به عبارتی در سیستم نیمایی، یورویی نیست یا اگر هم هست بسیار کم عرضه میشود. البته ارزهای آسیایی همچون یوآن چین، روپیه هند و ین ژاپن در سامانه نیما مورد مبادله قرار میگیرد اما یورو که ارز مسلط بوده و قابلیتهای خرید اروپایی را برای فعالان اقتصادی پوشش میدهد، در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار ندارد.
به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از ایسنا، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب گفت: قیمتی که برای ارز در سامانه نیما تعیینشده، برای هر دلار حدود ۸۰۰۰ تومان و برای هر یورو زیر ۱۰ هزار تومان است در حالی که جذابیتی برای صادرکننده ندارد تا بخواهد ارز خود را در این سامانه که متعادلکننده بازار صادرات و واردات است، عرضه کند.
احمد کیمیاییاسدی با تاکید بر اینکه دولت باید برای وضعیت سامانه نیما تدبیری بیندیشد، گفت: دولت چندان اعتقادی به تزریق پولهای نفتی به بازار ثانویه ندارد و اعلام کرده است که صادرات و واردات باید همپوشانی داشته باشند.
وی تصریح کرد: قیمت تعیین شده برای صادرکننده جذابیت ایجاد نمیکند که بخواهد ارز خود را وارد سامانه نیما کند. در ماههای گذشته نیز صادرکنندگان کلان همچون پتروشیمیها و فولادیها از ارائه ارز حاصل از صادرات خود بهگونهای طفره رفتهاند لذا دولت باید مکانیسمی ایجاد کند که نرخ ارز در بازار آزاد کاهش پیدا کند.