Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ
عمادالدین کبیری ، با ابراز اینکه بیشترین معضل تولیدکننده نساجی کشور امروز تأمین مواد اولیه و پرداخت مالیات است، اظهار داشت: در حال حاضر 20 درصد از مواد مورد نیاز ما داخلی و 80 درصد آن وارداتی است که با نوسان نرخ ارز در تأمین آنها با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه «نیاز ما به پنبه بیش از تولید داخل است»، افزود: ویسکوز در آسیای شرقی تولید می‌شود، پلی‌استر نیز در کشور تولید می شد اما مشکلات کارخانه باعث شده تا ما آن را از کشورهای دیگر خریداری کنیم. در رنگ‌ریزی نیز نیاز زیادی به واردات داریم که همین موارد هزینه تمام‌شده را برای ما افزایش داده و رقابت را با محصولات خارجی مشکل می‌کند.

 

این تولیدکننده پوشاک با تأکید بر اینکه «نمی‌توانیم از تسهیلات 20درصدی بانکها برای تأمین نقدینگی خود استفاده کنیم»، تصریح کرد: مگر واحدهای نساجی چه‌میزان فروش و سودی دارند که باید سودهای سنگین به سیستم بانکی پرداخت کنند. کنار این موضوعات اگر واحدی تسهیلاتی از بانک دریافت کرده و امکان پرداخت آن را ندارد باید دیرکردهای سنگینی را به سیستم بانکی بدهد.

 

به گزارش سایت نساجی امروز کبیری در ادامه صحبت‌های خود با تصریح به اینکه اوضاع امروز برای تولیدکنندگان نساجی به‌عنوان یک بخش استراتژیک اصلاً خوب نیست، گفت: براساس آمار یک برند در کشورهای دیگر با 4 یا 5 دستگاه طرف است اما در ایران یک برند برای فعالیت‌های خود باید جوابگوی 16 دستگاه باشد، که همین موضوع فعالیت را به‌شدت مشکل کرده است.

 

وی راجع به معضلات جدی فروش کالای ایرانی در بازار خاطرنشان کرد: متأسفانه فرهنگ مصرف در ایران به‌سمت خرید کالای ایرانی نیست و همین امر عاملی شده تا تولیدکننده داخلی کالای خود را به‌سختی در بازار بفروشد حتی برخی برای فروش محصولات مجبورند برندهای خارجی را به‌روی محصولات خود نصب کرده تا شاید مردم نسبت به خرید آنها ترغیب شوند.

 

این تولیدکننده به حضور مراکز تجاری بزرگ در سطح کشور اشاره کرد و با اعلام اینکه متأسفانه حضور تولیدکننده داخلی در این پاساژها به‌شدت کم‌رنگ است، گفت: صاحبان مراکز تجاری مغازه‌ها را به‌صورت 5 یا 4 ساله آن هم با هزینه‌های اندک به برندهای خارجی می‌فروشند درحالی که اگر تولیدکننده داخلی بخواهد یکی از این مغازه‌ها را بخرد باید شروط سنگین صاحبان پاساژ را اجرا کند.  شما تصور کنید کدام برند داخلی از پس پرداخت اجاره‌های سنگین پاساژهای بزرگ برمی‌آید، این درحالی است که حتی در بعضی موارد مغازه‌ها را به‌صورت رایگان در اختیار برندهای خارجی قرار می‌دهند تا شاید به‌واسطه آنها حضور مردم به آن مراکز افزایش پیدا کند.

 

کبیری در ادامه صحبت‌های خود به مافیای قاچاق که متأسفانه به‌صورت قانونی کالا وارد کشور می‌کند اشاره‌ای داشت و تصریح کرد: متأسفانه عدم نظارت‌ها عاملی شده تا کالاهای قاچاق از مناطق آزاد و حتی گمرکات به‌صورت قانونی و کیلویی وارد کشور شود و در بازار به‌صورت تکی آن هم با قیمت‌های مختلف به‌فروش می‌رسد.

گلایه یک تولیدکننده پوشاک؛ مراکز بزرگ تجاری حاضر به فروش کالای ایرانی نیستند
تاریخ: یکشنبه 23 اردیبهشت 1397