مدیرکل امور مجلس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ۱۶۸ برند غیرمجاز در طرح مبارزه با پوشاک قاچاق در استان تهران هدفگذاری شده است که ۴۰ درصد آنها تا پایان هفته جمعآوری میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، مصطفی پورکاظم شایسته امروز در جلسه مقابله با برندهای قاچاق با اشاره به میزان پوشاک قاچاق اظهار داشت: 2.7 میلیارد دلار پوشاک قاچاق در کشور وجود دارد، یعنی 25 درصد قاچاق ورودی از کالای گروه الف است که در ارزیابی و توسعه تولید داخلی مزیت مطلق دارد.
وی بیان کرد: 10 میلیارد دلار کل پوشاک مصرفی کشور است که حدود 5.5 تا 6 میلیارد دلار تولید داخلی، 500 تا 600 میلیون دلار از واردات رسمی و 2.7 تا 3میلیارد دلار از طریق قاچاق انجام میشود.
مدیرکل امور مجلس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: بیش از 80 درصد از 3 میلیارد دلار قاچاق رویهای یعنی از طریق مسافری، کولبری و مناطق آزاد است و این یعنی نگاه ما به سمت عرضه، ایجاد طرح و پایلوت است و براساس آمار هر چند میزان قاچاق ورودی در سال 97 به سبب مسائل ارزی کاهش قابل توجهی دارد اما در زمینه پوشاک حجم کشفیات، بیشتر از سایر کالاها است ضمن اینکه برای پوشاک 30 درصد پرونده در تعزیرات تشکیل شده است.
شایسته با اشاره به مقابله با قاچاق از مبادی ورودی گفت: فرایند اصلی مقابله از مبادی ورودی تا عرضه است که مدل مبارزه با قاچاق مدل ویژه ریجستری با سامانه یعنی دادن شناسه کالا جهت تصفیه بازار است تا سهم قاچاق را کاهش داده و تولیدات داخلی را جایگزین کنیم.
وی عنوان کرد: در مرحله کنونی با یک طرح کاملاً شناسایی شده با برندهای فاقد مجوز که پوشاک فاقد شناسه را عرضه میکنند مقابله میکنیم که تهران به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده که نظارت برعهده ما و متولی سازمان حمایت از مصرف کننده، ناجا و تعزیزات است.
مدیرکل امور مجلس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه 68 برند ثبت شده در کشور وجود دارد که مانعی برای فروش آنها وجود ندارد ادامه داد: 10 نقطه با حدود 75 مرکز تجاری شناسایی شده و در مرحله بعد مدیران و مراکز تجاری را دعوت و توجیه کردیم که بهتر است تابلوها و ویترینها را اصلاح کنند و مهلتی هم برای جمعآوری پوشاک قاچاق داده شد که 75درصد تابلوها و بیش از 65 درصد طرح اجرا شده است.
شایسته در پایان با اشاره به اینکه این طرح مدل صنفی- مدیریتی تلقی شده و جنبه پلیسی آن کاهش پیدا کرده است خاطرنشان کرد: 300 برند غیرمجاز وجود دارد که در حوزه پوشاک 168 برند غیرمجاز هدفگذاری شده که تا پایان هفته 40 درصد آنها جمعآوری میشود.