Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس کمیته رصد قاچاق کالای مجلس از تدوین گزارش این کمیته درباره قاچاق پوشاک و صنایع نساجی خبر داد.

سعید باستانی رئیس کمیته رصد کالای قاچاق در مجلس شورای‌اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه این کمیته تاکنون چندین جلسه برای بررسی حجم و نوع کالا‌های قاچاق برگزار کرده است،گفت: در این جلسات گروه‌های کالایی که بیشترین میزان قاچاق به کشور را دارند تفکیک و اولویت‌بندی شدند.

وی افزود: پوشاک و صنایع نساجی، لوازم خانگی، بازار قطعات، ارز، طلا و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله گروه‌های کالایی هستند که از سوی اعضای کارگروه اولویت بندی شدند.

رئیس کمیته رصد قاچاق کالا با تاکید بر اینکه بررسی قاچاق پوشاک و صنایع نساجی اولین اولویت این کارگروه است، ادامه داد: بررسی‌های لازم در این زمینه انجام و بازدید‌های میدانی از مرز‌ها و مناطق آزاد انجام شده، گزارش نهایی در این‌باره به کمیسیون مشترک سه جانبه (صنایع و معادن، قضایی و حقوقی، امنیت‌ملی) که به همین منظور تشکیل شده، ارائه شده است.

باستانی با بیان اینکه 2 میلیاد و هشتصد میلیون دلار حجم قاچاق پوشاک به کشور است، تصریح کرد: این حجم پوشاک عمدتا از طریق مسافری،کوله‌بری و ته‌لنجی و همچنین مناطق آزاد و....وارد کشور می‌شوند.

نماینده مردم تربت‌حیدریه در مجلس با بیان اینکه سالانه 10 میلیون نفر از هموطنان به سایر کشورها سفر می‌کنند، تصریح کرد: پوشاک و لوازم بهداشتی از جمله اقلامی هستند که مسافران با عنوان سوغات  و یا مصرف شخصی وارد کشور می‌کنند. در صورتی که هر یک از این مسافران 500 دلار کالای این چنینی وارد کشور کنند؛ سالانه 5 میلیارد دلار کالا از این طریق وارد کشور می‌شود که قطعا به تولید داخلی ضربه می‌زند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با ابراز اینکه مناطق آزاد یکی از راه‌های ورود کالای قاچاق به کشور هستند، اظهار داشت: بسیاری از کالا‌ها از مناطق آزاد به سرزمین اصلی قاچاق می‌شود. واردات هر نوع کالا به مناطق آزاد قانونی است اما اگر جنسی خارج از تعرفه گمرکی وارد سرزمین اصلی شود،  قطعا قاچاق محسوب می‌شود.

تدوین گزارش قاچاق پوشاک و صنایع نساجی در مجلس
تاریخ: چهارشنبه 3 مرداد 1397