Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

صادقی معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت؛

🔹 کالاهای هدف سامانه الکترونیکی شناسه کالا معرفی شدند.

 🔹 کالاهای هدف این سامانه در حال حاضر  در سه گروه کالایی الف، ب و پ دسته بندی شده اند.

🔹 گروه الف شامل سه بند تقسیم بندی کالایی است.

 🔹 بند یکم انواع دارو اعم از انسانی و حیوانی، مکمل های دارویی و غذایی، ملزومات و تجهیزات پزشکی، محصولات آرایشی و بهداشتی، مواد خوراکی و آشامیدنی و فرآورده های بیولوژیک را شامل می شود.

 🔹 بند دوم دربرگیرنده تلفن همراه و دیگر تجهیزات ارتباطی با قابلیت نصب سیم کارت است و بند سوم  دخانیات را شامل می شود.

🔹 گروه ب نیز دربرگیرنده هفت بند از انواع کالاهای مختلف شامل بند یکم گروه شامل لوازم خانگی برقی با اولویت تلویزیون، یخچال ، فریزر، کولر گازی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، جاروبرقی و مایکرویو و دیگر محصولات برقی ، بند دوم قطعات مصرفی و یدکی وسایل نقلیه،  بند سوم فرآورده ها و مشتقات نفتی، گازی و پتروشیمی، بند چهارم طلا اعم از شمش و مسکوکات و مصنوعات زینتی و بند پنجم منسوجات و پوشاک است.

🔹 هم چنین بند ششم گروه کالایی ب شامل محصولات و کالاهای اسباب بازی و بند هفتم گروه کالایی ب شامل انواع دام زنده، گوشت سفید و همچنین گوشت قرمز  است.


🔹 همچنین محصولات اساسی کشاورزی مانند برنج، گندم، جو، ذرت، دانه های روغنی، چای، کنجاله، روغن، شکر، کود شیمیایی، سموم به عنوان گروه پ کالاهای هدف این سامانه است که کار شناسه دار کردن دیگر کالاها نیز به تدریج  به مرحله اجرا در خواهد آمد.

🔹 استفاده از سامانه شناسه کالا و سیستم نصب شناسه GTIN به شفاف‌سازی اسناد تجاری و کنترل قاچاق کالا کمک می‌کند.

 🔹 در وزارت صنعت ، معدن و تجارت "ستاد ملی" متشکل از دستگاه‌هایی که در آیین‌نامه‌های اجرایی (ماده 13) ایجاد شناسنامه،  شناسه و کد رهگیری برای کالاهای گروه هدف تشکیل شده است.

🔹 باید واردکننده  به سایت سامانه جامع تجارت مراجعه ‌کند و طبق دستورالعمل اقدام نماید ، وقتی کالاها در سیستم نصب شناسه وارد شدند ، متعاقب آن شناسه رهگیری روی کالا پیاده می‌شود که امکان رصد در سطح بازار دارد و امکان ممیزی کالاهایی که به شکل قانونی تولید یا وارد شده فراهم می‌گردد.

🔹 ده کارگروه در گروه‌های کالایی مختلف 11 دستورالعمل را حاوی قواعد کسب و کار برای ایجاد شناسنامه و تولید شناسه  ایجاد کردند.

🔹 تمام دستگاه‌هایی که در ارتباط با ترخیص ، انبار ،تولید و واردات کالا دخیل هستند و در این کمیته‌های کاری قواعد را بررسی کرده و این قواعد تبدیل به دستورالعمل مشخص شده و از زمانی که وزارت صنعت ، معدن و تجارت اعلام می‌کند،  تولید و ورود کالا باید با شناسه باشند و این امکان از طریق سیستم سامانه‌ای انجام خواهد شد.

🔹 صرف بکارگیری شناسه رهگیری تمام مباحث مربوط به قاچاق کالا را برطرف نمی‌کند این سامانه با مشارکت وارتباط با سامانه‌هایی که در ارتباط با مواد 5 و 6 قانون است ، ادامه اقدامات لازم مربوط به ثبت اطلاعات  انجام می‌گردد.

🔹 براساس  این سیستم جامع ، تجارت هم شفاف‌تر می شود و هم زمینه لازم فراهم می گردد  که بعد از اینکه در سامانه بیمه و حمل و نقل هم اطلاعات کالا را درج شد  ، کالا به  انباری می‌رود که دارای شناسه است.

🔹 تمام مراکزی که محل دپو و نگهداری کالا هستند شناسه انبار دریافت می‌کنند و همه کالاهای تولید داخل و وارداتی به هر جا می‌روند باید دارای شناسه باشند و این شناسه و کد رهگیری مجموعه‌ای را تشکیل می‌دهد که به شفافیت گردش کالا تولید و توزیع کمک می‌کند و در کنترل قاچاق مؤثر است.

استفاده از سامانه شناسه کالا به شفاف‌سازی اسناد تجاری و کنترل قاچاق کالا کمک می‌کند
تاریخ: چهارشنبه 10 خرداد 1396