ايران با جمعيت بيش از هشتاد ميليون نفري بيشترين ميزان مصرف چادر مشکي را در بين کشورهاي منطقه و حتي جهان به خود اختصاص داده است به نحوي که اين کشور بازار پر رونق و مناسبي براي فروش چادر در اختيار دارد که همين امر باعث شده تا حجم واردات چادر به کشور هر روز در حال افزايش باشد.
به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از تسنيم،کشورهاي آسيايي از جمله اندونزي، ژاپن و کرهجنوبي بيشترين سهم صادرات چادر به ايران را به خود اختصاص دادهاند. در اين ميان سهم توليدکننده داخلي در تأمين چادر مشکي بازار کشور تقريبا صفر است.
به اعتقاد فعالان حوزه نساجي در حال حاضر توليد پارچه چادر مشکي در ايران تقريباً متوقف شده و در شرايط فعلي توليد اين کالا فقط براي آنکه دانش آن فراموش نشود، در حد بسيار جزئي انجام ميشود. آنها معتقدند کاهش تعرفه واردات چادر و همچنين نبود مواد اوليه به همراه عدم حمايت از توليدکننده داخلي باعث شده تا ايران نتواند در اين حوزه حرفي براي گفتن داشته باشد که در صورت استمرار اين شرايط توليد پارچه چادر مشکي در ايران هيچ توجيهي ندارد.
واعظي يکي از فعالان حوزه فروش چادر مشکي در همين راستا ميگويد: توليدکننده ايراني فقط در حوزه ملافه توانسته سهمي از بازار را به خود اختصاص دهد اما متأسفانه در توليد چادر مشکي موفق نبودهايم و هر روز حجم واردات چادر به کشور افزايش پيدا ميکند.
وي با بيان اينکه واردات چادر براي فعالان اين حوزه بسيار پر سود است، ادامه داد: آنها انواع چادر را با قيمتهاي ارزان از کشورهاي کره، امارات و ژاپن وارد کشور کرده و با قيمتهاي بسيار گران به فروش ميرسانند. به عنوان نمونه چادرهايي از ژاپن وارد شده که فروشندگان آنها را قوارهاي يک ميليون و 200 هزار تا يک ميليون و 500 هزار تومان به فروش ميرسانند.
اين فعال حوزه فروش چادرمشکي با اعلام اينکه واردکنندگان با شگردهاي خود اقدام به واردات چادر ميکنند، گفت: تجارت پر سود اين حوزه باعث شده تا برخي ترجيح دهند به جاي توليد، واردکننده شوند.
واعظي بيان کرد: از دو سال پيش رکود شديدي در بازار به وجود آمده و فروش اصلاً مناسب نيست. يکي از دوستان بنده که رئيسشعبه يکي از بانکهاي ملت است هفته پيش گفت که از 102 فقره چکي که به بانک ارسال شده حدود 72 فقره آنها برگشت پيدا کرده است.