اقتصادآنلاین/ سرانه مصرف پوشاک ایرانی ها در سال ۱۵ میلیارد دلار است که از این رقم تنها ۳۵ درصد توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می شود. این در حالی است که ظرفیت صادرات پوشاک ایران در سال ۱۲ میلیارد دلار پیشبینی شده اما در این بخش تنها موفق به صادرات ۷۰ میلیون دلاری بودهایم.
مدیر مرکز پژوهشهای اتحادیه صنف پوشاک تهران - با اشاره به اینکه چین، امریکا، ژاپن و المان به ترتیب بزرگترین وارد کنندگان و صادرکنندگان پوشاک در تهران هستند، اظهار کرد: نکتهای که در این رابطه باید به آن توجه داشت این است که با در نظر گرفتن الگوی جمعیتی المان فعالترین واردکننده و صادرکننده پوشاک در دنیا است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی با اشاره به اینکه باید سهم پوشاک ایران در بازارهای جهانی مشخصشود، اعلام کرد: بر اساس قیمت نیروی کار منابع اولیه، انرژی و زیرساختها سالانه ظرفیت ۱۲ میلیارد دلار صادرات در بخش پوشاک وجود دارد در حالی که هماکنون میزان کل صادرات نساجی و پوشاک ایران، ۷۰ میلیون دلار است که باید اذعان کرد وضعیت صادرات در این بخش در نقطه بسیار بدی قرار دارد.
صدقآمیز با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت پاسخگویی به ۷۰ درصد از نیاز بازار داخل در بخش پوشاک وجود دارد، گفت: مسئله قابل بیان این است که یک کشور نمیتواند همه نیازهای خود را تامین کند و با توجه به ذائقه مردم باید مقوله برندهای خارجی نیز مدنظر قرار گیرد.
مدیر مرکز پژوهشهای اتحادیه صنف پوشاک تهران با بیان اینکه سرانه مصرف پوشاک ایرانیها سالانه ۱۵ میلیارد دلار است، خاطرنشان کرد: امروزه از این رقم امکان تامین ۳۵ درصدی در خصوص نیاز پوشاک داخل وجود دارد اما از همه ظرفیتها در این بخش استفاده نمیشود چرا که باید بتوانیم حداقل ۷۰ درصد سرانه مصرف ایرانیها در بخش پوشاک را به خود اختصاص دهیم.
به گفته وی، امکان ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در زمینه صادرات و واردات پوشاک وجود دارد و باید بتوانیم از ۱۵ میلیارد دلار سرانه مصرف ایرانیها در سال، سهم ۷۰ درصدی را به خود اختصاص دهیم تا بخش عمدهای از نیاز داخل تامین شود.