به گزارش پارس نیوز، ابوالقاسم شیرازی امروز در نشست خبری سازمان بسیج اصناف کشور اظهار کرد: از وظایف ذاتی اتحادیه پوشاک آن است که در تولید و عرضه پوشاک دخالت کند و در این ارتباط نظارتهای لازم را انجام دهد.
وی افزود: پوشاک قاچاق از دغدغههای تولیدکنندگان پوشاک به حساب میآید هرچند که میزان ورود غیرقانونی پوشاک به کشور کاهش پیدا کرده اما اثرات مخرب آن وجود دارد.
رئیس اتحادیه پوشاک ادامه داد: ورود پوشاک خارجی به کشور علاوه بر تخریب اقتصادی هجمه فرهنگی نیز دارد و در صورتی که ورود آن به کشور کنترل بیشتری شود تولیدکنندگان داخلی میتوانند از این موضوع بهره ببرند.
شیرازی تصریح کرد: بخشی از پوشاک خارجی که در بازار عرضه میشود و متقاضی دارد باید بهصورت برند به کشور وارد شود هرچند در خصوص ورود پوشاک برند تقلباتی وجود دارد که در این ارتباط مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت در حال ساماندهی برندهای پوشاکهای تقلبی است.
وی افزود: این مرکز تا به امروز براساس بازرسیهایی که با کمک اتحادیه پوشاک انجام داده واحدهای مجاز و غیرمجاز را شناسایی کرده است و منبعد واحدهای حقیقی که دارای نمایندگی از کشور مبدأ هستند و اجازه فعالیت دارند نیز به ما اعلام میشوند و از ادامه فعالیتهای برندهای تقلبی جلوگیری به عمل میآید.
رئیس اتحادیه پوشاک با بیان اینکه چشمانداز خوبی برای تولید پوشاک باکیفیت در کشور مشاهده میشود، گفت: پوشاک تولید داخلی از لحاظ کیفیت قابل رقابت با نمونههای خارجی خود است اما باید اذعان داشت که سایر کشورها برای عرضه پوشاک خود اقدام به تبلیغات میکنند و حتی در ایران برای خود نمایشگاه برپا میکنند.
شیرازی گفت: در بخش تولید پوشاک کشور نیاز داریم که دولت به تولیدکنندگان داخلی تسهیلاتی دهد تا تولیدکنندگان بتوانند از ماشینهای روز دنیا استفاده کنند. همچنین پارچههای مورد نظر خود را با تعرفههای نازل و منطقی وارد کنند.
وی در ادامه صحبتهای خود در پاسخ به این سؤال درباره فعالیتهایی که برای جلوگیری از عرضه پوشاک نامتعارف و نابهنجار شده است، گفت: عرضه پوشاک نامتعارف و نابهنجار بحث امروز ما نیست و از چند سال گذشته وجود دارد و اتحادیه پوشاک در این خصوص نظارتهای زیادی داشته است و بهدنبال ایجاد فضای آموزشی در محل کسب و کار کسبه هستیم.
رئیس اتحادیه پوشاک یادآور شد: هرروزه گروههایی از اتحادیه پوشاک در قالب کارشناسان، پیشکسوتان و بازرسان اتحادیه به واحدهای صنفی اعزام میشوند و د رمحل رفتار فروشنده، نوع ویترینچینی و نحوه لباسهای عرضهشده را مشاهده و صورتجلسه میکنند.
شیرازی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر "با توجه به اینکه بخش زیادی از پوشاک نابهنجار در بازار مصرف از طریق قاچاق یا واحدهای زیرپلهای تأمین میشود چه اقداماتی را برای مقابله با آنها در دستور کار دارید؟"، گفت: مسئله حجاب و عفاف با چند دستگاه متولی مرتبط است و در این خصوص باید بهصورت هدفمند و هماهنگ فعالیت شود.
وی تأکید کرد: بخش زیادی از این پوشاکهای نابهنجار از مکانهایی میآید که ما امکان نظارت بر آن را نداریم و برای ورود به آن مکانها باید اجازه قضایی داشته باشیم که طی کردن این روال اداری کار آسانی نیست.
* عرضه پوشاک در فضای مجازی ضربه مهلکی به اقتصاد و مسائل فرهنگی کشور است
رئیس اتحادیه پوشاک همچنین در پاسخ دیگر تسنیم گفت: پوشاکی که در فضای مجازی عرضه میشود از دغدغههای دیگر اتحادیه پوشاک است و این امر را ضربه مهلک به اقتصاد و مسائل فرهنگی کشور میداند و خواستار پیگیری این امر را دارد.
شیرازی در پاسخ به سؤالی در خصوص میزان ورود کالای قاچاق در بخش پوشاک کشور گفت: در سالهای گذشته واردات پوشاک قاچاق به کشور 85 درصد سهم بازار را داشت اما در 5،6 سال گذشته این رقم تغییر کرده است.
* عرضه پوشاک قاچاق در بازار 60درصد کاهش یافت
رئیس اتحادیه پوشاک افزود: در سالهای انتهایی دولت دهم و همچنین دولت یازدهم اقدامات مؤثری برای برخورد با واردات پوشاک قاچاق صورت گرفت و میزان ورود پوشاک قاچاق به کشور را به رقم 60 درصد رساند.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: نباید دست تولیدکننده داخلی بسته باشد و انتظار داشت که بتواند با تولیدکننده خارجی رقابت کند.
* برخورد با پوشاک نامتعارف بهزودی در سایر استانها آغاز میشود
در ادامه این مراسم جواد خسروی رئیس سازمان بسیج اصناف و بازاریان تهران بزرگ گفت: در راستای تلاشهای جدی اتحادیه پوشاک برای برخورد با پوشاک نامتعارف و نابهنجار بسیج اصناف هرآنچه در توان داشته باشد در جهت حمایت و تقویت از آن به کار میگیرد.
وی افزود: باید در نظر داشت که امنیت جامعه با این امر ایمن میشود و پوشش افراد در شکل نامتعارف به هم ریختگی در سطح جامعه ایجاد میکند.
رئیس سازمان بسیج اصناف و بازاریان تهران ادامه داد: تهران پایلوت طرح برخورد با عرضه پوشاک نامتعارف است و این اقدامات بهزودی در استانهای دیگر توسط اتحادیههای مربوطه انجام میشود.
خسروی در پاسخ به این سؤال مبنی بر فعالیت بسیج اصناف در پاساژهای کشور گفت: برخی از فروشندگان خود لباسهای مناسبی بر تن ندارند یا اینکه از افرادی استفاده میکنند که شأن مورد نظر برای حضور در یک مکان عمومی را ندارند به همین منظور براساس همکاریهایی که با هیئت مدیره پاساژها و شهرداری تهران صورت گرفته است اقدامات مناسبی بدون ایجاد هرگونه نگرانی انجام میشود.
وی تأکید کرد: تلاش میکنیم که اقدامات ما در جهت همکاری و مشارکت با اصناف باشد تا بتوان محیطی آرام در این مراکز خرید ایجاد کرد.