Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

گمرک ایران اعلام کرد: تمام کالاهای وارداتی به گمرکات کشور به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی کنترل می شود.همچنین رصد کالاهای وارداتی با استفاده از فن آوری اطلاعات،هوشمند شده است.

به گزارش پایگاه خبری گسترش به نقل از گمرک ایران؛ هم اکنون اطلاعات کالاهایی که به کشور وارد می شود به صورت هوشمند با بارنامه الکترونیک، مانیفست الکترونیک، فاکتور الکترونیک، عدل بندی الکترونیک، اظهار الکترونیک، گواهی مبدا، قبض انبار الکترونیک و مجوزهای الکترونیکی سازمان های همکار گمرک تطبیق و در صورت هر گونه مغایرت سامانه جامع گمرکی به صورت خودکار  از ادامه مراحل انجام تشریفات گمرکی جلوگیری می کند.  
یکی از مزیت های مهم سامانه های الکترونیکی گمرک، ذخیره سازی اطلاعات تمامی کالاهای وارداتی و چگونگی اظهار و اسناد مرتبط با کالاها است که این اطلاعات از ابتدای راه اندازی سامانه جامع گمرکی در بانک اطلاعات این سامانه ذخیره سازی و در خدمت مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفته است.
هم اکنون گمرک ایران برای مبارزه با تخلفات در مرحله نخست اطلاعات اظهاری صاحب کالا یا نماینده قانونی وی را با اطلاعات بارنامه، مانیفست، بیمه، ثبت سفارش، قبض انبار، مجوزهای سازمان های همکار، گواهی مبدا، فاکتور خرید، عدل بندی، نظر ارزیاب و کارشناس به صورت هوشمند و کاملا الکترونیکی در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی تطبیق می دهد و در صورت هر گونه مغایرت در هر مرحله روند تشریفات گمرکی به صورت خودکار قفل می شود.  
گمرک ایران با اجرای سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی هم‌اکنون در سطح ملی با بیش از ۲۷  سازمان به صورت الکترونیک نسبت به تبادل اطلاعات و مجوزها اقدام می‌کند. ازجمله با بانک مرکزی به منظور تبادل اطلاعات ارزی، نیروی انتظامی به منظور استعلام الکترونیکی کالاهای مظنون به قاچاق، دریافت الکترونیکی اطلاعات محموله‌ها از بنادر و ارسال الکترونیکی اطلاعات بارنامه‌ها به سازمان حمل‌ونقل و پایانه‌ها.
گمرک جمهوری اسلامی ایران در چارچوب منطقه‌ای نیز با راه‌اندازی دروازه مشترک مرزی به صورت مجازی نسبت به تبادل اطلاعات اظهارنامه‌های گمرکی با کشورهای آذربایجان و ترکیه اقدام نموده و تبادل الکترونیکی اطلاعات به صورت آزمایشی با کشورهای روسیه، ارمنستان و افغانستان آغاز شده  است و در سطح بین‌المللی دریافت اطلاعات گواهی مبدأ به منظور انجام کنترل‌های لازم درخصوص اصالت اطلاعات محموله‌های ارسالی از کشورهای کره جنوبی و چین به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد.  
در ادامه تلاش ها و برنامه های گمرک ایران برای ارتقای کارکرد سامانه های الکترونیکی در گمرک از ابتدای سال جاری هوشمند سازی تمامی اطلاعات کالاهای وارداتی با هدف مبارزه با تخلفات  با موفقیت کلید خورد و با الکترونیکی شدن اطلاعات بارنامه، فاکتور خرید، عدل بندی و منشا ارز، تطبیق اطلاعات کاملا هوشمند سازی شد و  سامانه جامع گمرکی هم اکنون این قابلیت را پیدا کرده است که به طور کامل در زنجیره ورود اطلاعات ترخیص، داده ها را تطبیق و علاوه بر پیشگیری از قاچاق کالا به صورت خودکار هر گونه تخلف احتمالی را شناسایی کند.

ایران با ترکیه و آذربایجان دروازه مشترک مرزی مجازی راه اندازی کرد
تاریخ: سه شنبه 23 آبان 1396