Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

یک تولیدکننده و صادرکننده نمونه کشور در حوزه صنعت نساجی گفت: هزینه بالای تولید کمر صنعت نساجی و پوشاک کشور را شکسته است.

غلامعلی رخصت در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد ضمن تاکید بر احیای واحدهای نساجی در ایران افزود: واحدهای نساجی مملکت امروز اغلب با ۲۰ درصد ظرفیت مشغول به کارند.

وی اظهارداشت: متاسفانه به رغم سرمایه گذاری های هنگفت در صنعت نساجی بیشتر واحدهای در این حوزه تعطیل یا نیمه تعطیل هستند.

این صادرکننده نمونه کشوری گفت: دولت بجای توسعه صنعت نساجی و پوشاک در روستاها از واحدهای موجود در کشور حمایت جدی داشته باشد.

وی ضمن اشاره به این جمله که چرخ صنعت نساجی و پوشاک مملکت کند می چرخد، افزود: حرکت کند چرخ این صنعت ناشی از هزینه های بالای تولید است.

رخصت اضافه کرد: رونق صنعت نساجی و پوشاک مستلزم اعطای وام های ارزان قیمت، تعدیل نرخ سود تسهیلات بانکی، کاهش هزینه بیمه، تامین اجتماعی، مالیات و غیره است.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد قیمت تمام شده کالا در کشور را بسیار بالا دانست و گفت: برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها در کشور باید به نحوی باشد که هزینه تولید در جامعه منطقی شود.

این صادرکننده نمونه کشوری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به این جمله که زیر ساخت های لازم برای توسعه صنعت نساجی در کشور فراهم نیست، افزود: متاسفانه هیچ هدف و برنامه ای برای حرکت به این سمت و سو در مملکت وجود ندارد.

وی در ادامه برنامه دولت برای توسعه صنعت نساجی و پوشاک در دل روستاهای کشور را یک راه باطل دانست و اذعان داشت: حرکت در این مسیر جزء اتلاف سرمایه، مواد اولیه و غیره نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت.

رخصت یادآورشد: صنعت نساجی و پوشاک ایران با بهره گیری از قدمت طولانی، حجم سرمایه گذاری، نرخ بالای ارزش افزوده، پیوندهای پیشین و پسین با سایر صنایع دیگر، اقتصاد ملی و نیروی انسانی فراوان دارای امکانات بالقوه بسیاری جهت پیشرفت و ارتقای کمی و کیفی خود و اقتصاد ملی است و می تواند نقش مهمی در راستای تحقق آرمان های کلان اقتصادی کشور ایفا کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مواد و فناوری های پیشرفته نیز در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصادگفت: برنامه ریزی های که وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دانشگاه امیر کبیر، انجمن ها و اتحادیه تخصصی نساجی و پوشاک صورت گرفته حاکی از این بود که بتوان حداقل ۳۰۰ هزار شغل مستقیم در صنعت پوشاک کشور با کمترین میزان حجم سرمایه گذاری ایجاد کرد.

روح الله باقرزاده افزود: برای دستیابی به این میزان اشتغال نیاز به افزایش دستکم ۲۰۰ هزار تن تولید پوشاک در طول سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ در کشور است.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای که در حوزه صنعت پوشاک و نساجی در دنیا وجود دارد حداقل به میزان شش هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه لازم است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مواد و فناوری های پیشرفته گفت: برای ایجاد این میزان اشتغال (۳۰۰ هزار نفر) حجم سرمایه گذاری مزبور در مقایسه باسایر رشته صنعت ها و خدمات دیگر بسیار ناچیز است.

وی افزود: برای ایجاد چنین اشتغالی در رشته صنعت های دیگر شاید ده ها برابر بیشتر از این میزان هزینه سرمایه گذاری نیاز باشد.

برنامه «روی خط بازار» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت ۱۱ به مدت ۵۵ دقیقه با هدف ارائه یک تصویر بزرگتر و کاملتر و قابل درک از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

هزینه تولید کمر صنعت پوشاک را شکسته است
تاریخ: یکشنبه 14 آبان 1396