عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با استقبال از ایده دولت برای ترخیص کالاهای مانده در گمرکات با ارز متقاضی گفت: این روش میتواند واردات مواد اولیه را تسهیل کند.
اکسپورتنا: مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: در گذشته، بخش عمده واردات با روش بدون انتقال ارز انجام میگرفت؛ اما به دنبال نگرانیهایی که در مورد مساله پولشویی وجود داشت و بانک مرکزی یا دولت نمیتوانستند منشا پول و روش تامین آن را در این روش ردیابی کنند، شرایط انتقال ارز تغییر کرد و ارائه ارز و تامین ارز از سامانه نیما به عنوان روش مبنایی مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: البته تاکنون آنچه به عنوان واردات صورت گرفته، اگرچه به اسم سامانه نیما تمام شده اما دست آخر این صرافها بودند که پول را انتقال میدادند.
به گفته عباد، به این دلیل که صرافی بانکها به شرکتهای کوچک و متوسط ارزی تخصیص نمیدهند و این ارز عمدتا در اختیار شرکتهای بزرگ، رانتی یا آقازادهها قرار گرفته است. اما شرکتهای کوچک و متوسط از صرافیها ارز تهیه میکردند و در سامانه نیما اظهار میکردند.
وی اظهار داشت: اگر استفاده از ارز متقاضی و روش بدون انتقال ارز آزاد باشد، معنایش این است که فعالان اقتصادی به هر روشی که قادر باشند میتواند پولشان را حواله کنند. یعنی ممکن است واردکنندهای در خارج از کشور، منابع ارزی داشته باشد یا به کمک صرافان پول خود را حواله کند.
عباد گفت: در ماههای اخیر انتقال ارز آنقدر دشوار شده بود که فعالان اقتصادی حاضر بودند، عطای استفاده ارز نیما و ارز حاصل از صادرات را به لقایش ببخشند. اکنون انتظار این است که پس از روشن شدن نحوه استفاده از ارز متقاضی، واردات تسهیل شده و مواد اولیه با قیمت معقولتری به دست تولیدکنندگان برسد./ اتاق بازرگانی تهران