جلسه مشترک رئیس اتاق زنجان و دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای این استان برگزار شد. علی یگانه فرد، رئیس اتاق زنجان در این جلسه با اشاره به برنامههای اتاق در حمایت از فعالان اقتصادی در سال 99، گفت: یکی از این اقدامات ایجاد کمیته احیای بنگاههای راکد در اتاق زنجان با هدف بازگرداندن واحدهای تعطیل به چرخه تولید و اشتغال است.
او با اشاره به عمده مشکلات فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی در سالهای گذشته و سال جاری اظهار کرد: مشکلات بانکی و تأمین نقدینگی را میتوان عمدهترین این مشکلات نام برد که در زمان شیوع ویروس کرونا تشدید شده و مشکلات عدیدهای را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.
یگانه فرد رویکرد بانکها در کشورهای توسعهیافته با واحدهای تولیدی را رویکردی حمایتی عنوان کرد و گفت: رویکرد حاکم در ایران نیز باید در راستای تولید، اشتغال، سرمایهگذاری و تولید ثروت و حمایت از واحدها باشد و بانکها بهنوعی از بنگاهداری اقتصادی خارج شوند.
رئیس اتاق زنجان با اشاره به اینکه امروز کشور درگیر بحران اقتصادی بوده و برای خروج از این شرایط باید همه ارکان دست در دست هم بر مشکلات فائق آیند، افزود: اتاق به دنبال حل مشکلات واحدهای تولیدی است و در همین راستا نیز باید حمایتها از سوی همه بخشها صورت گیرد.
او با اشاره به اینکه نقشه راه صادراتی در استان به همت اتاق زنجان و با شش ماه کار کارشناسی تدوین شده است، ابراز کرد: باید با پرهیز از اقداماتی تأخیر زا مانند بروکراسیهای اداری در راستای عملیاتی شدن این نقشه راه گام برداشته شود.
یگانه فرد با تأکید بر اینکه اتاق زنجان به دنبال جذب سرمایهگذاریهای جدید و حل مشکلات واحدهای تولیدی است، ابراز کرد: بخش بانکی میتواند حمایتهای بسزایی را از واحدهای تولیدی به عمل آورد، البته در استان قدمهای مثبتی برداشته شده اما نیازمند حمایتهای بیشتر است.
رئیس اتاق زنجان با بیان اینکه تحریمها بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی است، خاطرنشان کرد: بیشتر از این مشکلات، رویهها و خود تحریمیهای داخلی، لطمات اساسی را به اقتصاد کشور وارد کرده است.
یگانه فرد با تأکید بر همکاریهای دوجانبه بین اتاق زنجان و بانکهای استان، گفت: از ظرفیت بانکها در کمیته احیای واحدهای تولیدی برای حل مشکلات اقتصادی استفاده خواهد شد.
در ادامه حسن دادگر، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان زنجان با بیان اینکه ضوابط و قوانین از نهادهای بالادستی به بانکها ابلاغ و انجام آنها جز قوانین محسوب میشود، گفت: فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی دارای مشکل، میتوانند با تعامل و حضور در میز مذاکره مشکلات خود را پیگیری و حل کنند.
او با بیان اینکه حضور اتاق در جلسات کمیسیون هماهنگی بانکها در استان میتواند مؤثر واقع شود، تصریح کرد: بانکهای استان زنجان رتبه سوم را در بخش تسهیل و رفع موانع تولید کشور دارد، درحالیکه رشد منابع بانکهای استان طی سال گذشته ۳۸ درصد بوده، تسهیلات پرداختی ۴۳ درصد شد که حاکی از حمایت بانکی از واحدهای تولیدی است.
دادگر در پایان از آمادگی بانکهای استان برای حل مشکلات اقتصادی، ارائه تسهیلات ارزی و ریالی در غالب عقود مختلف، تسهیلات و خدمات حمایتی و... به واحدهای تولیدی، تجار و فعالان اقتصادی خبر داد.