تهران - ایرنا - معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت : گمرک جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی واردات و جلوگیری از قاچاق پوشاک در کشور پیشنهاد دارد و واردات پوشاک باید از طریق نشان تجاری (برند) صورت گیرد.
به گزارش ایرنا از گمرک ایران، «مسعود کرباسیان» در دومین نشست خود در هفته جاری با دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی ایران و اعضای کارگروه ساماندهی واردات پوشاک، افزود: واردات پوشاک باید به سمتی برود که روند واردات از طریق نشان تجاری صورت گیرد.
وی افزود: امکان تولید پوشاک در داخل کشور وجود دارد و نیازی به واردات نیست، بنابراین تا زمانی که قاچاق کالا از طریق ته لنجی و کوله بری انجام می شود، نمی توانیم تحولی در صنعت تولید داخلی را مشاهده کرد.
وی گفت: اکنون بیشتر واردات غیرقانونی پوشاک از طریق کوله بری و ته لنجی صورت می گیرد و تولید داخل را با مشکل روبرو کرده است.
رئیس کل گمرک یادآور شد: کارت هایی به نام افراد حقیقی صادر می شود که الفبای تجارت را نمی دانند و از آنها برای واردات سوء استفاده می شود.
وی افزود: برخی افراد در کارت بازرگانی آنها ثبت شده که رشته فعالیت آنها واردات قطعات یدکی است، اما نسبت به واردات پوشاک اقدام می کنند و برای حل این موضوع باید دو راهکار را عملی ساخت، نخست واردات از طریق نشان تجاری و دیگر، فرد واردکننده کالای مرتبط با رشته فعالیت خود را وارد کند.
کرباسیان گفت: استقرار گمرک الکترونیک با هدف تسریع و تسهیل در انجام تشریفات و رویه های گمرکی و افزایش دقت و کنترل برای تقویت انضباط، سلامت و شفافیت به اجرا درآمده است.
وی افزود: پیش از این تا سال 92 صدور اسناد به صورت کاغذی و مراجعات مردم حضوری انجام شده بود، و برای فرآیند ها امکان عملکرد ماشینی وجود نداشت، کنترل بدهی ها به صورت سنتی بود و دریافت مجوزهای ترخیص و ورود کالا به دلیل اتصال نداشتن به سازمان های همجوار بصورت الکترونیکی امکان انجام نداشت.
رییس کل گمرک اظهار داشت :گمرکات اصلی کشور به دستگاههای ایکس ری مجهز شده اند و با تجهیز گمرکات اصلی کشور به ایکس ری میزان قاچاق کالا و مواد مخدر و ورود کالاهای غیرمجاز به کشور به میزان چشمگیری کاهش یافته است.
کرباسیان افزود: کاهش زمان ترخیص واردات از 26 به چهار روز، کاهش زمان ترخیص صادرات از هفت به یک روز، صرفه جویی در چرخه تجارت به میزان 33 هزار میلیارد تومان، (330 میلیارد ریال)، کشف 349 تن پیش ساز مواد مخدر در سالهای 93 تا 95، ارتقای 23 پله در شاخص عملکرد گمرک در گزارش لجستیک بانک جهانی در سال 2016 را از دیگر اقدامات گمرک برشمرد.
براساس این گزارش، «رضا محمدجعفر» عضو کارگروه ساماندهی واردات نیز گفت: اکنون مبارزه با قاچاق براساس برنامه ریزی لازم صورت می گیرد و واردات کالا از طریق مبادی قانونی انجام می شود.
وی افزود: بطور معمول در پایان عمر چهار ساله دولت، سرمایه گذاران برای مشخص شدن بازار، سرمایه های خود را نگه می دارند تا تکلیف مشخص شود، اما اقداماتی که گمرک انجام داده، باعث افزایش سرمایه گذاری در بخش پوشاک شده است.
به گزارش ایرنا، صنعت پوشاک ایران در سالهای گذشته به دلیل واردات بیرویه فرصت خودنمایی پیدا نکرده و واردات غیررسمی پارچه و انواع پوشاک بدون پرداخت تعرفه گمرکی به اقتصاد کشور ضربه زده و پوشاک تولید داخل به دلیل توان اندک رقابتی از نظر کیفیت و قیمت روزبهروز ضعیفتر شده است.
رییس مرکز پژوهش های صنف اتحادیه پوشاک چندی پیش اعلام کرد: هر ساعت 6 کانتیر و هر روز 137 کانتینر پوشاک از ترکیه وارد کشور میشود.