عضو هیات نمایندگان اتاق تهران معتقداست: وضعیت تولید در سال های گذشته به نحوی شده است که تولید کنندگان توانایی بازپرداخت معوقات بانکی را ندارند درحالی که باید در شرایط حاضر باید به جای تحت فشار گذاشتن آنها به کمکشان بیایند. وی در پاسخ به پرسش دیگر اتاق نیوز مبنی براینکه از نظر او در حال حاضر وضعیت حمل ونقل دریایی چگونه است ؟ و آیا تحریم کشتی ها برداشته شده است ؟ گفت : در تحریم ها آنچه مورد نظر آنهاست این بود که بخشی از مطالبات کشور ما را پرداخت کنند اما در مقابل ما باید اقلام مورد نظر آنها همچون مواد غذایی و دارویی و حمل ونقل را از آنها تهیه کنیم .
مسعود دانشمند در گفت وگو با خبرنگار اتاق نیوز اظهار کرد: باید پرداخت معوقات بدون در نظر گرفتن بهره در برنامه قرار گیرد اما قبل از هرچیز پرداخت تسهیلات جدید و در مرحله اول نادیده گرفتن معوقات است و این به معنای آن نیست که بدهی های بخش تولید پرداخت نشود بلکه منظور آن است که کلاف سردرگم معوقات در نقطه ای به یک راه حل برسد چرا که واحدهای تولیدی قفل کرده اند و باید به کمک آنها شتافت .
این فعال بخش خصوصی سپس گفت: باید معوقات کنار گذاشته شود گویی که معوقاتی نبوده و تسهیلات مورد نیاز تولید را بدهند تا بیش از این دچار ریزش تولید و افزایش بیکاری نیروی کار نشویم ، اگر این اتفاق نیفتد طبیعی است که بانک ها اموال بدهکاران را مصادره خواهند کرد .
دانشمند در توضیح مطلب خود اظهار کرد : فرض کنیم بانکی بخواهد یک واحد تولیدی را تملک کند، اولین کار این است که یک مدیر بگذارد، دوم تزریق پول به این واحد تولیدی است بنابراین کاری که برای بانک ها ریسک بالا دارد چرا با ریسک پایین انجام داده نشود وی سپس گفت : بانک ها می توانند معوقات را در یک دوره پنج ساله کنار بگذارند ، بانک مرکزی معوقات را تقبل کند و تامین مالی واحدهای تولیدی را نیز برعهده گیرد و پس از دوره ای برهر صنعت پرداخت معوقات مد نظر قرار گیرد.این کار نیازمند عزم دولت و بانک مرکزی است .
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه با طرح این پرسش که اگر به عنوان مثال دولت یک واحد نساجی را تملیک کرد چه اتفاقی می افتد ؟ گفت قدم بعدی چیست ؟ بانک چقدر به پولش می رسد ؟ واحد صنعتی را حراج کند که البته این اقدام نیز مشکلات خود را دارد ، اما راه حل درست آن است که معوقات را با کمک گرفتن از وزارت صنعت ، معدن و تجارت به عنوان متولی کار در یک دوره پرداخت شود .
دانشمند با اشاره براینکه در زمان حاضر سیستم بانکی و حمل ونقل از تحریم خارج نشده است ، گفت : حداقل توقع ما این است که مذاکره کنندگان این مسئله را جدی گرفته و در گفت وگوهای خود با ۱+۵ در میان بگذارند .
به گفته این فعال بخش خصوصی اگر تحریم نظام بانکی برداشته شود دسترسی ایران به منابع خارج از کشور فراهم می شود و در ادامه آن کشور می تواند از طریق سیستم بانکی خریدهای مورد نیاز خود را انجام دهد.
وی در پایان با اشاره براینکه امکان معامله از طریق یکی دو بانک فراهم شده گفت: خریدهای خارجی از طریق آنها و کاملا نظارت شده باید انجام شود این بانک ها خصوصی هستند و درعین حال بانک هایی همچون ملی ، تجارت ، صادرات و …در تحریمند .