محمد هادی کمالیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بازار شب عید در بخش فرش و موکت اظهار کرد: همه اصناف رکود تقریبی را تجربه میکنند اما در صنف فروشندگان فرش به دلیل مسائل حاشیهای از جمله تبلیغات، این رکود بیشتر است.
وی ضمن انتقاد از تبلیغات صداوسیما در مورد تخفیفهای بیسابقه در بعضی از بازارها برای فرش خاطر نشان کرد: در بعضی از تبلیغات تخفیف ۴۰ درصدی برای فرش اعلام میشود، در صورتیکه تعرفه ما ۱۰ درصد است. این تبلیغات غیرواقعی است و سود فروش فرش ماشینی نمیتواند ۴۰ درصد باشد. مگر فروشنده نذر دارد که بخواهد ۴۰ درصد تخفیف اعمال کند؟!
تبلیغات غیرواقعی به فروشندگان لطمه زده است
رییس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت افزود: برای حل کردن مشکل تبلیغات غیرواقعی از طریق اتاق اصناف اقدام و به صداوسیما نیز اعلام کردیم، اما تاکنون نتیجهای نگرفتهایم.
کمالیان با بیان اینکه این نوع تبلیغات به صنف فرشفروشان لطمه زده است، ادامه داد: اگر تبلیغات واقعی باشد مشکلی نیست اما هنگامی که تخفیفهای بیسابقه اعلام میشود باعث لطمه به فروشندگان صنف میشود و در حال حاضر بزرگترین مشکل این صنف تبلیغات غیرقانونی است.
وی در پاسخ به این سوال که با نزدیک شدن به شب عید انتظار بهبود تقاضا در بازار هست یا خیر، گفت: تقاضا وضعیت خوبی ندارد، حتی در صورت کمی افزایش در تقاضا فروشندگانی که در طول سال مجبور به پرداخت اجاره، هزینه آب، برق و بیمه هستند نمیتوانند تمام هزینه خود را از فروش یک ماه آخر سال پوشش دهند.
رییس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت با اشاره به واحدهای صنفی غیرمجاز فعال در تهران، خاطر نشان کرد: بسیاری از واحدهایی که دارای پروانه نیستند میگویند فقط همین یک ماه پایان سال را در این شغل خواهیم بود و پس از عید دیگر به این کار ادامه نخواهیم داد که این نشاندهنده وضعیت بد بازار است.
اختلاف قیمت بین فروشگاههای مختلف زیاد نیست
کمالیان افزود: مردم باید دقت کنند که تنها از واحدهای صنفی دارای مجوز خرید کنند، زیرا در صورت به وجود آمدن مشکل تنها این واحدها قابل پیگیری هستند.
وی با بیان اینکه قیمتهای فرش ماشینی واقعی است، ادامه داد: مردم میتوانند با خیال راحت از نزدیکترین فروشگاه دارای مجوز نزدیک محل زندگیشان خرید کنند و نگران تفاوت قیمت نباشند، زیرا با توجه به اشباع بودن بازار، قیمتها واقعی است و تفاوت چندانی بین فروشگاههای مختلف وجود ندارد.