تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی، شرایط کنونی صنعت پوشاک را به مثابه لبه پرتگاه توصیف کرد که اگر تولیدکنندگان عملکرد خوبی داشته باشند، سیر صعودی حرکتی خود در سالهای آینده را تثبیت خواهند کرد و در غیر این صورت، اگر روی سودهای غیرمتعارف حساب کرده و اجناس بیکیفیت به دست مردم برسانند، جایگاهی در جامعه نخواهند یافت.
«سیدمحمد مقدسی» امروز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: محصولات صنعت نساجی همچون پوشاک، کفپوش و فرش ماشینی همه ساله در آستانه عید نوروز شرایط رونق را تجربه میکنند.
وی بیانداشت: اکنون به دلیل ممنوعیتهای واردات و سخت شدن ورود کالای قاچاق، شرایط برای رونق هر چه بیشتر صنایع زیرمجموعه صنعت نساجی فراهم است.
مقدسی در عین حال یادآورشد: قائل به ممنوعیت کامل واردات برای بهبود وضعیت تولیدکنندگان داخلی در هیچ عرصهای نیستیم، زیرا جلوی فضای رقابت گرفته شده و کیفیت تولیدات افت میکند.
وی تاکیدکرد: ورود برندها در هر صنعتی اگر همراه با ضوابط و شرایط مشخص باشد، خوب است و تاثیری مثبت بر کیفیت و کمیت تولیدات داخلی میگذارد.
رییس هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی با اشاره به ۶۰ تا ۷۰ درصد تولیدات پوشاک از سوی واحدهای غیرمجاز و زیرپلهای در کشور، خاطرنشانکرد: اکنون بهترین فرصت برای برندها و تولیدکنندگان رسمی داخلی فراهم شده تا از محدود شدن عرصه فعالیت برندها و محصولات خارجی، برای رشد کیفی تولیداتشان بهرهگیری کنند و بازار را در اختیار بگیرند.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه و کاهش درآمدها، تولیدکنندگان داخلی باید به مدیریت قیمت و بهبود کیفیت محصولات خود بپردازند.
مقدسی هشدارداد: بهرهبرداری نکردن از این فرصت سبب میشود تا پس از برداشته شدن تحریمها و محدودیتها، مصرفکنندگان دوباره به خرید و مصرف تولیدات خارجی روی بیاورند.
رییس هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی، در عین حال به اعمال تحریم ها اشاره کرد که تهیه مواد اولیه، ماشینآلات و تجهیزات صنایع بهویژه صنعت نساجی و پوشاک را با دشواری و هزینههای بالاتر همراه کرده و گفت: در این شرایط، دولت باید به حمایت از صنایع بپردازد.
وی یادآورشد: چین، ترکیه و کشورهایی نظیر کشورهای شرق آسیا که امروز سهم قابل توجهی در اقتصاد نساجی جهان داشته و صادرات بالایی دارند، همین مسیر را در حمایت از تولیدکنندگان داخلی خود پیمودهاند.
به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۲۹ میلیون و ۹۰۰ هزار فوت مربع چرم از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه است. آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۲.۸ درصدی را نشان میدهد.
در این مدت تولید نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی با رشد ۱.۱ درصدی به ۱۴۴ هزار و ۸۰۰ تن، تولید الیاف و تاپس پلی استر با رشد ۱۷.۶ درصدی به ۱۵۶ هزار و ۴۰۰ تن، تولید نخ پلی استر با رشد ۲۱.۹ درصدی به ۱۹۷ هزار و ۵۰۰ تن و تولید الیاف اکریلیک با افت ۶۶.۳ درصدی به ۸۰۰ تن رسید.
برپایه این آمارها، تا پایان آبان ماه ۸۶ میلیون و ۱۰۰ هزار زوج پایپوش توسط کارخانجات داخلی تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال یک درصد رشد داشت.