به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا نعمتزاده در سیزدهمین همایش حمایت از مصرف کننده با اشاره به اینکه همه مصرف کننده هستیم، اظهار داشت: تصور می کنم این مراسم هر سال تکرار می شود و سال آینده نیز برگزار می شود اما با کیفیت و بازدهی بهتر اما باید کاری کنیم که عملکرد خود را نمونه کنیم و با شاخص هایی که قابلیت ارزیابی دارد مقایسه و به آنها دست پیدا کنیم
وی با بیان اینکه کیفیت عین تولید است ، گفت: در جلسه ای در روز گذشته در مورد چگونگی کاهش آلودگی هوا صحبت شد، پیشنهادات مختلفی داده شد، ولی فکر کردم که خودروی برقی و یا موتور سیکلت برقی تولید کنیم، اینها جدید است اما شدنی است. تنها خدمات قبل و بعد از فروش به کالا و خدمات خودمان بر نمی گردد به خودمان هم بر می گردد بنابراین اگر کالایی از نظر ایمنی درست نباشد، شما که نقشی در آن نداشتید ولی ذی نفع هستید چون در آن شهر زندگی می کنید.
وزیر صنعت با بیان اینکه باید واحد های صنعتی مشابه از شرکت های معتبر و باکیفیت بازدید کنند و خودمان به خودمان آموزش دهیم، خاطر نشان کرد: چین از نظر کیفیت نوشت افزار خود را حتی به آمریکا هم صادر می کند. بزرگترین تولید کننده خودروی جهان شده و کیفیت آن در خیلی از موارد به استاندارد جهانی رسیده زیرا خواسته اند و در نهایت نتیجه داد، بنابراین باید جلسات فراگیری استفاده از تجربیات شرکت های موفق را برگزار کرد و سازمان حمایت نیز می تواند کمک کند.
وی با بیان اینکه باید امتیازاتی به شرکت هایی که موفق به تندیس و گواهی نامه می شوند بدهیم، تصریح کرد: امروز رسما اعلام می کنم که باید دستور العملی برای افراد ممتازی که در زمینه حمایت از حقوق مصرف کننده و هم واحد های تولید و بازرگانی نمونه می شوند تدوین شود تا خدمات بهتری داشته باشیم.سابق کارت های طلایی و کارت بازرگانی و بلیت های هواپیمایی بود ولی الان باید دستور العملی توسط معاون برنامه ریزی و با هماهنگی بانک مرکزی تدوین شود.
وی ادامه داد: در مورد حقوق مصرف کننده و موضوع انجمن ها و تشکل های مردم نهاد، باید این انجمن ها را بیش از گذشته فعال تر کنیم زیرا آنچه در کشور های دیگر با کشور ما متفاوت است توجه بیشتر به تشکل های مردم نهاد است.
نعمت زاده با اشاره به اینکه خدمات قبل از فروش به اندازه خدمات پس از فروش اهمیت دارد، افزود: اگر به اندازه کافی عرضه نکنیم حق مصرف کننده را از آن گرفتیم . اگر کمی به داخل فشار بیاید، می گویند صادرات ممنوع و در برنامه پنجم گفته شده نباید صادرات ممنوع و قیمت گذاری نباید انجام شود و قول می دهیم از سال اینده هم ممنوعیت را به طور کلی و دخالت در قیمت گذاری را برداریم مگر کالاهای سوبسیدی آن هم به دلیل حمایت دولت.
وی با اشاره به اینکه برای مثال در مورد آرد که یارانه دریافت می کند، اگر کسی مابه تفاوت ارز آن را پرداخت کند می تواند اقدام به صادرات این کالا کند، تصریح کرد: مسئله بعدی که باید در حمایت از مصرف کننده توجه شود پس از حق انتخاب باید مصرف کننده بر اساس اطلاعاتی که دریافت می کند کالا را خریداری کند و هر چه اطلاعات بیشتری بدهیم که البته حق آن است، راحت تر اقدام به خرید می کند.
انتهای پیام/