مجری طرح پنبه با بیان اینکه میزان تولید این محصول در سال گذشته زراعی ۱۶۰ هزار تن بود، افزود: افزایش میزان تولید بر اساس برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای رسیدن به خودکفایی تولید پنبه کشور است که برای آن یک بازه زمانی ۱۰ ساله در نظر گرفته شده است.
به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از ایانا، ابراهیم هزار جریبی ادامه داد: در طرح افزایش ضریب خوداتکایی پنبه تا افق ۱۴۰۴ سطح زیر کشت این محصول به ۱۱۰ هزار هکتار، تولید وش به ۴۰۵ هزارتن و میزان پنبه محلوج به ۱۷۵ هزار تن خواهد رسید، همچنین تولید در واحد سطح از ۲.۲ تن در حال حاضر به ۳.۶ افزایش می یابد.
وی نیاز صنایع نساجی کشور به پنبه را ۱۲۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: تا پایان این طرح ۸۰ درصد نیاز صنعت نساجی از داخل کشور تامین می شود.
هزار جریبی نخستین اقدامات انجام شده برای اجرای طرح خودکفایی پنبه را تامین به موقع و کافی نهاده های همچون بذر، کود و سم و دسترسی آسان کشاورزان به این نهاده ها بر شمرد.
وی با بیان اینکه اولویت بعدی در اجرای این طرح راه اندازی زنجیره تولید از مزرعه تا نساجی است، اظهار کرد: این زنجیره با همکاری تعاونی های کشاورزی، انجمن صنایع نساجی ایران و دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی می شود تا بخش زیادی از کار به بخش خصوصی واگذار شود.
هزار جریبی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی برای راه اندازی این زنجیره تعیین شده است، گفت: مذاکرات اولیه انجام شده، اما هنوز تفاهم نامه ای به امضاء نرسیده است. اما امیدوارم بتوانیم تا پایان سال زراعی جاری و قبل از رسیدن به زمان برداشت بخشی از این زنجیره را راه اندازی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نقش نظارتی و حمایتی بخش دولتی و وزارت جهاد کشاورزی همچنان باقی می ماند، اضافه کرد: این صنعت همچنان از حمایت های یارانه ای، برنامه های آموزشی، معرفی و ورود دانش فنی به مزارع، تحقیقات، عملیات حفظ نباتات و ... توسط بخش دولتی برخوردار خواهد بود.
مجری طرح پنبه در پایان خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری نیز در صورت نیاز خرید تضمینی این محصول انجام خواهد شد، اما با شرایطی که بر صنعت حاکم است به نظر می رسد امسال نیازی به ورود وزارت جهاد کشاورزی به خرید تضمینی نباشد.