Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ
مدیرکل صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت با بیان این که ساخت تجهیزات صنایع مواد غذایی و بهداشتی و نساجی در داخل کشور بسیار پایین است افزود: ۷۰ درصد تجهیزات نیروگاهی و ۶۰ درصد تجهیزات پتروشیمی در داخل تولید می شود.

امیرحسین شیروی مدیرکل صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، درباره میزان واردات تجهیزات صنعتی که دارای تولید مشابه در داخل هستند بیان داشت: در بعضی از تجهیزات صنعتی که در داخل کشور تولید می شود دستور توقف واردات آن را داده ایم و واردکننده نیز هیچ بهانه ای راجع به آن ندارد. ولی در بخشی از تجهیزات و قطعات دارای فناوری و   تکنولوژی بالا (high technology) و قطعاتی که در یک دستگاه صنعتی دارای فناوری بالا هستند، به خاطر اینکه در داخل تولید نمی شود مجبور به واردات آن هستیم.

 

به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از خبرگزاری تسنیم ، وی افزود: البته ممکن است در این زمینه به علت تخصصی بودن و ظریف بودن آن، در مجموعه وزارت صنعت دچار خطا و اشتباه نیز باشیم و قطعات دارای تکنولوژی بالایی هم که در داخل تولید می شود را نیز وارد کشور کنیم.


شیروی در ادامه عنوان کرد: بنابراین خیلی از تجهیزات را اجازه واردات نمی دهیم ولی در بخشی که مجبور هستیم اجازه واردات بدهیم بلافاصله اطلاعات و فناوری آن را به انجمن های صنعتی داخلی می دهیم و اگر صنعتگران داخلی موفق به تولید آن شدند، بعد از آن دیگر اجازه واردات آن کالا و قطعات را نمی دهیم.


وی افزود: ما در مجموعه وزارت صنعت اصلا اجازه واردات تجهیزاتی که صرفا همراه با فروش هست را نمی دهیم بلکه هر مجموعه و شرکت خارجی که قصد ورود به بازارهای داخلی را دارد، آن را موظف می کنیم که در ابتدا با یک شرکت داخلی همراه شود تا شرکت داخلی در کنار شرکت خارجی از فناوری بهره مند شود.


مدیرکل صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت در ادامه درباره آمار و ارقام تولید تجهیزات و تاسیسات صنعتی در داخل کشور گفت: تجهیزات نیروگاهی 65 تا70درصد، پتروشیمی 55تا60درصد، تجهیزات پالایشگاهی 60تا65 و فولاد 65 در داخل تولید می شود.


شیروی همچنین به تجهیزات صنایع داخلی که دارای ضعف در تولید در داخل کشور هستند نیز اشاره کرد و گفت: در بخشی صنایع مواد غذایی و بهداشتی و نیز نساجی تولید تجهیزاتش در داخل بسیار پایین است و تولیدکننده داخلی برایش صرف نمی کند که روی به تولید آن بیاورد.


وی افزود: قرار نیست همه ملزومات در کشور تولید شود زیرا از لحاظ اقتصادی هم صحیح نیست. ما باید سعی کنیم تجهیزات ضروری و بحرانی و تکرار پذیر را در داخل تولید کنیم. منظور از تکرار پذیر پروژه هایی هستند که به صورت متداوم هستند و به صورت یکبار استفاده نیستند.

وابستگی بالای کشور به واردات تجهیزات صنایع غذایی و نساجی
تاریخ: شنبه 17 تیر 1396