Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق ایران با اشاره به اینکه نوسانات نرخ ارز، سرمایه‌ها را از مسیر تولید و صادرات فراری می‌دهد، گفت: سیاست‌های اقتصادی کشور هر روز یک صنعت را نابود می‌کند.

جمشید نفر در گفتگو با خبرنگار اکسپورتنا درباره تبعات ارز چند نرخی برای کاهش انگیزه صادرکنندگان اظهار داشت: چند نرخی بودن و نوسانات نرخ ارز در ادامه سیاست‌های عوام گرایانه ای است که متاسفانه نه تنها این دولت بلکه دولت های ماقبل از این هم این روند را رعایت می کردند.

رئیس جمهور به تبعات ارز 15 هزار تومانی حتی فکر هم نکرد

وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر کاهش نرخ ارز تا 15 هزار تومان نیز بیان کرد: اینکه گفته می شود ارز به 15 هزار تومان میرسد آیا به تبعاتش نیز فکر شده است؟ زمانی که دلار 4 هزار تومانی به 30 هزار تومان می رسد؛ اما صادرات نه تنها افزایش پیدا نمی کند بلکه روند کاهشی به خود گرفته است؛ آیا کاهش آن به 15 هزار تومان باعث کاهش بیشتر صادرات می شود یا خیر؟

به گفته این مقام مسئول در اتاق بازرگانی ایران، اگر کاهش صادرات را رقم بزند با کمبود ارز مواجه خواهیم شد، به خصوص اینکه کاهش صادراتی که قرار است تامین ارز آن جایگزین ارز نفتی کشور شود؛ آیا قیمت آن مثل فنری که تحت فشار قرار دارد، مجددا پرش نخواهد داشت و ما به ارز 40 تا 50 هزار تومانی نمی رسیم؟ اینها سوالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود.

نفر تاکید کرد: تعجب اینجا است که چگونه اقای رئیس جمهور و مشاوران اقتصادیش چنین مباحثی را مطرح کرده و به تبعات بعدی آن فکر نمی کنند.

ارز چندنرخی سرمایه ها را از تولید و صنعت فراری می دهد

وی با بیان اینکه تبعات بعدی این است که سرمایه ها از مسیر تولید و صادرات فرار می کنند، افزود: زمانی که قرار است امروز مواد اولیه را با دلار بالای 20 هزار تومان خریداری کنند و فروش کالا با دلار 15 هزار تومانی انجام دهد، هیچ کس دیوانه نیست که این مسیر را برود.

نفر گفت: یک مسئله ای هم وجود دارد اینکه متاسفانه تا امروز هرچه که مسئولین گفتند عکسش اتفاق افتاده و اگر واقعا تولیدکنندگان و صادرکنندگان موافق این مسئله بودند که ارز به این مبلغ می رسد؛ قطعا از عرصه تولید خارج می شدند و تمام سرمایه خود را از مسیر تولید خارج می کردند.

سیاست‌های اقتصادی هر روز یک صنعت را نابود می‌کند

رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق ایران ضمن تاکید بر اینکه سیاست های اقتصادی کشور هر روز یک صنعت را نابود می کند؛ گفت: به عنوان نمونه ما رانت عجیب و غریبی برای صنعت فولاد ایجاد کرده ایم و اکنون که مب خواهیم جلوی رانت را بگیریم، شاهد این هستیم که تبعاتش چقدر در جایگاه های مختلف اثرات منفی می گذارد.

وی ادامه داد: ما باید توجه داشته باشیم که اقتصاد و نرخ ها باید شیب ملایمی داشته باشند؛ اگر این نوسانات قیمت 100 یا 70 درصدی باشد از علائم بیماری هلندی در اقتصاد است و نشان می دهد که اقتصاد ثابت و قوی نیست و نمی تواند مدیریت کند.

به گفته نفر، در زمان هایی که بورس های دنیا با 1 درصد منفی و مثبت در حرکت بودند، بورس ایران روزانه 4 تا 5 درصد نوسان داشت و این نشان دهنده ضعف اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه هر گونه کاهش در سرمایه گذاری در هر صنعتی می تواند خطرناک باشد، افزود: اقتصاد ایران هر روز به یک سمت حرکت می کند، یک روز طلا، یک روز ارز، روز دیگر مسکن، گاهی بورس و این خیلی بد است.

نفر معتقد است که باید یک اقتصاد پایدار داشته باشیم تا سرمایه هایی که بر مبنای تخصص های مختلف کارآفرینان حفظ شده و افزایش پیدا کند.


نوسانات نرخ ارز سرمایه‌ها را از مسیر تولید و صادرات فراری داد
تاریخ: دوشنبه 27 بهمن 1399