به گزارش ایران اکونومیست؛ سلیمانی با بیان اینکه به دلیل مشکلات مختلفی که در سالهای اخیر برای تولید کنندگان داخلی پیش آمده، دغدغه مردم و مسئولان این است که از کالای تولید داخل حمایت شود، افزود: حق مصرف کننده این است که کالای استاندارد، زیبا و ارزان بخرد اما باید شرایط برای تولید کننده هم فراهم شود.
سلیمانی در پاسخ به سوالی در خصوص توجه به "برند" در تولیدات داخلی گفت: هر نام و نشان و برندی باید دارای اصالت و تضمین باشد و علاوه بر این، تولید کننده، قانونگذار و مردم باید به این نتیجه برسند که به توان داخلی تکیه کنند که البته این مسئله دست یافتنی است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش در برنامه اقتصادی چوبخط به حادثه تلخ ساختمان پلاسکو و مشکلات ناشی از آن برای صنف پوشاک اشاره کرد و گفت: خوشبتانه با همکاری مسئولان و کسبه، عملیات جایگزینی محل جدید برای اصناف حادثه دیده انجام شده و روند پیشرفت مناسب بوده؛ گرچه زنجیره تامین و توزیع پوشاک در این حادثه با مشکل مواجه شد اما در حال حاضر کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
سلیمانی در خصوص توزیع برخی پوشاک مربوط به برندهای درجه دو و سه خارجی در فروشگاهها گفت: متاسفانه برخی برندهای خارجی که محصولاتشان در سایر کشورها فروش نرفته، این پوشاک را با قیمت بسیار نازل و از کانال غیررسمی وارد کشور ما کردهاند و این اقدام موجب ایجاد رقابت ناسالم با تولیدکنندگان داخلی شده است.
وی با اشاره به وجود نظارت اتحادیه بر بازار شب عید و رسیدگی به شکایات مردمی گفت: بزرگترین ناظر، مردم هستند که با خرید کالای ایرانی از تولید کننده داخلی حمایت میکنند.
براساس این گزارش در بخش دوم گفتوگوی برنامه چوبخط با موضوع قاچاق کالا، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات مردم این منطقه و اشتغال آنها به کولهبری در مرز بیان داشت: مردم انتظار شغل پایدار دارند و درآمد اندک کولهبری با وجود مشکلات فراوان برایشان مناسب نیست.
محسن بیگلری با بیان اینکه در این شرایط، تعطیلی بازارچه مرزی نیز بر مشکلات مردم افزوده است، گفت: برای نجات از قاچاق و پایان دادن به این وضعیت باید بازار مشترک تولید در مرزها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 12 هزار نفر در استان دارای کارت کولهبری و حدود 60 هزار نفر از این راه معیشت خود را میگذرانند اما با موانع و مشکلاتی روبرو هستند، گفت: دولت باید برای ساماندهی بازارچه مرزی چارهاندیشی کند و این موضوع را بارها به مقامات ارشد دولتی از جمله معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشور اعلام کردهایم.
همچتین در ادامه این گفتگو، انوش رهام کارشناس اقتصادی و گمرکی با بیان این مطلب که کولهبری نوعی شبهاشتغال بوده و در شأن مردم ما نیست، افزود: متاسفانه با نظام تعرفهگذاری فعلی، سود اصلی واردات کالا از مرز به جیب تعداد اندکی از تجار میرود که با حداقل نرخ، کالا را به صورت کولهبری وارد کشور میکنند.
وی ادامه داد: ایجاد اشتغال برای مرزنشینان باید با نگاه کلان انجام شود و دولت میتواند با ایجاد صنایع زودبازده در این مناطق، اشتغال را توسعه بدهد؛ همچنین با ایجاد دروازههای مشترک مرزی، تبادلات ساماندهی و شفاف میشود.
به گفته رهام، باید رویههای صحیح تجاری در این خصوص مد نظر قرار بگیرد و از سوی دیگر، قانونگذار نیز باید نگاه اصلاحی به قوانین این حوزه داشته باشد.