دکتر ابراهیم رزاقی عضو هیات علمی دانشگاه تهران ، ضمن اشاره به کاهش سود سپردهها و حاکم بودن فضای رکود در جامعه گفت: زمانی که بانک سود خود را کاهش دهد، سپرده گذاران برای کسب سود بیشتر به سمت فعالیتهایی مانند خرید و فروش سکه، دلار، واردات میروند که هم سود بیشتری دارد و هم نقدتر است.
رزاقی با بیان اینکه بانک مرکزی از نوسانات دلار بدش نمیآید، افزود: با ورود پول به بازار ارز، دلار بالا میرود و بانک مرکزی گمان میکند که از این طریق میتواند برخی از مشکلات را حل کند، این در حالی است که افزایش واقعی دلار و همچنین اعطاء نکردن دلار ارزان برای واردات کالاهای غیر ضروری یک سیاست درست است، اما باید به گونهای اجرا شود که باعث ایجاد تورم و بالا رفتن آن نشود.
وی همچنین ادامه داد: دولت میبایست به کالاهای اساسی دلار ارزان بدهد و از طرفی صنایع صنعتی کننده با الگوی مدیریتی صنایع دفاعی به وجود بیاورد نه اینکه به بخش خصوصی که به دنبال حداکثر سود هستند امید داشته باشد.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران اذعان کرد: بر اساس الگویی که در قانون اساسی وجود دارد، دولت موظف است برای همه مردم مسکن، خوراک، پوشاک، شغل، آموزش، بهداشت را فراهم کند، اما تحت تاثیر سیاستهای لیبرال سرمایهداری آمریکایی که از زمان آقای رفسنجانی با این صحبت که عدهای له میشوند ولی در آینده درست میشود قرار گرفته این در حالی است که مردم له شدند اما درست نشد.
رزاقی در مورد نرخ تورم اعلام شده توسط دولت اظهار کرد: تورم را قلابی و به نفع دولت حساب میکنند و یک نیروی غیر دولتی وجود ندارد که بی طرف تورم را حساب کند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ۶۰درصد بازنشستگان زیر خط فقرند افزود: زمانی که فضای جامعه به اینگونه است، تشکلی هم پیدا نمیشود در برابر سیاست تهاجمی دولت بایستد و از سوی دیگر فقیر سازی هم یکی از شرایطی است که مردم را از نظام برمیگرداند و به نقطهای میرسد که از شدت فقر مردم به خیابان بیایند و این همان چیزی است که آمریکاییها و دشمنان نظام میخواهند.
وی گفت: تولیدکنندگان زیر ۳۰درصد فعالیت میکنند ولی با این حال ادامه میدهند و تا زمانی که کارد به استخوان نرسیده میایستند، این در حالی است که سرمایهها باید وارد تولید بشوند که ثبات دارد نه اینکه خارج از آن مصرف شود.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: آن چیزی که در قانون اساسی بیان شده، استقلال اقتصادی است که امام راحل در وصیت نامه خود ذکر کرد و بارها رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی که در حیطه استقلال اقتصادی است را بیان میکنند اما خطی که پیاده شده از زمان آقای رفسنجانی وابستگی اقتصادی و فروش نفت خام و پتروشیمی است که دولتهای غربی و آمریکا دنبال این شیوه یعنی خام فروشی در ایران هستند.
رزاقی یکی از راههای کنترل قیمت را گرفتن مالیات از دلالان برشمرد و گفت: وقتی سود سپردهها کاهش پیدا میکند، قیمت در برخی از کالاها بالا میرود که برای کنترل آن میبایست از دلالان مالیات بگیرند در صورتی که دولت نمیخواهد آنها راشناسایی کند.