Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

پوشاک خارجی از سال گذشته مورد غضب قرار گرفت و این روند ادامه دارد. آنچنان که وزیر صنعت، معدن و تجارت چند روز پیش در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی پاکدشت، گفت: صنعت پوشاک قابلیت توسعه دارد و امسال به‌هیچ عنوان اجازه واردات پوشاک داده نمی‌شود.

به گزارش صمت، بیشتر پوشاک خارجی که در ایران خرید و فروش می‌شود، قاچاق است. بعضی از آنها با نام برند‌های خارجی به‌دست مصرف‌کننده می‌رسند. به‌گفته کارشناسان با دو نوع برند پوشاک خارجی باید برخورد شود؛ برندهای متخلف و برندهای تقلبی. تقلب به این معنا که (به‌عنوان مثال) کالای درجه چندم چین را به‌نام کالای اسپانیایی، ایتالیایی و آلمانی بفروشند. این کار دروغگویی و تقلب است. تخلف هم به این معنا که برند‌های واقعی محصولات خود را از راه قانونی وارد نکنند. تلاش‌هایی انجام شد تا برند‌های تقلبی و متخلف پوشاک خارجی از بازار ایران جمع‌آوری شود. در این راستا، از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مرحله نخست بیش از ۱۰۰ نمایندگی برند متقلب در تهران شناسایی شدند و در ادامه با بسیاری از این فروشگاه‌ها برخورد شد. در نبود پوشاک قاچاق خارجی، موضوع تولید پوشاک با کیفیت داخلی پیش می‌آید. این مسئله زمانی اهمیتی دوچندان به خود می‌گیرد که یادآوری کنیم رهبر معظم انقلاب نیز سال ۹۸ را سال «رونق تولید» نامگذاری کرده‌اند. حال اینکه چگونه می‌توان پوشاک ایرانی با کیفیت تولید و آن را جایگزین پوشاک خارجی کنیم؟


راهکارهایی برای رقابت
عضو هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران در این‌باره گفت: آن دسته از پوشاک ایرانی که در کارخانه‌های صنعتی تهیه می‌شود، کیفیت خوبی دارند اما به‌دلیل اینکه بازار سال‌ها در قبضه برندهای خارجی بوده است، فضای برای رقابت ایرانی‌ها وجود نداشت.
میراسماعیل صدیق در گفت‌وگو با خبرنگار صمت اظهار کرد: نرخ برخی از پوشاک‌های خارجی مناسب بود و طرح‌های روزآمدتری داشتند، از این‌رو تولیدات داخلی نمی‌توانستند آن طور که باید رقابت کنند.
رئیس اتحادیه پوشاک کرج ادامه داد: برخی از فروشگاه‌ها ادعا می‌کردند نماینده برندی هستند اما برند مورد نظر این موضوع را تکذیب می‌کرد. بنابراین این برند‌ها، تقلبی بودند. تصمیم بر این شد که کالاها و تابلوهای این فروشگاه‌ها جمع‌آوری شوند. این کار سال گذشته در تهران انجام شد و امسال هم در کرج انجام شده است. در کرج ۲۰ و در تهران حدود ۱۲۰ فروشگاه بودند. دبیر هیات رئیسه اتاق اصناف کرج افزود: برخی برند‌های خارجی هم در ایران نمایندگی داشتند. این برند‌ها تعهد داده‌اند که باید ۲۰ درصد از آنچه در فروشگاه‌های ایران می‌فروشند، تولید مشترک با ایران باشد. به‌عنوان نمونه، یک برند خارجی برای اینکه بتواند در ایران فروش داشته باشد، باید به یکی از کارخانه‌های ایرانی سفارش دهد تا با برند آنها اما در ایران کارهایی تولید کنند. پس از تولید، در بخشی از فروشگاه این محصولات با آرم همان برند اما با تابلوی با «افتخار ساخت ایران» این ۲۰ درصد را به فروش برساند. پس از یک سال این ۲۰ درصد باید افزایش داشته باشد. اما این کار در سال‌های گذشته انجام نشد.
وی ادامه داد: با این حال با زیر فشار قرار دادن این برندها، این اتفاق هم افتاد و دست‌کم ۲ برند خارجی پوشاک تولید مشترک با ایران را در کرج آغاز کرده‌اند. ممکن است بیشتر از این ۲ برند باشد اما من دست‌کم از ۲ برند آنها خبر دارم. به این ترتیب، این سفارش کار به کارخانه‌های ایرانی رسید که امری مطلوب است.


معرفی تولیدکنندگان به توزیع‌کنندگان
صدیق بیان کرد: در گام بعد در نظر داریم تولیدکنندگان صنفی و صنعتی خوب را به واحد‌های توزیع‌کننده پوشاک معرفی کنیم. بسیاری از توزیع‌کنندگان اطلاعات دقیقی درباره تولید‌کنندگان ندارند. نمی‌دانند کدام کارخانه یا کارگاه کارهای باکیفیت دارد و نمی‌دانند کدام یک از آنها مشغول به صادرات است. بنابراین باید نشست‌هایی ترتیب داد تا تولید‌کنندگان و توزیع‌کنندگان با هم بیشتر آشنا شده و حتی از واحد‌های تولیدی بازدید شود. پس از این بازدید‌ها توزیع‌کنندگان به تولیدکنندگان سفارش کار خواهند داد و اصرار کمتری به تهیه کالای خارجی خواهند داشت. این کار سال گذشته نیز انجام شد اما این حرکت پر رنگ نبود. رئیس اتحادیه پوشاک کرج گفت: فعالیت‌های ما محدود به کرج نمی‌شود و در نظر داریم تا با سایر استان‌ها هم همکاری کنیم. به‌عنوان نمونه، در نشست گذشته‌ای که با فعالان این صنف داشتیم عضوی از اتحادیه نساجی تهران را کنار خود داشتیم که به ما گفت آمار دقیق تولید‌کنندگان تهران را به ما خواهد داد تا کالاها خوبی را تهیه کنیم. در اردبیل تولید‌کننده بسیار خوبی برای تی‌شرت داریم. در کرج هم یکی از تولید‌کنندگان شلوار جین محصولاتش را صادر می‌کند اما ممکن است بسیاری از فروشندگان خرد از محصولات آنها استفاده نکنند. در هر کدام از شهر‌ها قابلیتی وجود دارد که اگر توزیع‌کنندگان با آن آشنا شوند می‌توانیم بازار پوشاک را به سمت استفاده از پوشاک با کیفیت ایرانی تغییر مسیر دهیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران اظهار کرد: نوسان‌های نرخ دلار خیلی از معادلات را بر هم زده است و درحال‌حاضر به سود ما است که تولیدات با کیفیت داخلی را در مغازه‌های‌مان بفروشیم. فروشندگان تا امروز یک کلام می‌گفتند کار ترک است و به‌راحتی می‌فروختند اما حالا باید از تولید با کیفیت حمایت کنند. در مقابل این، دولتمردان هم وظایفی دارند. تامین اجتماعی، سازمان امور مالیاتی و شهرداری باید از فروشندگانی که کالای ایرانی می‌فروشند، حمایت کنند. کاسب با این امید مغازه را باز می‌کند که کاسبی کند و درآمد داشته باشد. وقتی تبلیغ کالای ایرانی را می‌کند از سوی دیگر، باید تخفیف‌هایی در هزینه‌ها برای او اعمال شود تا بتواند این مسیر را طی کند. در این زمینه در تلاش هستیم تا رایزنی‌هایی داشته باشیم که در صورت به نتیجه رسیدن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. آنچنان که صدیق گفته است برخی برند‌های خارجی پوشاک در البرز تولید مشترک با تولیدکنندگان ایرانی را آغاز کرده‌اند. حال اینکه خبری دیگر از افزایش آمادگی تولیدکنندگان پوشاک ایرانی برای تولید مشترک با خارجی‌ها را تایید می‌کند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، یکی از واحدهای تولیدی البرز با هزینه ۲ میلیارد تومانی و خرید ۹ دستگاه جدید از طریق تسهیلات کم‌بهره، ظرفیت تولید خود را ۲ برابر کرد. مدیر این مجموعه تولیدی در مصاحبه‌ای گفت: با توجه به کیفیت تولید پوشاک در این مجموعه، برندهای خارجی پوشاک سفارش کار خود را به این مجموعه می‌دهند.


نتیجه مبارزه با پوشاک قاچاق
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: در بازرسی‌هایی که سال گذشته از واحدهای اقتصادی انجام شد ۷۹هزار و ۱۶۰ پرونده تخلف تشکیل و به مراجع ذی‌صلاح ارسال شد. به گزارش فارس، یدالله صادقی در نخستین نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهارکرد: از ابتدای طرح مبارزه با قاچاق پوشاک در تهران و شمیرانات ۶۳۴ مورد بازرسی از واحدهای گوناگون در این زمینه انجام شده است که ۴۰ میلیارد و ۷۲۱ میلیون ریال ارزش تخلفاتی بوده است که به نهاد‌های مربوط ارسال کرده‌ایم و پرونده‌های مربوط برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است. وی گفت: ‌از فروردین امسال گشت و بازرسی‌های ما از پاساژها انجام شد که در کنار پوشاک ایرانی و مجاز، پوشاک قاچاق نیز عرضه می‌کردند و برخوردهای لازم در این باره انجام شد ولی باید زیرساخت‌های مربوط به جریان عرضه کالا در واردات و صادرات تکمیل و سامانه شناسه کالا و کد رهگیری کالا عملیاتی شود تا میزان قاچاق کاهش یابد. مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران به مشکلات قاچاق پوشاک اشاره کرد و گفت: بعضی تولیدکنندگان داخلی با برند خارجی پوشاک تولید می‌کنند و با عنوان کالای خارجی آنها را می‌فروشند.


عرضه پوشاک ایرانی با برند خارجی
زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که عرضه پوشاک ایرانی با برند خارجی از حاشیه‌های اجرای این طرح شده است. عرضه پوشاک ایرانی با برند خارجی میراث نامیمون سال‌های گذشته است که این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری به افرادی که چنین کاری می‌کنند، آسیب می‌زند. در واقع وقتی که این تولیدکنندگان از نام برند خارجی استفاده می‌کنند، ماموران کالاها آنها را قاچاق قلمداد می‌کنند. در حالی که این کالاها ایرانی هستند! حال اینکه به نظر می‌رسد اجرای طرح مبارزه با پوشاک قاچاق روندی مناسب را در پیش گرفته است و اگر تولیدکنندگان ایرانی بتوانند اعتماد مصرف‌کننده و البته پیش از آن، خرده‌فروشان و توزیع‌کنندگان را به خود جلب کنند، شاهد رونق تولید در عرصه پوشاک خواهیم بود.

تولید مشترک برند‌های پوشاک خارجی با ایران
تاریخ: چهارشنبه 1 خرداد 1398