Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

در این نشست که در اتاق تهران برگزار شد، پس از آنکه برنامه‌های واحد آموزش و امور تشکل‌های اتاق تهران برای ارتقای سطح آگاهی اعضای تشکل‌ها و توسعه دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی ویژه تشکل‌ها ارائه شد، نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی نیز به طرح پیشنهادات و انتظارات خود از فعالیت‌های اتاق تهران درحوزه آموزش پرداختند.

 

در ابتدای این نشست، غلامرضا ملکی، مدیر امور تشکل‌های اتاق تهران با اشاره به شکل‌گیری کارگروه آموزشی تشکل‌ها در اتاق تهران گفت: ‌آیین‌نامه اتاق تهران برای حمایت آموزشی از تشکل‌ها به تصویب هیات رییسه اتاق تهران رسیده و به زودی اعلام می‌شود. در عین حال، برنامه استراتژی چشم‌انداز اتاق تهران در حوزه حمایت از تشکل‌ها نیز به نگارش درآمده و احتمالا تا پایان ماه جاری به صورت کتاب انتشار خواهد یافت.
ملکی افزود: به موجب ‌آیین‌نامه حمایت از تشکل‌ها، تمرکز اتاق تهران بیشتر روی توانمندسازی تشکل‌ها معطوف شده و در نتیجه بخشی از این توانمندسازی ناظر بر حوزه آموزش است.
او با اشاره به برخی بندهای ‌آیین‌نامه حمایتی از تشکل‌ها از طریق آموزش، گفت: حمایت آموزشی اعضای هیات مدیره، دبیران‌کل و کارکنان تشکل‌ها در قالب شرکت در دوره‌های آموزشی رایگان در مرکز آموزش اتاق تهران، حمایت آموزشی در قالب تخفیف برای شرکت در دوره‌های آموزش‌های عمومی مرکز آموزش اتاق، تامین فضا، امکانات و مدرس برای دوره‌های تخصصی که توسط تشکل برای اعضا برگزار ‌می‌شود، از جمله امور حمایتی اتاق تهران از تشکل‌هاست. همچنین حمایت آموزشی در قالب تامین مدرس و فضای آموزشی مورد نیاز نیز بنا به درخواست تشکل در اتاق تهران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در ادامه این جلسه، غلامرضا ملکی از نمایندگان تشکل‌ها درخواست کرد که افرادی را به عنوان رابطین آموزش به اتاق تهران معرفی کنند که برای اجرای برنامه‌های آموزشی تشکل‌ها تحت آموزش قرار گیرند و در عین حال، رابط تشکل‌ها و اتاق تهران در حوزه آموزش باشند. 
او هم‌چنین از حاضران درخواست کرد پیشنهادات خود را برای تدوین تقویم آموزشی نیم‌سال دوم 1396 ارائه کنند. ملکی همچنین گفت که اتاق به مدرس قابل و مجرب نیاز دارد و چنانچه افراد توانمندی در زمینه تدریس در تشکل‌ها وجود دارد، از معرفی آنها به اتاق استقبال ‌می‌شود. مدیر تشکل‌های اتاق تهران از تصمیم اتاق برای تهیه بانک اطلاعاتی از مدرسان فعال در حوزه تجارت و صنعت خبر داد.


تداوم برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه تشکل‌ها در اتاق تهران
ناصر عندلیب، رییس مرکز آموزش اتاق تهران نیز طی سخنانی به تشریح عملکرد اتاق در حوزه آموزش پرداخت و از برنامه‌های آتی این واحد سخن گفت. او توضیح داد: پس از آغاز فعالیت مدیریت امور تشکل‌ها در اتاق تهران، اثر فعالیت‌های این واحد، در بخش آموزش نیز نمود پیدا کرد. به طوری که اگرچه در چهار ماهه نخست سال 1395 هیچ‌گونه آموزشی برای تشکل‌ها ارائه نشد اما در سال جاری از طریق تعامل با تشکل‌ها توانستیم هفت عنوان دوره آموزشی را برای تشکل‌ها طرح‌ریزی کرده و برگزار کنیم. در این 7 دوره140 نفر از تشکل‌های مختلف شرکت کردند که معادل 1396 نفر - ساعت بود. این برنامه‌های آموزشی با عناوینی چون توسعه عضویت در تشکل‌ها، ارائه خدمات در تشکل‌ها، ارتقا دانش و مهارت برگزاری همایش و نمایشگاه‌ها، طراحی و اجرای برنامه آموزش و طرح‌های پژوهشی و مسئولیت اجتماعی تشکل‌ها برگزار شده است.
عندلیب ادامه داد: دو دوره تربیت مدرس نیز با عناوین رهبری و مدیریت بنگاه‌های اقتصادی و مدیریت صادرات نیز برگزار شده است.


معاون آموزش اتاق تهران با بیان اینکه نتایج نظرسنجی‌ها، حاکی از رضایت تشکل‌ها از این دوره‌ها بوده است، افزود: در مرکز آموزش اتاق تهران، بخش بزرگی از فعالیت‌ها به حوزه زیرساخت‌ها معطوف شده است. یعنی به جای برگزاری دوره‌های آموزشی صرف، اقدام به تهیه پلت‌فرمی در حوزه آموزش کرده‌ایم و پس از آن، نظام آموزشی شایستگی و صلاحیت حرفه‌ای را برگزیدیم.

او با اشاره ضرورت تعیین استانداردها در نظام آموزشی صلاحیت حرفه‌ای گفت: پس از مرحله انتخاب نظام آموزشی، ضرورت ایجاد نظام آزمون تعیین صلاحیت نیز احساس شد. بر این اساس با برقراری ارتباطاتی با سازمان فنی و حرفه‌ای که دارای زیرسیستم صلاحیت حرفه‌ای بود، یکی از بهترین مراکز فنی و حرفه‌ای در اقدسیه تهران با اهدف ارائه آموزش‌هایی در حوزه بازرگانی، مدیریت و اقتصاد به اتاق تهران واگذار شد.
معاون آموزشی اتاق تهران ادامه داد: اکنون، در حال تجهیز مرکز اقدسیه برای تبدیل به یک مرکز آزمون تعیین صلاحیت هستیم تا اعضای تشکل‌ها و شرکت‌ها در سطوح مدیران و سرپرستان، پیش از اشتغال به کار در یک آزمون تعین صلاحیت شرکت کنند. این اقدام در ارتقای کیفیت و برطرف کردن مشکلات مدیریتی بنگاه‌های کوچک و متوسط بسیار موثر خواهد بود و تشکل‌ها ‌می‌توانند از این امکان بهره‌مند شوند.


عندلیب هم‌چنین از تهیه نرم‌افزار‌های آموزشی کارآمد توسط اتاق تهران سخن گفت و افزود: نرم‌افزار‌های TMSو IMS نیز خریداری شده و تشکل‌ها بدون صرف هزینه ‌می‌توانند از این زیرساخت‌ها بهره بگیرند و برنامه‌های آموزشی خود را روی این زیرساخت‌ها پیاده کنند.
او سپس با اشاره به همکاری سه جانبه اتاق تهران، سازمان فنی و حرفه‌ای و موسسه آموزشی WIFI اتریش گفت: براساس تفاهم‌ صورت گرفته WIFI متعهد شده است که برای اتاق تهران، دوره‌های آموزشی تربیت مدرس را برگزار کنند و در این زمینه، هشت عنوان مدیریت بازرگانی و بازریابی و فروش، مدیریت منابع انسانی، مالی، مدیریت آی‌تی و کیفیت و نوآوری و مدیریت عامل یا دبیرکل و مدیریت منابع انسانی برایمان اولویت دارد.
او گفت: تاکنون دو دوره تربیت مدرس برگزار شده که 6 دوره دیگر نیز در انتظار برگزاری است. برای برگزاری دو دوره از دوره‌های تربیت مدرس به زودی فراخوانی به تشکل‌ها ارسال ‌می‌شود و این دوره‌ها در مهرماه برگزار ‌می‌شود.
او سپس از پیش‌نویس تقویم آموزشی شش ماهه دوم سال رونمایی کرد و از حاضران خواست نقطه نظرات خود را در این باره اعلام کنند. عندلیب در ادامه با اشاره به ضرورت معرفی رابط آموزشی تشکل‌ها به اتاق تهران گفت: این رابطان در کارگاه‌های آموزشی، تحت آموزش قرار ‌می‌گیرند و در ادامه ‌می‌توانند به عنوان مدیر اجرایی آموزش در تشکل نقش ایفا کند.

 

پیشنهادات نمایندگان تشکل‌ها در مورد دوره‌های آموزشی مورد نیاز
در ادامه، نوبت به نمایندگانی که از تشکل‌های مختلف در این نشست حضور یافته بودند رسید تا دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را برای ارتقای برنامه‌های آموزشی اتاق مطرح کنند. تعدادی از آنان خواهان حمایت اتاق از فعالیت‌های تشکل‌ها در حوزه آموزش بودند.
سپهر برزی‌مهر که از سندیکای صنعت برق در این نشست حضور یافته بود، خواستار تعامل مرکز آموزش اتاق تهران با تشکل‌هایی شد که برای آموزش اهمیت قائل هستند. او گفت: انتظار این است که این تشکل‌های فعال، از تخفیف‌هایی برای حضور در دوره‌های آموزشی برخوردار شوند.
حمیدرضا توکلی، عضو انجمن واردکنندگان دارو نیز خواستار پیگیری جدی معرفی رابطان آموزشی شد و گفت: بهتر است پس از برگزاری دوره‌ها، تشکل‌ها ملزم به ارائه بازخورد باشند. همچنین لازم است، اتاق در تعیین استانداردهای آموزشی به تشکل‌ها کمک کند.
رضا براتعلی از سندیکای آسانسور و پله برقی ایران نیز با اشاره به اینکه در این صنعت، دانش کافی وجود ندارد، افزود: شایسته است که اتاق بازرگانی، حضور نمایندگان تشکل‌ها برای شرکت در برخی دوره‌ها را الزامی کند.
امیرخرمی نیز از ضرورت تعامل با اتاق برای برگزاری دوره‌های آموزشی در جهت رشد و ارتقا صنعت آسانسور سخن گفت.

مینا جانی نماینده انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده‌های سلولزی ایران با اشاره به ایراداتی که به کیفیت آموزش‌های ارائه شده در مراکز مختلف وارد است، خواستار برگزاری دوره‌های مشترک اتاق تهران با مراکز معتبر آموزشی شد. او همچنین گفت: به جای آنکه دارندگان کارت بازرگانی مستقلا در دوره‌ها شرکت کنند، ترغیب شوند که از طریق تشکل‌هایشان در این دوره‌ها حضور یابند.
شراره کامرانی از انجمن صنایع لوازم خانگی، خواستار الکترونیکی شدن بخشی از دوره‌ها برای صرفه‌جویی در زمان شد.
کیوان محبت از انجمن تولیدکنندگان شوینده، آرایشی و بهداشتی نیز با اشاره به ضرورت‌های فرهنگسازی در حوزه آموزش گفت: هنوز بسیاری از تشکل‌ها به اهمیت آموزش واقف نیستند و در چنین شرایطی، نیاز به فرهنگسازی احساس ‌می‌شود.
غنی‌زاده هم با بیان اینکه آموزش‌ها دارای عمق کافی نیست، گفت: آموزش‌ها باید با استانداردهای بین‌المللی مطابقت پیدا کند. در این صورت ‌می‌توان ارتقا بهره‌وری را از طریق بهره‌گیری از استاندارهای جهانی در حوزه آموزش تحقق بخشید.
او پیشنهاد کرد که از اعتباری که دولت در بودجه 1396 برای ارتقا بهره‌وری در نظر گرفته است، استفاده شود.

نسترن نیکزاد از مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان هم پیشنهاد تهیه طرح جامع آموزشی توسط اتاق را مطرح کرد. داوود امیراحمدی هم که به نمایندگی از فدراسیون صنعت نفت در این نشست حاضر شده بود با بیان اینکه توقع از اتاق بالاست، افزود: دغدغه انجمن‌ها، دغدغه شرکت‌هاست و توسعه شرکت‌ها به توسعه انجمن‌ها منجر ‌می‌شود. بنابراین تا زمانی که از دغدغه شرکت‌ها آگاهی وجود نداشته باشد، به بیراهه رفته‌ایم.
او گفت: اتاق هم باید به نگرانی‌های انجمن‌ها اشراف داشته و در این زمینه نگاه بالادستی داشته باشد. ضمن این که افزون بر تعیین صلاحیت‌های حرفه‌ای باید صلاحیت‌های اخلاقی افراد نیز تشخیص داده شود.


شورای مشورتی تشکل‌ها تشکیل می‌شود
در ادامه این جلسه، ناصر عندلیب با اعلام آمادگی برای همکاری با تشکل‌ها در حوزه آموزش گفت: نقطه آغاز همکاری ما معرفی رابط آموزشی خواهد بود. ضمن این که همه دوره‌های آموزشی اتاق به صورت حرفه‌ای ضبط شده و به روش الکترونیکی قابل ارائه است.

غلامرضا ملکی نیز از مصوبه هیات رییسه اتاق تهران، مبنی بر تشکیل شورای مشورتی تشکل‌ها با حضور پیشکسوتان تشکلی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم برخی امور را به تشکل‌ها واگذار کنیم. همچنین اتاق تهران در نظر دارد، اتاق کارآفرینان جوان با شرایط سنی کمتر از 39 سال را ایجاد کند. احتمالا نخستین مجمع آن در شهریور ماه برگزار شود.

کارگروه آموزشی تشکل‌ها با حضور معاون آموزش و مدیر تشکل‌های اتاق تهران و جمعی از نمایندگان تشکل‌های مختلف بخش خصوصی برگزار شد
تاریخ: سه شنبه 17 مرداد 1396