دومین جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در حالی برگزار شد که اعضای حاضر در این شورا، چندنرخیبودن ارز را بزرگترین مشکل صادرکنندگان عنوان کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمدرضا مودودی در حاشیه دومین جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با اشاره به فعالیت این شورا و وظایف آن اظهار کرد: شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با حضور افرادی شکل گرفته است که بهنوعی ژنرالهای اقتصادی در جنگ فعلی اقتصاد امروز کشور هستند.
سرپرست سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه افراد حاضر در شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی، بخش عمدهای از صادرات غیرنفتی کشور را در اختیار دارند گفت: علیرغم آنکه این افراد بخش عمدهای از صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل میدهند ولی در عمل با مشکلات و موانعی مواجهند که مانع توسعه صادرات کشور شده است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بین بخش خصوصی و بخش دولتی همگرایی ایجاد کنیم تا تصمیمهای اتخاذشده جزو «تصمیمات پشت درهای بسته» قلمداد نشود لازم است تمام آنچه را در عرصه واقعیت صادرات کشور در حال وقوع است بهروی میز آورده و تبعات تصمیمگیریهای خود را برای بخش خصوصی بهوضوح ببینیم.
مودودی اضافه کرد: ما در شورای راهبردی توسعه صادرات در وهله اول بهدنبال احصاء مشکلات موجود در بخش صادرات کشور هستیم و در وهله بعد در پی راهکارهای رفع این موانع بوده و پیشنهادات مختلف برای حل این مشکلات را بررسی میکنیم.
بهگفته وی نظرات اعضای شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی بهنوعی نقطهنظرات انجمنها، تشکلها و اتحادیههای مرتبط با بخشهای مختلف را شامل میشود.
سرپرست سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این سؤال که "آیا این شورا اهدافی موازی اهداف شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی را دنبال نمیکند؟" گفت: ما معتقدیم هرچه گفتگو میان دولت و بخش خصوصی بیشتر شکل گیرد و انعکاس نظرات طرفین بیشتر باشد به همگرایی مضاعف منتهی خواهد شد و ما در سازمان توسعه صادرات بهدنبال رفع موانع توسعه صادرات غیرنفتی در شرایط امروز کشور هستیم.
مودودی با ابراز اینکه در شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی تمام نخبگان اقتصادی کشور و بخش صادرات حضور دارند در خصوص انتقادات جدی اعضای این شورا و صادرکنندگان بزرگ کشور نسبت به چندنرخی بودن قیمت ارز گفت: دلواپسی دوستان ما در بخش خصوصی از این بابت است که چندنرخی بودن قیمت ارز باعث رانتها و فسادهایی شود که تأثیرات منفی بر روند تولید و صادرات میگذارد.
وی خاطرنشان کرد: البته از منظر بانک مرکزی نیز باید به این موضوع نگاه کرد چرا که بانک مرکزی مخالف توسعه صادرات و تولید در کشور نیست بلکه آنها هم دلواپسیهایی دارند و این نگرانی را دارند که تصمیمات ارزی آنها منجر به تورم یا تبعات منفی برای اقتصاد کشور و مردم نشود.
به گزارش خبرنگار تسنیم اعضای حاضر در شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی، چندنرخی بودن قیمت ارز، قوانین وضعشده بهمنظور بازگشت ارز صادراتی، نبود مشوقهای صادراتی کارآمد و عدم حمایت از صادرات از سوی دولت را جزو اصلیترین موانع توسعه صادرات در بخشهای مختلف عنوان کردند.