مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سیاست های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از چالش های جدی حوزه تولید بویژه در شرایط کنونی عدم انعطاف و ناهماهنگی سیاستهای مالیاتی با شرایط اقتصادی اعم از رونق و رکود است.
احمد تشکینی در گفت و گو با شاتا افزود: بهبود فضای کسب و کار به عنوان مولفه بیرونی تاثیرگذار بر بخش تولید از الزامات و پیش نیازهای کلیدی تحرک و رونق تولید محسوب میشود. نمونه بارز و عینی این مقوله، حوزه مالیات و مالیات ستانی است که موجد چالشهای جدی برای حوزه تولید است.
وی گفت: عدم تطبیق سیاستگذاری مالیاتی (از منظر شناور بودن نرخ و میزان مالیات) با شرایط اقتصادی موضوعی کلیدی است که بر بهبود فضای کسب و کار حوزه تولید بسیار تاثیرگذار است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سیاست های تجاری تصریح کرد: این چالش منجر به فشار مضاعف بر مودیان رسمی و تولیدکنندگان میشود بدان دلیل که افزایش درآمدهای مالیاتی تحت عدم گسترش پوشش مالیاتی (و در شرایط رکودی)، افزایش وصولی از مودیان فعلی را بدنبال خواهد داشت. ضمن آنکه فقدان نهاد سیاستگذار و ناظر مستقل فرابخشی به تشدید این عامل دامن زده است.
وی ادامه داد : تمرکز تمامی فرآیندهای مالیات ستانی (شامل رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی، تشخیص میزان مالیات، وصول مالیات، تعیین جرائم، دادرسی مالیاتی، اجرائیات و وصول مالیات با استفاده از اقدامات قضایی، ارزیابی عملکرد کارکنان و سیاستگذاری) در سازمان امور مالیاتی مانع از ایجاد نظام مالیات ستانی روان در اقتصاد ایران شده است.
تشکینی خاطر نشان کرد : مالیات ابزار اقتصادی است که در شرایط رونق و رکودی به کمک بخش تولید بیاید و لذا ایجاد انعطاف در نرخ و میزان مالیات براساس شرایط متفاوت اقتصادی ضروری است.