مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: میزان صادرات مشمول رفع تعهدات ارزی از ۲۲ فروردین ۹۷ تا پایان مردادماه سال جاری، ۶۴ میلیارد یورو بوده که با احتساب مهلت چهارماهه برای رفع تعهدات ارزی میزان تعهدات ارزی تا پایان آذرماه سال جاری بیش از ۵۸ میلیارد یورو بود. از این مقدار، بیش از ۶۸ درصد، معادل ۴۰ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.
اکسپورتنا: احسان قمری اظهار داشت: میزان صادرات مشمول رفع تعهدات ارزی از ۲۲ فروردین ۹۷ تا پایان مردادماه سال جاری، ۶۴ میلیارد یورو بوده که با احتساب مهلت چهارماه برای رفع تعهدات ارزی میزان تعهدات ارزی تا پایان آذرماه سال جاری بیش از ۵۸ میلیارد یورو بود. از این مقدار، بیش از ۶۸ درصد، معادل ۴۰ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است. از این میزان رفع تعهد انجام شده، ۳۷ میلیارد یورو مربوط به واحدهای تولیدی و ۳ میلیارد یورو مربوط به واحدهای غیر تولیدی بوده است.
وی افزود: لازم است کارگروه پایش رفتار تجاری مستقر در دفتر مقررات صادرات و واردات در خصوص تعلیق کارتهای بازرگانی پاسخگو باشند ولی بر اساس مصوبات کارگروه پایش رفتار تجاری ۲ هزار و ۱۴۶ کارت بازرگانی مربوط به واحدهای غیر تولیدی که کمتر از ۳۰ درصد تعهدات ارزی خود را ایفا کردهاند تعلیق شده است.
قمری تصریح کرد: بر اساس اقدامات انجام شده توسط کارگروه اقدام ارزی مستقر در سازمان توسعه تجارت ایران و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و با همکاری جامعه صادرکنندگان تاکنون بیش از ۷۰۰ کارت بازرگانی رفع تعلیق شده است.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: با هدف حمایت از تولید و اشتغال و با عنایت به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در خصوص درونزایی و برونگرایی اقتصاد و همچنین نامگذاری سال جاری به نام سال جهش تولید، کارت بازرگانی هیچ واحد تولیدی تعلیق نشده و با تمهیدات در نظرگرفته شده در مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و همکاری سایر بخشها روند ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان سرعت بیشتری به خود گرفته است.
قمری در مورد کارتهای بازرگانی تولیدی و غیرتولیدی اظهار کرد: کل کارتهای بازرگانی که نسبت به صادرات اقدام کردهاند ۱۱ هزار و ۸ کارت بوده که از این تعداد، ۷ هزار و ۶۶ واحد تولیدی و مابقی واحدهای غیر تولیدی بودهاند.
وی همچنین افزود: با ابلاغ مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در آبان ماه، روند ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان با هدف تامین ارز مورد نیاز تولید بهبود یافته که این مساله ناشی از همکاری کلیه بخشهای دولتی و خصوصی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است. با توجه به اعلام صادرکنندگان در خصوص مشکلات مربوط به ایفای تعهدات ارزی از جمله معوقات سال ۹۷، فروش ریالی به عراق و افغانستان، روشهای ایفای تعهدات ارزی، صادرات به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و… در کمیته اقدام ارزی مطرح و در آینده نزدیک ابلاغ خواهد شد./