مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران میگوید: تکنرخی کردن نرخ ارز برای تقویت ثبات بازار، کاهش نرخ سود بانکی برای توجیهپذیر شدن سرمایهگذاری در کشور و پرداخت مطالبات پیمانکاران از سوی دولت برای حل مشکلات آنها، همچنان در صدر خواستههای بخش خصوصی از دولت قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: در ۴ سال گذشته ثبات نسبی در اقتصاد کشور به وجود آمد و هیجانات قیمتی روزانه، کمتر دیده شد؛ ضمن اینکه تورم بالای ۴۰ درصد نیز به کمتر از ۱۰ درصد رسید و مردم امیدی به آینده پیدا کردند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، مسعود خوانساری امروز سهشنبه 25 مهرماه در سی و یکمین نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: در این سالها، از نظر فعالیتهای دیپلماسی نیز اقدامات خوبی انجام شد که درنتیجه آن، ایران از انزوای زمان تحریم با تغییر 180 درجهای به شرایط بسیار مطلوبتری رسید.
نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: بحث بروننگری و درونزایی اقتصاد که بهعنوان مهمترین هدف در اقتصاد مقاومتی مطرح شده، راه نجاتی است که باعث تابآوری اقتصاد در مقابل تکانههای اثرگذار خارجی میشود و نمونهای از اثرگذاری آن نیز در مواجهه با موضعگیری اخیر ترامپ مشاهده شد.
خوانساری ادامه داد: سخنرانی ترامپ که البته بهجز سه کشور، حتی در خود آمریکا هم تأیید نشد و اکثر مجامع بینالمللی و کشورهای اروپایی، با این مواضع مخالفت کردند، به خود آمریکا ضربه وارد کرد و در ایران نیز منجر به انسجام داخلی بیشتر میان مردم و مسئولان شد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، گفت: در فضای برجام فرصتی ایجاد شد که شرایط توسعه اقتصادی ایجاد که این سال نیز به نام اقتصاد مقاومتی مطرح شد تا از پتانسیلهای موجود در کشور بهتر استفاده شود و درعینحال درونزایی و برونگرایی داشته باشیم.
وی افزود: حدود 2 تا 3 ماه دیگر مواضع اخیر ترامپ در کنگره آمریکا مطرح شود بر این اساس باید چارهای اندیشید تا خود را ایزوله کرده و اقتصاد خود را محکمتر کنیم تا آسیب کمتری ببینیم.
ثبات بازار با یکسانسازی نرخ ارز
به گفته خوانساری در 4 سال گذشته ثبات نسبی به وجود آمد، هیجانات کمتر شد و تورم بالای 40 درصد به زیر 10 درصد رسید و مردم امید به آینده پیدا کردند هرچند که مشکلات زیاد است اما قدمهای خوبی برداشته شد.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: از طرفی چالشهای داخلی ما نیز باید برطرف شود که یکی از این موضوعات مهم، یکسانسازی نرخ ارز است که میتواند منجر به تقویت ثبات بازار شود.
وی اضافه کرد: ارز از تلاطمهای بازار تأثیر میپذیرد بنابراین دولت باید ارز را مدیریت کند، چراکه تکنرخی شدن نرخ ارز باعث ثبات بازار خواهد شد و لازم است دولت بالاخره تکلیف ارز را مشخص کند.
کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی؛ پیشنیاز سرمایهگذاری
رئیس اتاق تهران با اشاره به مشکلات بهبود محیط کسبوکار گفت: شرایط فعلی بهگونهای است که تولیدکننده و کارآفرین دچار مشکل هستند و ازنظر شاخص محیط کسبوکار رتبه مساعدی در مجامع بینالمللی نداریم ازاینرو باید به محیط کسبوکار بیشتر بپردازیم و حذف مجوزهای غیرضروری را تسریع کنیم.
خوانساری با اشاره به تأثیر مشکلات نظام بانکی کشور در توسعه اقتصادی و افزایش سرمایهگذاری در کشور گفت: سودی که بانکها به تسهیلات میدهند دلیلی شده که مردم دیگر کار ایجاد نکنند و پول خود را با خیال آسوده در بانکها بگذارند و سود آن را بگیرند؛ تا این وضعیت ادامه داشته باشد، سرمایهگذاری در کشور و ورود سرمایه به بخش تولید و صنعت توجیهپذیر نیست پس باید این مسئله را حل کرد.
دولت بدهی خود به پیمانکاران را نپرداخت
رئیس اتاق تهران همچنین با بیان اینکه طلب پیمانکاران به وضعیتی بحرانی رسیده است ،گفت: در این وضعیت کسبوکارها در حال فلج شدن است و در 6 ماه گذشته پرداخت طلب پیمانکاران بخش خصوصی بسیار پایین بود درحالیکه وضعیت بودجه جاری دولت مناسب بوده است.
خوانساری با اشاره به نمایشگاه جی تکس ۲۰۱۷ در دبی، تصریح کرد: معتقدیم که آینده کشور روی موضوع IT و بحثهای فناوری حرکت خواهد کرد بر این اساس شرکتهای ایرانی فعال در حوزه IT در این نمایشگاه حضور فعال دارند ضمن اینکه در بخشی از این نمایشگاه که به استارتآپها برگزار میشود، بسیاری از استارتاپهای ایرانی حاضر شدهاند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در پایان با اشاره به حضور فتاح ،رئیس کمیته امداد در اتاق بازرگانی گفت: امروز موافقتنامهای برای اجرای یک طرح مشترک بین اتاق تهران و کمیته امداد به امضا میرسانیم و به دنبال توسعه فعالیتهای مسئولیتهای اجتماعی اتاق هستیم.