یک اقتصاددان با بیان اینکه در شرایط تحریم و نیمهجنگی نمیتوان از کالای ایرانی حمایت کرد، گفت: اقتصاد ایران راهکار اقتصادی ندارد، سیاسیون مشکل ایجاد میکنند و سپس از اقتصاددانان راهکار طلب میکنند درحالیکه ابتدا باید مناسبات بینالمللی را تقویت کنیم و سپس به دنبال راهکار اقتصادی باشیم.
بهروز هادی زنوز (اقتصاددان و استاد دانشگاه) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درمورد تاثیر نوسانات دلار بر اقتصاد ایران گفت: گران شدن مقطی دلار به شرط وجود ثبات در اقتصاد کلان، مهار تورم و عدم تکرار موج افزایش دلار میتواند باعث تقویت تولید داخلی شود.
وی ادامه داد: تحریمها و از سویی سوءمدیریت در اقتصاد کلان، به تورمهای دو رقمی منتج شده و این نرخهای تورمی موجب نوسانات ارزی شده است. در این شرایط دولت بهجای استفاده از سیاستهای مالی مناسب از لنگر اسمی ارزی برای کنترل تورم استفاده میکند که کار اشتباهی است.
هادی زنوز متذکر شد: به هر حال افزایش دلار برای صنایع صادراتی خوب است اما برای صنایعی که رو به بازار داخلی دارند، زمینهساز افزایش قیمت مواد اولیه و تجهیزات سرمایهای است. مثلا در مورد پوشاک که نگاه صادراتی ندارد و هدف آن بازار داخلی است و نیز صنعت نساجی که با کمبود سرمایهگذاری روبه رو است، گرانی مواد اولیه میتواند بستر ضرر و زیان برای این صنعت باشد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت ثبات در اقتصاد کلان گفت: نکته مهم دیگر ثبات قیمت نسبی دلار در طول زمان است که به دلیل عدم مهارت سیاستگذاران همیشه غیرقابل پیشبینی و با نوسان همراه است، از سویی تشدید تحریمها موجب تشدید تورم خواهد شد و بنابراین در شرایط عدم ثبات اقتصادی نوسان دلار نمیتواند نشانه خوبی باشد.
وی در مورد راهکارهای اقتصادی گفت: اقتصاد ایران راهکار اقتصادی ندارد، سیاسیون مشکل ایجاد میکنند و سپس از اقتصاددانان راهکار طلب می کنند، درحالیکه ابتدا باید مناسبات بینالمللی را تقویت کنیم و سپس به دنبال راهکار اقتصادی باشیم.
وی در مورد حمایت از کالای ایرانی گفت: در شرایط تحریم و نیمهجنگی نمیتوان از کالای ایرانی حمایت کرد.