Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ
با توجه به اینکه وضعیت تجارت خارجی کشور طی ماه‌های اخیر بحرانی بوده، کارشناسان بر این عقیده هستند که وضعیت نابسامان بازار ارز و سیاست‌های اشتباه بانک مرکزی، صادرات را فلج کرده است‌.

 بنابراین مسوولان اگر نمی‌توانند دلار را تک‌نرخی کنند، بگویند که نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم‌. در همین خصوص عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه رفتارهای ناهماهنگ بانک مرکزی باعث تنش‌های ارزی می‌شود، گفت: برخی به دنبال دلایل اقتصادی برای تنش‌ها در بازار ارز هستند، در حالی که اصلا اینگونه نیست و این اتفاقات دلایل اقتصادی ندارد‌.

 

 فرهاد فزونی افزود: کسی نمی‌داند که بانک مرکزی چه کاری می‌خواهد انجام دهد‌. قیمت دلار بالا می‌رود بعد رییس کل بانک مرکزی اعلام می‌کند که «قیمت ارز پایین می‌آید و به مردم توصیه می‌کند که دلار نخرند» سپس قیمت ارز حدود پنج درصد از مقداری که افزایش پیدا کرده پایین می‌آید و رییس بانک مرکزی می‌گوید که «قیمت ارز پایین آمد»؛ این اتفاق به طور مداوم رخ داده است‌. 


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: وضعیت بازار ارز اقتصاد را دچار تشنج کرده است‌. امروز گفته می‌شود که صادراتمان نسبت به گذشته پایین آمده است ولی باید پرسید که چرا صادرات ما باید با این وضعیت ارزی رشد داشته باشد؟ وقتی قیمت دلار بالا می‌رود قیمت یک کالا هم به تناسب آن بالا می‌رود‌. فزونی در ادامه تصریح کرد: صادرکننده می‌خواهد کالایی را بخرد، در خارج بفروشد و دلارش را به ایران برگرداند و آن را در داخل بفروشد اما رییس بانک مرکزی می‌گوید که «قرار است قیمت دلار پایین آید»، در این شرایط برای صادرکننده صادرات صرفه اقتصادی نخواهد داشت؛ بنابراین صادرات ما فلج می‌شود‌. 


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره وعده تک‌نرخی شدن ارز به ایسنا گفت: رییس بانک مرکزی تا به حال چندین بار وعده تک‌نرخی شدن دلار را داده‌ است‌. هر سال این موضوع تکرار شده اما عملی نشده است‌. اگر نمی‌توانند دلار را تک‌نرخی کنند بگویند که نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم‌. اصلا مشخص نیست که چرا بانک مرکزی این کار را انجام نمی‌دهد؟! وی اضافه کرد: کشوری که ۱۵ میلیارد دلار تراز مثبت در دلار دارد، باید بتواند دلار را تک‌نرخی کند‌.

سیاست‌های ارزی، صادرات را از پای درآورد
تاریخ: دوشنبه 16 بهمن 1396