سعید قدیری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان درباره طرح برخورد با عرضه کنندگان پوشاک قاچاق اظهار کرد: با توجه به قاچاق حدود ۳ میلیارد دلار پوشاک به کشور از سال ۹۵ ما به دنبال اجرای این طرح بودیم که اواخر سال ۹۷ اجرایی شد.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه در بهمن ماه سال گذشته اولین مرحله برخورد با برندهای محرز قاچاق پوشاک در سطح عرضه آغاز شد، افزود: ۱۱۰ فروشگاه در مجتمعهای بزرگ تهران مورد بازرسی قرار گرفتند و با آنها برخورد شد که با توجه به هجمه به وجود آمده طرح برای چند روز تعطیل شد، اما مجددا طرح اجرا شد و تا اواسط اسفند ادامه داشت.
وی با بیان اینکه مجددا تا ابتدای تیرماه طرح تعطیل شده بود گفت: ادامه این طرح از ابتدای تیرماه آغاز شد و اکنون در حال اجرا است.
قدیری تصریح کرد: به دلیل بالا بودن حجم قاچاق نیاز بود طرح به صورت مرحله مرحله اجرا شود بر این اساس مرحله اول شامل برندهای محرز، فروشگاههایی که با جعل یا ارائه پوشاک تقلبی در حال فعالیت بودند اجرایی شد.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ادامه داد: هنوز آماری از تعداد فروشگاههایی که پوشاک قاچاق عرضه میکردند و با آنها در سال جدید برخورد شده اعلام نشده است.
وی با بیان اینکه بسیاری معتقدند این طرح مقطعی است، گفت: توصیه ما این است که طرح استمرارداشته باشد به دلیل اینکه هزینههای قاچاقچیان را افزایش میدهد و موجب ایجاد جو روانی خواهد شد و موجب کاهش قاچاق خواهد شد.
قدیری با بیان اینکه زمان اجرای مرحله دوم این طرح مشخص نیست گفت: مرحله دوم مربوط به برندهایی است که نمایندگی گرفتند، اما هنگام ثبت سفارش، شناسه کالا خود را ثبت نکردند و با آنها برخورد خواهد شد البته با توجه به ممنوعیت پوشاک طی یک سال اخیر نمیتوانند واردات داشته باشند مگر اینکه از سالهای قبل کالایی داشته باشند که باید شناسه داشته باشد.