل دفتر پوشاک و نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه پوشاک زنجیره اصلی و نهایی صنعت نساجی است، گفت: بخش پوشاک در صنعت نساجی از بیشترین ارزش افزوده برخوردار است. در بخش پوشاک در حال هدایت واردات به سمت واردات رسمی، اقداماتی انجام گرفته است، اما همچنان در قاچاق پوشاک با مشکل مواجه هستیم.
نصراللهی با اشاره به اینکه کلنگ شهرک صنعتی پوشاک در تهران زده شده است، اظهار کرد: آمادگی خود را اعلام میکنیم که در استان اصفهان نیز چنین شهرک صنعتی ایجاد شود. در صورتی صنعت پوشاک، میتواند حرفی برای گفتن و صادرات داشته باشد که حتما پارامترهای پوشاک در اشل صنعتی در آن موجود باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در سند راهبردی توسعه صنعتی کشور، سند راهبردی نساجی و پوشاک نیز ضمیمه شده است. بر این اساس تعهد شده که صادرات پوشاک از 100 میلیون دلار فعلی به یک میلیارد دلار رسانده شود. انجام این مهم مستلزم ایجاد واحدهای صنعتی پوشاک با قابلیت رقابت و برندسازی و کاهش هزینه های تولید است.