Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تاکید می‌کند در شرایط فعلی آنچه می‌تواند برای صادرکنندگان مؤثر باشد، تسهیل‌گری در این حوزه است نه تدوین بسته‌های حمایتی که ضمانت اجرایی ندارند.

تازه‌ترین نشست کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران روز گذشته با حضور محمود بازاری، مدیرکل دفتر توسعه صادرات بخش کشاورزی در سازمان توسعه تجارت برگزار شد. بازاری در این نشست ضمن ارائه آمار و ارقام از وضعیت صادرات کشاورزی در ده ماهه اخیر سال 98، چشم‌انداز صادرات این بخش را برای سال 99 تشریح کرد.

اعضای کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران نیز خواستار تسهیلگری در حوزه صادرات و رفع محدودیت‌ها شدند. همچنین در این نشست به مهم‌ترین موانع توسعه صادرات محصولات ایرانی در بازارهای جهانی اشاره شد.

در همین زمینه، جمشید نفر رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، «بسته‌بندی» به‌خصوص در بخش محصولات کشاورزی را اصلی‌ترین مانع موفقیت صادرات در کشور معرفی کرد. او در حضور معاون رئیس سازمان توسعه تجارت ابراز امیدواری کرد که با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته و قول‌های داده شده برای عدم ممنوعیت صادرات کالاهای مختلف، هرچه سریع‌تر این محدودیت‌ها برطرف شود.

کاهش صادرات محصولات کشاورزی در ده ماهه سال 98

در ادامه این نشست، محمود بازاری مدیرکل دفتر توسعه صادرات بخش کشاورزی در سازمان توسعه تجارت آمار صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی را در ده ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ارائه داد.

به گفته او، در دوره مذکور صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به لحاظ وزنی 4 درصد و ازنظر ارزشی، 12 درصد کاهش داشته‌اند که با توجه به جهش ارزی پیش آمده از سال گذشته، آمار ثبت شده غیرقابل انتظار است.

بازاری یکی نبودن سیاست‌های وزارتخانه‌های مختلف با سیاست‌های کلان را یکی از مهم‌ترین عدم توفیق صادرات و رقایت کالاهای ایران در بازارهای بین‌المللی عنوان کرد. او در همین راستا  وضع عوارض صادراتی را از جنس همین ناهماهنگی‌ها دانست.

مدیرکل دفتر توسعه صادرات بخش کشاورزی در سازمان توسعه تجارت ضمن تشریح بسته حمایتی از صادرکنندگان در سال 98، اعلام کرد که اعتبار این صندوق تا پایان شهریورماه سال 99 به متقاضیان تخصیص می‌یابد.

صادرات؛ نیازمند حمایت همه جانبه دولت

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات با تأکید بر ضرورت حمایت دولت از صادرات و صادرکنندگان تأکید کرد: مدیریت و برنامه‌ریزی دولت باید به نحوی انجام گیرد که تنظیم بازار در شرایط خاص دچار مشکل و در صادرات وقفه ایجاد نشود؛ اما متأسفانه هر زمان که شاهد اخلال درروند توزیع یا کمبود برخی اقلام هستیم، دولت سریعاً وارد عمل می‌شود و در این میان شاهد برخی تصمیم‌گیری‌ها هستیم که هیچ توجیهی برای صادرات ندارند که نمونه اخیر آن را هم در تصمیم برای وضع عوارض صادراتی شاهد هستیم.

رئیس کنفدراسیون صادرات همچنین به انتقاد از نحوه تخصیص منابعی پرداخت که به اسم حمایت از تولید صورت می‌گیرد اما عملاً به نفع درآمدهای دولتی است.

او با اشاره به وضع عوارض صادراتی افزود: از زمانی که اختیارات وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت واگذارشده شاهد برخی مشکلات برای صادرکنندگان هستیم که در همین زمینه فقط خود وزارت صنعت باید پاسخگو باشد.

لاهوتی شلختگی در تصمیم‌گیری‌ها را یکی دیگر از معضلات صادرکنندگان دانست و  خاطرنشان کرد: متأسفانه شعارهایی که برای حمایت از صادرات گفته می‌شود در عمل هیچ‌گاه اجرا نمی‌شود؛ این در حالی است که صادرکنندگان به‌جای هرگونه تدوین مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی که اجرایی نمی‌شوند،  نیازمند تسهیلگری هستند. به خصوص در شرایطی که تاکید بر ارزآوری در شرایط جنگ اقتصادی می‌شود.

در ادامه این نشست توضیحاتی در رابطه با نمایشگاه « اینترپک 2020 آلمان» و « اپلیکیشن راهنمای تجارت» ارایه شد.

صادرکنندگان نیازمند تسهیل‌گری هستند نه بسته حمایتی و مشوق
تاریخ: سه شنبه 29 بهمن 1398