Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس انجمن نساجی و پوشاک و چرم استان مازندران گفت: صنعت نساجی اکنون بخش عمده‌ای از اشتغال، تولید و بازار سرمایه کشور و جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قائم‌شهر، پیمان ولی‌پور صبح امروز در کارگاه آموزشی ماشین‌های دوخت و آشنایی با نرم‌افزارهای طراحی، الگو و دوخت که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر برگزار شد با بیان اینکه صنعت نساجی بسیار گسترده است، گفت: آنچه مردم در مورد صنعت نساجی تصور می‌کنند کاملاً در صنعت و تجارت متفاوت است.

وی افزود: صنعت نساجی اکنون بخش عمده‌ای از اشتغال، تولید و بازار سرمایه کشور و جهان را به خود اختصاص داده است که تولید الیاف مصنوعی، ریسندگی، بافندگی، رنگرزی، چاپ و تکمیل پارچه‌های پوشاکی، منسوجات خانگی و صنعتی، صنعت فرش و گلیم دستی، صنعت فرش و موکت و کالاهای منسوج بی‌بافت، کفش، کیف، صنعت تریکو بافی، دوخت و تکمیل پوشاک دارای بازار بسیار عظیمی هستند و سهم بزرگی در اشتغال دارند.

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد واحد قائم‌شهر با توجه به شعار سال ۱۳۹۷ که «حمایت از کالای ایرانی» است، اظهار کرد: صنعت نساجی مستقیماً با تجارت و تولید ناخالص ملی آمیخته شده و جزو صنایع ملی کشور به شمار می‌رود که می‌تواند در شرایط تحریم بهتر از صنایع دیگر سودمند باشد.

ولی‌پور تصریح کرد: آموزش آخرین فناوری طراحی و تولید نساجی و پوشاک و کالای چرمی (طبیعی و مصنوعی) به دانشجویان نقش عمده‌ای را در تولید و حمایت از کالای ایرانی ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از تولیدات صنعت نساجی، فرآوری تولید چرم طبیعی و مصنوعی است، افزود: کالای تولید شده از این دو صنعت برجسته در محصولاتی نظیر کیف، کفش، کلاه، مبل، صندلی و روکش‌های صندلی، درب، کفپوش خودرو، هواپیما و قطار کاربرد فراوانی دارد و آنچه ما را در این بازار بزرگ همراهی می‌کند، طراحی و تولید کالای مناسب با توجه به کیفیت و مد و قیمت و ورود به بازار در زمان مناسب است.

این عضو هیئت‌علمی گروه نساجی و پوشاک تصریح کرد: در ایران به‌خصوص در مازندران دو کارخانه تولید منسوجات صنعتی نساجی، پنج کارخانه منسوجات پزشکی (باند،گاز)، دو کارخانه بزرگ منسوجات بی‌بافت مورد مصرف در لباس یک‌بارمصرف پزشکی و پوشش‌های بیمارستانی، تولید تورهای ماهیگیری، تولید لباس‌های غریق نجات، یک کارخانه تولید ایربگ و کمربندی ایمنی، یک کارخانه تولید منسوجات کشاورزی و گلخانه‌ای و یک کارخانه تولید باندهای گچی پلیمری برای ارتوپدی وجود دارد که به نوبه خود نخستین استان در شمال کشور و سومین استان از حیث تولید منسوجات صنعتی و پزشکی در کشور است.

رئیس اداره پژوهش و عضو هیئت‌علمی گروه نساجی و پوشاک این دانشگاه نیز در این ارتباط گفت: هدف ما از برگزاری این کارگاه ارائه آخرین دست آورده‌های صنعت مد و لباس به دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته است.

علیرضا حسین‌پور افزود: باور ما بر این است دانش‌آموختگان این رشته با علاقه‌ای که دارند و حرفه و علم که در دانشگاه کسب می‌کنند وارد بازار کار شده و موجبات ارتقای سطح کیفی کالای تولیدی ایرانی را فراهم کنند.

مدیرگروه رشته مهندسی نساجی واحد قائم‌شهر نیز گفت: رشته مهندسی نساجی و پوشاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر با کادر مجرب هیئت‌علمی تمام‌وقت از سال ۱۳۷۷ دانش‌آموختگان بسیاری را در صنعت نساجی و پوشاک به عرصه رسانده است.

محمدابراهیم حیدری افزود: امروزه صنعت پوشاک بدون تجهیز خط تولید به ماشین‌های الگو برش، دوخت و تکمیل توان رقابت با بازار بین‌المللی پوشاک را ندارد، از این رو آموزش آخرین پیشرفت‌ها در این صنعت هدف اصلی این گروه آموزشی محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: این گروه آموزشی درصدد است دوره‌های عملی طراحی پارچه و لباس پیشرفته را با همکاری دانشگاه الزهرا، انجمن طراحی لباس، انجمن پوشاک کشور و بنیاد ملی لباس و همکاری شایسته انجمن نساجی پوشاک و چرم استان مازندران برگزار کند.

به گزارش آنا، دانشجویان طراحی لباس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر تاکنون رتبه‌های برتر جشنواره فجر را در غرفه‌آرایی مانتو کسب کردند.

صنعت نساجی سهم بزرگی از اشتغال و بازار سرمایه کشور را داراست
تاریخ: شنبه 15 دی 1397