Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس انجمن سرمایه‌‌گذاری مشترک ایرانی و خارجی درباره شرایط جدید ارزی کشور گفت:ممنوعیت خرید و فروش و حواله ارزی از سوی صرافی روند دریافت ارز تولیدکنندگان را طولانی کرده و این موضوع موجب سرگردانی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خارجی شده است.

حسین سلیمی،رئیس انجمن سرمایه‌‌گذاری مشترک ایرانی و خارجی در گفت‌وگو با گسترش نیوز درباره شرایط تولیدکنندگان برای نقل و انتقلات ارزی با توجه به محدودیت‌های صرافی‌ها گفت: تولیدکنندگان بخش قابل توجهی از نقل و انتقالات خود را از طریق صرافی‌ها انجام می‌دانند. شرایط جدید دولت بروکراسی اداری را افزایش داده و همین امر روند دریافت ارز را با مشکل مواجه کرده است. درحال‌حاضر به تولیدکنندگان ارز داده می‌شود اما طولانی بودن مراحل اعطای ارز خرید قطعات و تجهیزات تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است و تولیدکنندگان بلاتکلیف هستند.

رئیس انجمن سرمایه‌‌گذاری مشترک ایرانی و خارجی با اشاره به این که این شرایط درسرمایه‌گذاری خارجی هم تاثیرگذار خواهد بود، اظهارکرد: درحال‌حاضر سرمایه‌گذاران خارجی با نرخ ۴۲۰۰ تومان می‌تواند ارز واردکنند اما اگر یک سرمایه‌گذار خارجی بخواهد سود ۱۰۰ میلیون دلاری خود را از کشور خارج کند با مشکل مواجه خواهد شد، دولت توان پرداخت نخواهد داشت. 

وی با حمایت از تصمیم به موقع دولت برای کنترل نرخ ارز از شیوه اجرا انتقاد کرد وگفت: تصمیم دولت برای ارز ۴۲۰۰ تومانی تصمیم به موقعی بود در غیر این صورت کشور با مشکلات بزرگی مواجه می‌شد اما نحوه اجرا فعالان اقتصادی و مردم را دچار سرگردانی کرده است.

سلیمی با تاکید براین که سرگردانی اعتماد مردم را سلب می‌کند، گفت: اگر با شفافیت اعتماد مردم جلب شود، مردم قطعا به کمک دولت خواهند آمد، دولت زمانی که تصمیم گیری‌های کلان ارزی می‌کند باید تمام جوانب را در نظر بگیرد و به طور یکجا تمام شرایط را اعلام کند. بانک مرکزی زمانی که به صرافی‌ها مجوز داده چرا باید خرید و فروش و حواله ارزی آنها متوقف شود.

وی با تاکید براین که اعلام قطره چکانی ضوابط ارزی شرایط اقتصادی را بلاتکلیف کرده است، اظهارکرد: درحال‌حاضر به مسافران ۱۰۰۰ دلار باری یک بار سفر در سال تعلق می‌گیرد اگر کسی به مبلغ بیشتری نیاز داشته باشد باید چه کند؟این بلاتکلیفی را مردم را سرگردان کرده‌اند.

رئیس انجمن سرمایه‌‌گذاری مشترک ایرانی و خارجی خرید و فروش صرافی را ضامن بازگشت ارز به کشور عنوان کردواظهارکرد: خرید ارز نباید از سوی صرافی جرم تلقی و آنها باید مجوز خرید ارز داشته باشند اما فروش را با نظارت بانک‌ها انجام دهد.در شرایطی که می‌گویند ۱۵ هزار میلیارد در خانه‌ها نگهداری می‌شود اگر اجازه خرید به صرافی‌ها داده نشود چگونه ارز در جامعه جمع آوری شود؟

 وی با بیان این که سوابق بانک‌ها در تضمین پرداخت سپرده‌گذاری ارزی مناسب نیست، گفت: در طی چند سال گذشته بارها بانک‌ها خلاف آنچه اعلام شده عمل کرده‌اند و علاوه براین که سپرده‌گذاری ارزی را با نرخ تعادلی، رقابتی و... محاسبه و از پرداخت ارز نیز خودداری می‌کنند و تنها ریال به مشتری پرداخت می‌کنند.

بلاتکلیفی ارزی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خارجی
تاریخ: دوشنبه 27 فروردین 1397