مصاحبه اختصاصی جناب آقای دکتر لطیفی ، ریاست محترم داننشکده مهندسی نساجی دانشگاه امیر کبیر با دبیرخانه اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران
لطفا در خصوص دوره برگزار شده دردانشگاه صنعتی امیر کبیر توضیحاتی ارائه بفرمایید.
حدود یک سال پیش نماینده دانشگاه مدآرت که خانم یاری بخت برای پیاده سازی دوره هایی از مدآرت در ایران از طرف صنعت به ما معرفی شدند. مسلما امکان پیاده سازی بخشی از پروژه که مربوط به بخش های هنری پوشاک می شد در دانشگاه صنعتی وجود نداشت ولی یک دوره MBA در زمینه مدیریت اجرایی در تجارت و بازار بین المللی صنایع مد و پوشاک و کالای جانبیآن مورد بررسی دقیق قرار گرفت . برنامه ریزی ها جهت برگزاری یک دوره مشترک همراه با اعطای مدرک معتبر مشترک بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه مد آرت فرانسه انجام شد . به این ترتیب که بخشی از آموزش در ایران ( حدود یک سال ) و بقیه آموزش به همراه کار آموزی ( بین یک سال تا 18 ماه ) در فرانسه تعریف شد . نکته خیلی مهم حضور دانش آموختگان در فرانسه که در حقیقت مرکز مد و لباس است ، انجام دوره های کارآموزی و پروژه با صاحبان برندهایی فرانسوی و آشنایی متقابل با آنها بود که در واقع ایجاد رابطه مستقیم بین صنایع و تولیدکننده های ایرانی با برندهای خارجی را برقرار می کند .
خوشبختانه پس از مشکلات و موانع زیادی که وجود داشت که این تفاهم نامه امضا شد و فراخوانی صادر شد . پس از بررسی های لازم ، تصمیم گرفته شده که دوره یک ساله آموزش در ایران به چند دوره فشرده کوتاه مدت تبدیل شود .
سه دورهی کوتاه مدت که هر دوره شامل سه یا چهار عنوان درس و حدود 120 تا 130 ساعت آموزش است که در کل حدود 400 ساعت شد .
حضور در دوره های آموزشی به صورت آزاد خواهد بود یعنی اجباری برای به پایان رساندن کل دوره آموزشی نیست و هر شخصی بر اساس نیاز خود در هر دوره می تواند حضور داشته باشد . در انتهای دوره شرکت کنندگان گواهی مشترک بین امیرکبیر و مدآرت را دریافت می نماید . بنابر این الزامی برای داشتن مدرک کارشناسی برای مشارکت کنندگان وجود ندارد و افرادی که بصورت تجربی فعالیت کرده اند نیز قادر به حضور در دوره ها و معرفی به دانشگاه مد آرت می باشند .
خوشبختانه اولین دورهی کوتاه مدت یکشنبه دوم مهر شروع شد . عنوان آموزشی در این دوره در خصوص مدیریت برند محصولات لوکس در بازار جهانی و تجارت الکترونیکی است که تا پنجشنبه ادامه دارد . کلاسها از 8 صبح تا 12 چهار ساعت تئوری است و از 14 تا 18 چهار ساعت به صورت گروهی و کار عملی برگزار می شود .
دومین عنوان آموزشی در زمینه بازاریابی مد و محصولات لوکس در سراسر جهان است از دهم مهر شروع میشود که حدود سی ساعت آموزش طی 4 روز می باشد .
دوره سوم آموزش با عنوان تجارت بصری ، سی ساعت آموزش طی چهار روز خواهد بود .
بالاخره دوره چهارم تحت عنوان تجارت خرده فروشی با سی ساعت آموزش طی چهار روز است .
در حقیقت متقاضیان یک دوره بلندمدت MBA را در سه دوره کوتاه مدت سپری می نمایند که در صورت دارا بودن مدرک معتبر کارشناسی و تمایل به حضور در دانشگاه مد آرت می توانند اقدام نمایند . در غیر اینصورت گواهی پایان دوره را دریافت خواهند کرد .
آقای دکتر لطیفی آیا نیازهای صنعت در اجرای این دوره آموزشی دیده شده؟
نماینده مدآرت (خانم یاری بخت ) از طرف صنعت به ما معرفی شدند . موضوع در بسیاری از اتحادیه ها و انجمن های از جمله اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران ، انجمن صنایع پوشاک و انجمن صنایع نساجی مطرح شد .
سرکار خانم یاری بخت جلساتی را با اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران برگزار کردند . این جلسات بعدها با حضور من و ارائه توضیحات بیشتر در خصوص دوره MBA ادامه پیدا کرد و اهداف اصلی دوره بیان شد .
هماهنگی های این پروژه مشکلات زیادی نیز داشت از جمله هماهنگی حضور استاد از خارج از کشور هزینه ها و حتی گرفتن ویزا برای حضور استاد .
یکی از اهداف دوره ارتباط با بازارهای جهانی است . این دوره برگزار می شود تا دانش آموختگان ارتباطات جهانی رو برقرار کنند تا تولیدکننده ها بتونند از ظرفیت های خالی خودشان در جهت ارتباط با تولیداتی با با سلایق و علایق جهانی استفاده کنند . برای ایجاد این ارتباط باید کسانی که در این دوره های تربیت می شوند ، در مرکز مد و لباس دنیا مثل حالا فرانسه ، ایتالیا و... حضور یافته و ارتباط بین تولیدکننده ها را با بازارهای خارجی برقرار کنند . ولی متاسفانه استقبال پیش بینی شده صورت نگرفت زیرا صنعت ما آموزش را به عنوان هزینه می بیند نه به عنوان سرمایه گذاری.
باید فرهنگ سازی در این خصوص و اولویت قرار دادن آموزش در صنعت صورت پذیرد . در حقیقت آموزش بخصوص در این زمینه در بازارهای جهانی یک سرمایه گذاری است که مسلما منجر به سودآوری خواهد شد .
پس از پایان اولین دوره کوتاه مدت یک نظرخواهی انجام می شود تا بررسی شود هدفهای مورد نظر تا چه اندازه برآورده شده است .
با توجه به این حرکت نویی در ارتباط با صنعت و دانشگاه انجام شده شما نقش اتحادیه تولیدو صادرات نساجی و پوشاک ایران را برای انجام این پروژه چطور ارزیابی می کنید ؟
البته ضمن تشکر از اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران جهت پیگیری موضوع باید عنوان کنم استقبال خوبی از همکاران روبرو شد .
اتحادیه در این زمینه کمک بسیاری به ما کرد و اکثر حاضرین در دوره آموزشی از اتحادیه معرفی شده بودند .
با توجه به این که اعضای هیات مدیره اتحادیه صاحبان صنعت و تحصیل کرده و معتقد به آموزش در حیطه صنعت می باشند این اتحادیه میتواند پیشرو در چنین دورههایی باشند .
برنامه های آتی این دوره ی آموزشی چیست؟
دوره های دوم ، سوم و چهارم نیز برنامه ریزی شده است ولی استقبال دانش آموختگان در ادامه این دوره ها بسیار تاثیر گذار خواهد بود .
دوره دوم آموزشی هم 120 تا 130 ساعت خواهد بود که این دوره احتمالا از اواخر آذر ماه شروع خواهد شد و به تبع آن پس از استقبال از دوره های آموزشی ، دوره های سوم و چهارم و درنهایت معرفی دانش آموختگان به دانشگاه مد آرت فرانسه صورت می پذیرد .
تشکر میکنم از اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران که خیلی در این زمینه به ما کمک کردند امیدواریم که در دوره های بعدی هم همین استقبال باشد.