محمدرضا نعمتزاده در دیدار با رییس اتاق بازرگانی بینالمللی چین و هیات همراه با قابل تقدیر توصیف کردن حضور بخش خصوصی در توسعه اقتصادی چین اظهار کرد: ۳۵سال پیش که در قالب هیاتی اقتصادی از کشور چین بازدید کردم، جایگاهی برای بخش خصوصی در اقتصاد این کشور وجود نداشت، اما امروز بخش خصوصی با دهها هزار نیروی کار و شرکتهای متعدد نقش مهمی در اقتصاد چین ایفا میکند.
به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از تعادل، وی با اظهار علاقهمندی برای گسترش همکاریهای دوجانبه به صورت درازمدت و استراتژیک عنوان کرد: این سیاستی است که مسئولان دو کشور نیز به عنوان استراتژی توسعه آینده به تصویب رساندند و امیدواریم، بتوانیم با شرکتهای چینی در زمینههای مختلف صنعتی، تجاری و معدنی در قالب سرمایهگذاریهای مشترک همکاری کنیم.
نعمتزاده با ارائه آماری از حوزه صنعت، معدن و تجارت ایران، حدود ۹۰درصد صنایع کشور را در اختیار بخش خصوصی دانست و گفت: تقریبا تمام بخش تجارت جز حوزه نفت و گاز و حدود ۸۰ درصد بخش معدنی متعلق به بخش خصوصی است. وی با اشاره به فعالیت ۹۰هزار واحد صنعتی در کشور افزود: در بخشهای تولید، خدمات و توزیع حدود دو میلیون و ۵۰۰هزار واحد صنعتی کوچک در کشور داریم که با احتساب 5هزار واحد معدنی در حال بهرهبرداری، سه حوزه صنعت، معدن و تجارت حدود ۳۵ تولید ناخالص ملی کشور را تشکیل میدهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت رشد بخش صنعت در سال گذشته را ۶.۵درصد اعلام کرد و گفت: رشد بخش تجارت در سال گذشته حدود ۶درصد و رشد بخش معدن نیز حدود ۱۰درصد بوده است. نعمتزاده با اشاره به انجام کارهای زیربنایی در بخشهای مختلف انرژی، آب و راه در کشور اظهار کرد: شرکتهای چینی میتوانند روی سرمایهگذاری در این حوزهها برنامهریزیهای لازم را انجام دهند.
وی افزود: نقل و انتقال غیر مستقیم پول بین دو کشور و از طریق صرافیها مناسب روابط دو کشور نبوده و باید زمینهیی فراهم شود تا چند بانک معتبر چینی با بانکهای ایرانی روابط کارگزاری و همکاری نزدیک متقابل برقرار کنند که یکی از مهمترین ثمرات حضور شما در ایران میتواند در حوزه کمک به برقراری روابط بین بانکی باشد.
وی با اشاره به پروژههای مشترک دو کشور در حوزههای صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: یک شرکت چینی در پروژه فروکروم کرمان سرمایهگذاری کرده است که به زودی این پروژه افتتاح میشود.
در ادامه این نشست، رییس اتاق بازرگانی بینالمللی چین، انجام فعالیتهای اقتصادی، تسهیل در انجام امور مالی، تسهیل در امر کالایابی به صورت مستقیم و ایجاد سکوهای حمل و نقل در مناسبترین شرایط را به عنوان عمده پیشنهادات اتاق بازرگانی بینالمللی خلق چین عنوان کرد و افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی جمهوری خلق چین حدود ۵۰ میلیارد دلار جهت ارائه وام نرم به شرکتهای چینی برای سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی در کشورهای دیگر تخصیص داده است.
وانگ یانگو آمادگی چین را جهت سرمایهگذاری در پروژه آب شیرینکن بوشهر اعلام کرد و گفت: در زمینه راهاندازی پنلهای خورشیدی و ایجاد نیروگاه تولید انرژیهای تجدیدپذیر از طریق انرژی خورشید که سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران پیشنهاد داده است نیز آماده همکاری مشترک هستیم. همچنین آمادگی خود را نسبت به سرمایهگذاری در تولید کنسانتره مس، کروم و فروکروم اعلام میکنیم تا بتوانیم با ایجاد ارزشافزوده در حوزه معدن اشتغالزایی ایجاد کنیم.