رئیس اتاق بازرگانی تهران جزئیات نشان " امین الضرب" و شرایط اعطای آن به فعالان اقتصادی و کارآفرینان برتر را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری امروز (۲۷ دی) در نشست خبری مراسم اعطای نشان امین الضرب که قرار است به مناسبت ۱۳۳ سالگی تاسیس اتاق بازرگانی تهران، یکشنبه هفته آینده (سوم بهمن ماه) برگزار شود، گفت: در اتاق تهران تصمیم گرفتیم که جشنی را به مناسبت ۱۳۳ سالگی اتاق تهران برگزار کنیم.
وی ادامه داد: در زمان قاجار برای اولین بار اتاق تجارت توسط محمد حسن امین الضرب تاسیس شد. کار بسیار مهمی که در ۱۳۳ سال قبل در زمان خفقان قاجار توسط یک تاجر انجام شده است.
رئیس اتاق تهران افزود: امین الضرب یک تاجر بود که هم مسئولیت اجتماعی را می فهمید و هم با دنیای خارج آشنایی داشت و از بعد تجاری و اجتماعی کار مهمی را در آن زمان شروع کرد. هر ملتی به میراث خود می بالد و حیف است که تجارت ما با این سابقه، نادیده گرفته شود.
خوانساری تصریح کرد: از این جهت تصمیم گرفتیم که که جایزه و نشانی را به نام امین الضرب ایجاد کنیم و آن را هر سال به برترین ها در زمینه تجارت و مسئولیت اجتماعی اهدا کنیم تا فرهنگ تشویق کارآفرینان را در جامعه رشد دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به فرایند انتخاب افراد برتر و کارآفرینان نمونه برای این مراسم گفت: با مطالعات و بررسی هایی که انجام شد در نهایت حدود ۱۶ شاخص را برای انتخاب افراد برتر مبنا قرار دادیم. اتاق تهران در جمع بندی این شخص ها تلاش کرد اما در انتخاب افراد برتر دخالتی نداشته و هیات داواری که برای این مراسم انتخاب شده است کار انتخاب کارآفرینان نمونه را بر عهده داشتند.
وی افزود: افراد برتر کسانی هستند که در زمینه کار آفرینی و صادرات نمونه بوده اند و تعدادی هم که افراد پیشکسوتی هستند که از سال های قبل صنعتی را شروع کرده اند و یکی ویژگی های مهمی که برای انتخاب این افراد مد نظر قرار گرفت خوشنامی بود چون بسیار مهم که افرادی انتخاب شوند که از هر شائبه ای دور باشند. در مجموع قرار است در این مراسم سه نشان امین الضرب به کارآفرینان نمونه اهدا شود، سه نفر از میان افرادی در زمینه تحقیق و پژوهش بهش خصوصی فعالیت کرده اند تقدیر می شوند و به ۱۰ نفر از پیشکسوتان صنعت و تجارت مدال اهدا خواهد شد.
خوانساری ادامه داد: امروز بزرگترین بحرانی که در جامعه با آن روبرو هستیم مسئله بیکاری است که می تواند توسط سرمایه و سرمایه دار حل شود البته سرمایه ای که از راه درست بدست آمده باشد و نه از طدیق رانت و سوء استفاده؛ لذا امیدوار هستیم که با این حرکت و اهدا این نشان، خلاقیت و کارآفرینی را به عنوان ارزش تلقی کنیم. ۹۰ درصد کسانی هم که به عنوان کارآفرینان و صنعت گران برتر انتخاب شدند افرادی هستند که کارشان را از زیر صفر شروع کردند و اینگونه نبوده ارث پدری بهشان رسیده باشد. از این جهت این می تواند بالاترین تجربه برای نسل جوان ما باشد.
وی تصریح کرد: دنبال این هستیم که این نشان را به نوبل اقتصادی تبدیل کنیم. کار مهمی که باید انجام شود این است که بنیادی به عنوان امین الضرب تشکیل شود و افرادی هم مدال و نشان دریافت می کنند بتوانند از امتیازاتی بهره مند شوند.